x

עמוד 2 מתוך 2 ראשוןראשון 12
מציג תוצאות 11 עד 19 מתוך 19

נושא: על פאניקה והזדמנויות

Hybrid View

אהלן,

ראשית, תודה מקרב לב על הדברים החמים של כולם.

אכן alfredn הבין בדיוק לאן אני מכוון. הצגתי את אשר אני מבצע רק כדוגמא, כאשר הקריאה הכללית שלי היא - חישבו, שיקלו ופעלו בדרך המתאימה לכם לאחר שיקול דעת (ולא מתוך אינסטינקט). הצגתי את אשר אני עושה, לא כי זו הדרך הנכונה, אלא כי זו דרך שלי להתמודד. לא היתה זו אמירה שזו הדרך ה"נכונה" ויש לציין שזוהי דרך "מסוכנת" (מבחינת שווי סחיר - אנו באיגרות חוב כזכור). בצורה מסוימת ולא במודע alfredn גם הזכיר לי משהו נוסף. לא מזמן היה מישהו שכתב על אלימות וכתב שם משהו בסיגנון "אפילו הבורסה אלימה ולא כמו שהיתה פעם, מקום נחמד לעשיית רווחים" - זהו אוסף שטויות (לדעתי) ורציתי להגיב, אך החלטתי שאין טעם להוציא אנשים מהזייתם. אתייחס לזה כמאמר נפרד, כי חשוב להבין מהי הסביבה הזו שבה אנו פועלים - הבורסה.

אל תבינו אותי לא נכון - אני לא אחד מאלה שתמיד צודקים, שתמיד רואים את הדברים מראש. נתפסתי פה עם המכנסיים למטה!!!, אך כנראה פחות מחלקנו. לא צפיתי את עוצמת התגובה (והייתי צריך - כאשר נפילת ליהמן צרובה בזכרוני). מצד שני, אני אישית הייתי תחת האסטרטגייה של הגדלת רכיב המזומן כבר זמן רב (מה-1 באפריל). ב-1 באפריל הייתי במינוף 60% והתכנית האסטרטגית שלי היתה להגיע ל-50% מזומן באזור ה-1 לאוגוסט (חוק מסחר שלי - תמיד אני עם לפחות 50% בפנים, לא משנה מה המצב). כפי שציינתי בפירסום לפני מספר ימים הגעתי ל-5% מזומן. אך זיכרו, זאת התכנית שלי, התגובה שלי וההתארגנות שלי. על כל אחד לשקול את צעדיו שלו ולהתאימה ליכולתו לספוג הפסדי מסחר בתיק (שעלולים להיות עצומים) ואכן אני סופג ... :-)

המצב באירופה הוא רע. רע מאוד. יוון בדרך החוצה מהגוש (להערכתי). המצב היה רע גם לפני אך במשחקי המלחמה שלי הערכתי הדרדרות פסיכולוגית איטית (כפי שמראים הדיונים שלי מול udiwe) ומכאן גם נגזרה האסטרטגייה שלי. מנגד, כולם מספרים לי שמצבה של ארה"ב משתפר, אך (לדעתי) הוא משתפר כמו שמצבה של Tower משתפר. ארה"ב הגיעה לנקודה שבה אני מתקשה לראות כיצד היא יוצאת מהבור הפיננסי אליו הגיעה, לא משנה כמה היא משתפרת (ייתרונה היחיד הוא שהחוב שלה הוא במטבע שלה ולכן יכולה לפזר את חובה בעולם). יש גם לתת credit ל-udiwe שצעק מכל חלון: "פסיכים רדו מהגג".

כלומר freedom - לא איני מגדיל את התיק, אלא ממשיך להנזיל אותו במהירות ומשנה את הרכבו. בפרט, שאלת לגבי ליברטי. בתקופה האחרונה הגעתי לאחזקה של כמעט 20% מהתיק בליברטי (גם הסברתי מדוע). כעת, ניתן לאמר "למזלי", שכן ישנו כיום גוף ענק שרוכש כמויות עצומות בליברטי (ובצדק אם הוא גוף הרואה לטווח רחוק וזקוק למחזורים) והחלטתי שפשוט ביותר יהייה להנזיל את התיק דרך שם (ברווח קטנטן), מה עוד שעקב יציבות מחירו של הנייר אל מול הצניחה רבתי בניירות מסביבו, הוא הפך בשבוע להרבה פחות אטרקטיבי בעיני (יחסיות). למעשה מימשתי כ-16% מהתיק דרך ליברטי (נשארתי עם 4%). אל תבין לא נכון, ליברטי הוא אגח מעולה - סולידי יותר מהרבה מאוד ניירות מדורגים (נו - עוד בדיחה). עם הכסף שמימשתי (בסה"כ כ-20% מהתיק בשבוע), נכנסתי ל-אידיבי פת י (כרגע 6% מהתיק), פטרוכימים ו (הוספתי 2% מהתיק) וגינדי ג (3% מהתיק - מכרתי את כל האחזקה עד 97 ונכנסתי שוב ב-88-90). את השאר השארתי במזומן (כרגע אני נמצא על כ-15% מזומן ומתכוון להגדיל במהירות). אז freedom, miki1 (וכל אחד אחר) לקנות כרגע בשוק "מסוכן" (כמו ש-jorge אומר "55 זה טוב אבל 48 יותר טוב"), אך גם המחירים זולים - איפה האיזון, any bodys guess. אז כן freedom, אני פועל לתוך הירידות, אך משתדל בצורה של החלפת ניירות ולא כהגדלת פוזיצייה (אתה יכול להסתכל על זה כ"קיצור הירידות"). מדוע לא פשוט לשבת בחוץ? כי הכל הערכות. איני יודע מה ילד יום ולעולם איני פועל בקיצוניות. שוב, יש לזכור, אנו באיגרות חוב (ולא במניות). לי אישית אין לי כל בעייה פסיכולוגית לספוג הפסדים עצומים (כיוון שאני מבין את אשר אני עושה) ומצד שני - אני כן רוצה לנצל הזדמנויות באשר הן, אם וכאשר יצוצו. זכרו, שוק איגרות החוב הלא מדורגות בזמנים של פאניקה, נסחר ללא היגיון כלכלי שכן הציבור הרחב פודה מהקרנות שנאלצות למכור בכל מחיר (בשוק לא סחיר) ועקב ועדת חודק, אין גוף מוסדי שיכול לנצל את ההזדמנות הנ"ל (שוק הגמל).

אידיבי פת י - כי להערכתי כלכלית מאוד כדאי (אכתוב מאמר נפרד לנימוק). יש לציין כי jorge, udiwe ציינו כי זוהי סכין נופלת ולאחר מחשבה נוספת החלטתי כי אני מסכים עימם ושגיתי פה כשהלכתי עם התכנית הראשונית שלי (במיוחד לאור הצפי שלי לסנטימנט בעתיד הקרוב בבורסה).

פטרוכימיים ו - כמו אידיבי פת.

גינדי ג - נעשה מעט יותר כדאי מליברטי (להבנתי) והחלטתי לפזר בחזרה את ההחזקות בתחום.

GALP, הייתי ואני עדיין נגד אגרות חוב של אידיבי אחזקות, לא נגד הקבוצה באופן כללי (למעשה כפי שיודע jorge, תמחרתי את אידיבי ד ב-18 אג) ולכן דעתי לא השתנתה (אתה יכול לקרוא מחדש את ה-thread). דרך אגב GALP, אין לי כל בעייה שקוראים "יתקפו" אותי, "יתעמתו" איתי ו/או לא יסכימו עימי (ראה ערך udiwe) ואף אני חוזר ומבקש זאת - שהרי גם אני שוגה. הדבר היחיד שמפריע הוא שלילה של דברי ללא נימוק (אני כן משתדל לנמק את דברי - אין זה מכובד לשלול דברים מנומקים שהושקעה בהם עבודה במחי יד, משל אינם אלא זבל שאינו ראוי להתייחסות). כלומר, אמירה כגון: "אני לא מסכים" וגומר, אין בה ולא כלום ואינה מכבדת אותי ואת העבודה אותה אני משקיע. או במילים אחרות - אתה אדיב בתגובתך ולכן גם אם ביקרת אותי ואת מעשי, הביקורת נעשית בצורה מכובדת.

freedom, בהמשך לדברים שנאמרו אל GALP, אני אישית לא הייתי נוגע ב-אידיבי אחזקות בשום צורה שהיא (ההפסד שם יכול להיות עצום). מצד שני, לטעמי, אין דרך כיום להפסיד (במבחן של פדיון - לא במבחן של מסחר) באגחים של אידיבי פיתוח - אך שווה גם לשקול את דבריו של jorge (פשוט אהבתי את הביטוי: "55 זה טוב, 48 זה יותר טוב") ולעשות זאת בזהירות. זיכרו, בזמנו הערכתי שדוראה מתחת ל-40 אג זה קנייה ואולימפייה מתחת ל-50 אג זה קנייה (ועוד שגיאות רבות וטובות - אלדןטק, מלרג, ...) ותראו היכן אני היום. אז "אין דרך להפסיד" היא רק הערכה שנכונה בזמן נתון. כלומר freedom, סקיילקס ב, אכן נראה טוב וסביר שאתה צודק אך השיעבודים אינם מספקים ומי יודע מה ילד יום בשוק הסלולר של היום. אתה מבין שגם אם בן דב לא ירצה בזאת, תוך חצי שנה סקיילקס עלולה למצוא את עצמה בהסדר. היה לנו דיון בנושא בזמנו - תוך חצי שנה בן דב יצטרך להראות כיצד הוא משלם את החוב להאצינסון!!!

לבסוף ולא כהתייחסות למשהו שנאמר פה, אלא כנושא העובר כחוט השני בשיחות. אינני יודע מהיכן השינאה והשיטנה הנוראה כלפי ה"טייקונים". אכן הם שגו, אך האם לא כולנו שוגים?, אכן הם היו greedy, אך האם אנחנו אף פעם לא חוטאים בכך? אכן הם היו יהירים, אך האם קיים מישהו בינינו שלא חטא בחטא היוהרה? אני חושב שלרוב ה"טייקונים" לא היתה כוונת זדון.

לא מזמן מישהו שאל אותי (פה באתר) אם אני אחד מהם ולכן אני מגן עליהם. צחקתי. ראשית, איני יודע מי זה "הם". האם נוחי שנולד עם כפית זהב בפה ותשובה שנולד במעברה הם one and the same?. שנית, לא איני אחד מ"הם" (למי שהיה ספק) ועדיין אני אומר - זיכרו כי הבית חרב על שינאת חינם. אני חושב שהקינאה העבירה אנשים על דעתם. אני כל פעם מזדעזע מחדש מהשינאה והשמחה לאיד. אולי זה רק אני, אך אני מקווה שאין זה כך.

מסיים בזאת,
    רציני וכבד ראש

...PIRATE - WELL PHRASED
    אני מסכים עם עיקרם של הדברים.
    ברשותך אגע בנושאים שבשולי הטקסט.

לגבי ההשוואה בין טאואר וארצות הברית.. אני חושב שבאמת טאואר דומה הרבה יותר לארה"ב המתאוששת (לפי רוב האינדיקטורים) מאשר ליוון וחברותיה חדלות הפרעון. אני אומר זאת מאחר ונראה שטאואר התייצבה ובלמה את קצב שריפת המזומנים, והחוב קצר המועד שלה הוא UNDER CONTROL. למעשה, אני מנסה לעורר דיון ולהבין את הדעה הכל-כך נחרצת לגבי טאואר שהיבעת בהזדמנויות שונות. גילוי נאות -- הייתי מעורב קלות בעבר בתעשיית ה VLSI (אך לא עם טאואר).

שנית - האם יש לך דעה לגבי זהות הרוכש הגדול בליברטי ומניעיו?
    תודה וש"ש

rema1
    אורח
    אחריה"צ טובים,

היום חזרת י לי בכיף מטניס וים....

יש חיים מעבר לבורסה ועוד איך. ולא זה לא נגמר.

התגובה שלי באה בעקבות ובהמשך לתגובה של pirate

וכן תמיד גרסתי שמקנאים בארצנו הקטנה בעשירים ומצליחנים.
    טייקונים הם מצליחנים ועשירים. תשובה התחיל מאפס דנקנר לא ולא. אני את הפלג החיפאי
    של דנקנרים מכירה והיטב ולא ארחיב. et punto.

כאן בארצנו הקטנה חסר פירגון YEP.
    והגיע הזמן אנשים שתפנימו הטייקונים ישארו עם מה שישארו אבל מה לעשות חבל על המוניטין.

דים במיוחד בשבילך, תפסיק כבר להטיל דופי ולקלל את העשירים.
    להגיד על כל העשירים רמאים וגנבים זו אלימות מילולית שהדעת אינה סובלת. הכללה זה דבר מסוכן....

הגיע הזמן שתפסיק עם זה לי זה מפריע ברמות והגיע הזמן שמישהו יעיר לך. לא יתכן בכל
    יום אותה המנטרה "עשירים הם גנבים" ואפילו הרבה יותר גרוע מזה (מחמת הכבוד לאתר לא אצטט).

שבש
    סופ"ש

אהלן פיראט

רשמתי לך הודעה פרטית, לעיונך.

שבת שלום ומבורכת

ארז
    ​הטבע האנושי הוא להילחם בשוק, על מנת להצליח בשוק יש להילחם בטבע האנושי.

שלום PIRATE ושלום חברים,

ראשית, ברצוני לפתוח בשבחים לחברנו PIRATE שהפריח ועורר את הפורום מתרדמה גדולה שנפלה עליו. בזמנו היתה אפילו הצעה של MOLTY (לאן נעלמת מולטי???) למנות חבר תורן שבועי שינסה קצת לעורר חיים.
    ואז, הופיע ידידנו הטוב והחל בזרקורים רבים של אג"חים שונים (אם כי הרבה בתחום המלהיב של הנדל"ן). מגיעים לבחור הרבה שבחים על עבודתו הנאמנה והברוכה.
    PIRATE – כל הכבוד. הפורום החל לבעוט ולעורר עניין בקרב החברים (לכאורה הסולידיים כי אנחנו בפורום אג"ח). איזה סולידיים ואיזה נעליים – כולם חובבי סיכון מסוים (כולל הח"מ) וכך יוצא שאנחנו מדברים רק על אג"חי זבל והיה מי שקרה לזה המיץ של הזבל.

החלטתי הפעם לענות באריכות, גם כי PIRATE הזכיר אותי מס' פעמים במאמרו האחרון וגם להבהיר פעם נוספת את אי ההסכמות שלי (כדברי PITATE) עימו ובנוסף את הסכנה שאני רואה כיום בהשקעה (בטח בניירות זבל כפי שאנחנו דנים בהם) ועוד ככל שהיד החופשית תאפשר.

נדמה לי שבבסיס הדברים אין שום מחלוקת ביני לבין PIRATE בנוגע למצב הכלכלי (אקדיש לזה פיסקה נפרדת) החמור מאין כמוהו, לטעמי בכל העולם. אי ההסכמה נוגעת יותר לפרשנות של המצב הכלכלי החמור על שוק ההון ועל הקשר בין מיין-סטריט לוול-סטריט. פה כבר נכנסים ביתר שאת הסברים ו/או תירוצים שונים ומשונים, להלן: "שנת בחירות", "הפוליטיקאים לא יתנו", "גדול מדי מכדי ליפול" ועוד שאר ירקות.
    לטעמי, אנחנו נמצאים במצב כלכלי חמור יוצא דופן. זהו אינו משבר מקומי טיפוסי רגיל כפי שמתרחשים מדי פעם וגוררים את השוק לירידות חדות, אלא משבר עולמי שמסמל את כל הרוע, הרמייה, החזירות, היהירות ועוד ועוד שבשיטה הקפיטליסטית הנהוגה בקרבנו.
    אנא, המתינו קצת – אני בטוח שאתם כבר מתנפלים עלי בקללות "קומוניסט", "סוציאליסט" ועוד כהנה וכהנה.
    הכי חמור מבחינתי זהו הטיפול הכושל של מנהיגי העולם שנתפסו בקלקלתם ובאפסיות מנהיגותם. לטעמי, את הכבוד מצילה במקצת לכולם "פראו" מרקל.
    איפה האחד שידפוק על השולחן ויסביר לכולם שאי אפשר להמשיך כך ואת הצרכים/רצונות/צריכה/אחר צריך להתאים ליכולות ולא להיפך !!!
    האם צמיחה המבוססת על מינוף עד טירוף היא צמיחה ברת-קיימא?? האם הדפסה אינסופית (להלן: Q1….QN) המבוססת על חוב חדש (מישהו מכם יודע שהפד הוא מוסד פרטי ולא ציבורי) היא הפתרון??
    אם תשובתכם כן, אין לי בעיה. אני מוכן לקבל את עצתם ההזויה של כלכלני סיטי (פורסם השבוע) בו אמרו שרק הליקופטרים שיפזרו כסף זה הפתרון. אני בעד, רק שיודיעו מתי לחכות בחוץ.
    וסליחה, אם המצב כל כך טוב (כדברי השרלטנים) אז למה לא מעלים את הריבית?? נו, ועם 25% אבטלה בספרד אפשר לחיות?? בועת הנדל"ן?? ועוד ועוד ועוד......
    ואני רק חשבתי שכולנו "פולנים" טובים שרוצים להשאיר לצאצאים שלהם כמה גרושים, ובמקום זה אנחנו משאירים להם תלי תלים של חובות.
    PIRATE, הזכויות לאמירה: "משוגעים, רדו מהגגות" שמורות לשר האוצר שלנו הורוביץ ז"ל. אני רק אימצתי אותה קצת.
    לדעתי, וציינתי זאת לא אחת, העולם הכלכלי נמצא על פני תהום. בימים כאלה צריך לנהוג במשנה זהירות ולבדוק טוב טוב מה עושים.
    בנוסף, חברים, לא הייתי פוסל אלטרנטיבת השקעה לא כל כך פופולרית מסתבר – ישיבה על הגדר. האם לא עדיף 1%-2% ושינה טובה על פני איבוד מכנסיים (כדברי PIRATE) ושינה טרופה?

PIRATE ידידי, התחלת מצויין מבחינתי, ציינת שאתה משקיע לפדיון (אנחנו כל הזמן מזכירים תשואה לפדיון כמרכיב חשוב בהחלטה), נתת זרקורים שונים, קצת הזהרתי אותך מהמלצות ומיד אכן רשמת פיסקה נפרדת בעניין, ניתחת חברות שונות, הכל טוב ויפה.
    על מרבית הניירות גם אני עוקב לאורך תקופה ארוכה, אך גם לי חידשת ועל כך תבורך.
    לצערי הרב, עד מהרה, התחלת לסטות מנושא הזרקורים לפירוט ההישגים (ברזולוציה חסרת חשיבות של שבועות) ולפירוט דרכי הפעולה וההשקעה בפועל. עד עכשיו אני לא מבין איך זה מסתדר משקיע לפדיון (כבסיב ההחלטה להשקיע בנייר X) עם סוחר לטווח קצר.
    כאחד שעוקב ומבין דבר או שניים, מיד ראיתי גם את ההשפעה של המלצותיך על המסחר בפועל בניירות המדוברים.
    אני מבקש להזכיר לכולנו ולהזהיר שוב ושוב, אנחנו מדברים על אג"חי זבל, לעיתים עם מחזורים שואפים לאפס (מה זה עשינו 10% אם לא ניתן לצאת). הניירות עולים לעיתים עם מחזור של 2000 ₪ בלבד, אבל זה עובד ואפילו ביתר שאת לכיוון השני.
    כתבתי לך (ונדמה לי שאחדים תקפו אותי על זה וזה בסדר מבחינתי) שכולנו אנשים אנונימיים אחד לשני, לא יודעים את המצב הפיננסי, לא יודעים מה הצרכים, לא יודעים מה טווח ההשקעה, לא יודעים מה ההעדפות ולכן העניין מאד מסוכן.
    זכורות לי שתי פעמים באתר (אחת ממש לא מזמן) בהן נשמעו זעקות הצילו שזעזעו אותי מאד. אנשים בונים פוזיציות באופציות אחרי השחקן ומה הם חושבים?? שתמיד מרוויחים, ששחקן הוא אלוהים, ששחקן לא טועה, ששחקן לא מפסיד.
    PIRATE, האם לכולם יש אורך רוח לקנות את נוחי (פיתוח) י' ב-75 ואחרי יומיים-שלושה למצוא את זה ב-54?? כדי להזהיר, ובציניות ראויה, הכרזתי על תוכנית חילוץ ומיהרתי לתקנה ולהנמיכה (וזה לא הסוף).
    האם לכולם יש אורך רוח לקנות את בן-חוב (טאו) ג' ב-16 ואחרי יומיים-שלושה למצוא את זה ב-7?? גם פה, ניסיתי להזהיר בהכריזי על תוכנית חילוץ בשער מינימלי.
    כמה פעמים אני ברכתי: "בהצלחה למהמרים", בפוסט שהוקדש לגלובל פייננס 5??
    האם פעילות במינוף (ועוד של 60%) הינה הדרך הנאותה והמתאימה לקהל הרחב?? איפה הזהירות המתחייבת? אתה יכול – מצויין, זה בטח לא מתאים לכל אחד (שאיננו מכירים את מצבו הפיננסי). במאמר מוסגר, זאת הרעה החולה והבסיס למשבר הכלכלי.
    הרבה פעמים ציינת במפורש שאתה קונה ואתה יודע שזה ימשיך לרדת, אז למה לקנות (או יותר נכון למה לציין שאתה קונה)? ואיננו עושים כאן, ובשום אופן לא, תחרות מי קנה יותר טוב.
    אנא, המשך בפעילותך המבורכת במשנה זהירות הראויה !!!

מצב כלכלי
    השרלטנים (להלן: "המדברים מפוזיציה") השונים מזכירים לנו כל הזמן שהמצב משתפר. אני מציע לכולנו לבדוק טוב טוב את המתפרסם (דרך מצויינת ניתנת באתר דרך הלשון של נתוני מאקרו), לקרוא לעיתים את הפרסומים הרשמיים (ולא את הניתוחים מטעם), להשתדל לקרוא מאמרים של גורמים אובייקטיביים (אם בכלל קיימים) ולנסות לרדת לעומקם של דברים. אתם תגלו עולם שלם נעלם ושונה מהמצויר בכלי התקשורת ו/או ע"י השרלטנים.
    אתן לכם דוגמאות קצרות:
    1. טרי מהתנור - בחמישי בבוקר פורסם על עליות בשווקים במזרח על רקע נתוני צמיחה מרשימים ביפן ובסינגפור. צוין שהצמיחה בסינגפור על בסיס שנתי היתה 10% !!! אתם רוצים לדעת את האמת?? מנחשים אולי?? התשובה – 1.6% בלבד, אפילו מתחת לתחזיות של 1.8%.
    2. בחמישי מתפרסמים בארה"ב נתוני תביעות אבטלה חדשות. אם תבדקו את הנתונים לאורך זמן תגלו שכל שבוע מתקנים (ולמעלה כמובן) את הנתון של השבוע הקודם וכך הנתונים החדשים נראים ורודים יותר. בנוסף, לפני כחודשיים תיקנו (ניחשתם נכון, למעלה) את כל נתוני אשתקד ב-20-30 אלף לחודש.
    3. בכל תחילת חודש מתפרסם בארה"ב נתון האבטלה לגבי החודש שחלף. לכאורה, על פי המתפרסם, האבטלה יורדת. כנסו ותקראו את ההודעה הרשמית וכנסו קצת לטבלאות המפורטות והמדהימות. איך אמר דיזראלי - יש 3 שקרים: שקר רגיל, שקר מכוער וסטטיסטיקה. בקיצור, משחקים עם המספרים.
    4. בכל תחילת חודש מתפרסם בארה"ב מס' מקומות העבודה שנוצרו בחודש שחלף. איזה חגיגיות עם יצירת 100 אלף מקומות?? מה לעשות, חברים, רק 150 אלף מקומות נועדו לתת תשובה לגידול הטבעי. לכאורה, בחודש כזה, הצטרפו עוד 50 אלף למעגל המובטלים.
    5. נתון מאד חשוב בארה"ב הינו נתון מכירות הבתים מיד שניה. בסוף 2011 פורסם כרגיל הנתון החודשי שהראה על גידול וכולם חגגו. מי שנכנס פנימה להודעה הרשמית, ראה בסיפא שלה כי עדכנו, כרגיל, את הנתונים הקודמים. מנחשים מה החבר'ה עשו??
    ובכן, הודיעו כי מתקנים את נתוני 3 השנים הקודמות (עד וכולל 2010) ב-3 מליון בתים !!! קלטתם?? כך, לדוג' תיקנו את נתוני 2010 , למיטב זכרוני, ממכירת 4.908 מליון בתים ל-4.19 מליון בתים (קיטון של 728 אלף).

6. לפני כמספר חודשים באחת ההודעות על הצמיחה הרבעונית הספציפית באותו רבעון, תיקנו את נתוני שנים קודמות. מה קרה לדוג' לנתון הצמיחה של 2009?? הקטינו אותו ב-0.9% !!! מישהו מכם שמע את זה??
    מפאת קוצר היריעה, רק נתתי דוגמאות בודדות בקצרה מאד. אם תבקשו אשמח להרחיב, לפרט, להסביר ולהפנות למקומות המתאימים.
    בקיצור, לדעתי, המצב הכלכלי העולמי רחוק מלהיות משביע רצון. לטעמי, אנחנו על פני תהום. לכן הזהירות המתבקשת

טייקונים
    PIRATE ידידי, אני מבקש לפרוס בפניך את דעתי על הטייקונים והתנהגותם. זאת דעתי האישית שאינה מייצגת דעת אחרים, אינה מתלהמת, אינה מקללת, אלא מנסה להבין מה קורה פה.
    במאמר מוסגר, עניתי לפני כמה ימים ל-REMA בפוסט שפירסמה על נפילת מניות התקשורת של הטייקונים ושם ציינתי במפורש שאין בי שמץ של שמחה לאיד. אף ציינתי שהייתי מוכן לשלם הון כדי להיות זבוב בחדר הדיונים בו מנסים הטייקונים לתכנן את צעדיהם.
    לענייננו, ברור שאני מבין לחלוטין את המושג חברה בע"מ. אין בי שמץ של טענות (מעבר לטענות הרגילות על ניהול כושל וכדו') לאנשים שגם בשבילם זה לאבד עולם ומלואו. לדוג': אני לא מחשיב כטייקונים את החברים מדוראה, אולימפיה (אך הזכרת אותם) ועוד רבים אחרים. היו בעלי חברה, לא קראו נכון/התעלמו/השד יודע מה והלכה החברה. נכון, הם עשו קצת לביתם והם לא פתאם כולם מקבצי נדבות.
    אבל, וכאן אני רואה את ההבדל בינם לבין הטייקונים – הם אינם בעלי אימפריה/פירמידה/אחר. כלומר, אין להם פירמידה עם עוד 10 חברות מצליחות ו/או עסקים פרטיים מצליחים ו/או מחצבי זהב ו/או עסקים חובקי עולם אחרים (שכולם יודעים עליהם).
    יפה תיארה השופטת אלשייך בצורה ציורית במקרה דלק נדל"ן – פתאם החליטו בעלי האשכול הפורח והמצליח לסלק איזה ענף נובל ולהשאירו יבש ובודד.
    יתכבדו נא הטייקונים לא להתחבא מאחורי הפרגוד, אלא להכניס יפה את היד לכיסים (ולנכסים האחרים המניבים שלהם) ולהחזיר חובות (גם במחיר דחייה והיענות לחלק מדרישותיהם/בקשותיהם).
    יתכבדו נא הטייקונים לא לגייס סכומי עתק (עוד נגיע למוסדיים) ולמשוך דיבידנדים ענקיים, משכורות עתק ובונוסים מטורפים. ראו מקרה בזק – הקטנת ההון העצמי ב-3 מיליארד שקיבל אישור בימ"ש (אחרי ש"שכיר החרב" אמר שלא יורע מצב החברה).
    יתכבדו נא הטייקונים לא לנצל כל פירצה (אף אם היא חוקית) כדי לנסות לעבוד על כולם. לדוג: נוחי-לנד והנסיון ליישם את תקן IFRS 9 במסגרתו ניתן לרשום את ההפסדים בקרדיט דרך קרן הון ולא דרך רווח והפסד (אין פגיעה בעודפים) ולהמשיך לרוקן את הקופה. מזלנו שהרגולטור התערב וחסם זאת.
    יתכבדו נא הטייקונים לא לנצל את תקנות ה-IFRS השונות ולרוקן את הקופה. כך המצב בשערוכי העתק שביצעו (גם באמצעות "השמאי המתאים") שגרמו לרווח גדול ולמשיכת דיבידנדים ענקיים וריקון הקופה.
    יתכבדו נא הטייקונים לא לגייס "שכירי חרב" שיטענו טענות הזויות ומשונות. כך במקרה של השערוכים – הרווח שנרשם (לכאורה, על הנייר כי הרי הנכס לא נמכר באמת) לא נשא מס. הרווח נרשם ונמשך כדיבידנד. רשויות המס הבינו מה קורה ורצו לשנות ולחסום ואז "שכירי החרב" באו וטענו מה פתאם??
    ממתי משלמים מס על משהו שלא נמכר?? ואם בסוף יימכר במחיר שנקנה הרי אין בכלל רווח ולכן לא מגיע מס!! מה שנכון נכון. רק יש בעיה קטנה ושולית – אותו רווח נעלם מהקופה כלא היה !!! תגידו לי, אותם "שכירי חרב" באים בסוף היום הביתה ומקיאים מרוב גועל מהטיעונים הנלוזים הללו??
    ועוד ועוד ועוד.....

מוסדיים
    עוד נושא שאני מסכים עם ידידי PIRATE. אולי לא ברמת האגרסיביות שנטענה אבל בהחלט כן ברמת העיקרון. אני אפילו מוכן להניח שהמוסדיים לא משקיעים בחוסר תשומת לב מוחלט ובהתעלמות מוחלטת מנתונים כלכליים וממצב החברות.
    אבל מפה ועד ההתנהגות היהירה, הזויה, מזלזלת, מלאת ניגודי אינטרסים, מניעים לא ברורים ושאר ירקות המרחק הוא כמרחק יום ולילה.
    הדמות המייצגת הכי טוב את המוסדיים הוא אותו בחור יהיר ומתנשא המרבה להופיע בתוכנית הבידור (מצטער, אין שם כלכלה) הלילית בערוץ 10. אותו בחור יקר כתב מאמר גדול (נדמה לי אחרי התפוצצות המקרה של בן-חוב) בו טען בריש גלי כי הטייקון לא חייב לציבור שום דבר.
    הוא טען שהציבור צריך להגיד תודה לטייקון אם הוא יכניס קצת את היד לכיס ויחזיר לציבור כמה גרושים. זוכרים?? חוצפן, זה נקרא מוסדי שאמון על כספי ציבור. דאגתו לציבור (שסמך עליו) או דאגתו לטייקון??
    נדמה לי שחלק ניכר מהבעיות היו נפתרות אם כמה מוסדיים רציניים ואמינים היו מתאגדים, מרימים טלפון לטייקון התורן ומזהירים אותו מהגיוסים בעתיד. הכל היה נראה אחרת.

תקשורת
    ברשותכם, זהו נושא בו אני בעל "ניגודי אינטרסים".
    מה לעשות, גדלתי בבית על עיתון מעריב (זוכרים, היום נוחי-לנד). "ניגוד האינטרסים" שלי הוא זה שאני משלם על 2 מינויים מתוך ששת הקוראים האחרונים של העיתון. אני מפחד שהעסק יתמוטט כשאפסיק לשלם.
    וכעת, אל תבלבלו אותי עם העובדות !!!
    אתם מספרים לי שהיו ירידות חדות בניירות של נוחי-לנד וזה הנושא ה"בוער" בשוק – יוק !!! בעיתון שלי לא היה רשום על זה כלום, בטח לא כותרת ראשית.
    אתם מספרים לי שביום בו הכריזו על קניות חוזרות הניירות עלו – נכון. את זה רשמו ופרסמו.
    אתם מספרים לי שהורדו הדירוגים של חברות האימפריה – יוק !!! בעיתון שלי לא רשום על זה כלום, בטח לא כותרת.
    אתם מספרים לי שחזרו הירידות החדות והנושא הבוער הוא הסדר חוב אפשרי – יוק !!! בעיתון שלי לא רשום כלום.
    אתם מספרים לי שבשבת שעברה חודשו קצת ההפגנות והמחאה – בעיתון שלי מצאתי את זה בקטן בעמודים האחרונים.
    שלא לדבר על הכתבים השונים שפעם כתבו קצת על עמלות הבנקים ועוד כל מיני דברים ופתאם הפכו לי לחכמים גדולים ולשופרות נגד ועדת הריכוזיות, נגד הגבלת המונופולים, נגד הרגולטור ועוד נושאים שונים.

FREEDOM ידידי, הזכרת את סקיילקס ב' הקצר ובאופן רחב יותר את ההעדפה של השקעה באג"ח קצרות על פני הארוכות כי בטווח הקצר יש בידי החברות מספיק אמצעים. אני מבקש להזכיר לך ולהזהירך מפני הדבר. המחזיקים באג"ח הארוכות אינם פריירים (כנ"ל גם הנאמנים שחטפו כבר מספיק על כשלונם) והם באופן כללי יפעלו (ובצדק) כדי שלא תיווצר העדפת נושים במקרים כאלה. זכור לך לבייב (נדמה לי שהאג"ח הקצר היה י"ד), תשובה (אך לאחרונה כ"ה לא קיבלה את החצי שחיכתה לו בסך 300 מ') ועוד מקרים דומים.
    בנוסף, הזכרת את נוחי האמא ד' ואת נוחי הבת י' (לזה כבר התייחסנו קודם). הייתי מציע שתכנס קצת להודעות החברה לבורסה ותראה מי חיסל את אחזקתו (הלא גבוהה בסה"כ, 250 אלף ע.נ) השבוע באג"ח ד' בשער 46.רמז – 3 אותיות, מתחיל ב-כ, מסתיים ב-ל !!!!

בברכה, בידידות ובהצלחה לכולנו,
    אודי

rema1
    אורח
    dear udie

cool
    and interesting
    וביקורת זה דבר בריא ועוד ביקורת בונה.

פראו מרקל ראויה לכל השבחים על התנהלותה לעומת התנהלות עלובה וכושלת של הגברים
    שבחבורה.
    אבל פראו מרקל יקרה את צריכה לעשות חושבים. אי אפשר להמשיך ולתמוך ביוון (הורדת דירוג ל1)
    מה לעשות. קשה אבל החוצה.....אומנם לדעתי אפקט הדומיני יתחיל לרוץ....מה לעשות. האחוד הינו
    איחוד מטבעי ותו לא.....
    כל יום שעובר יגביר הסערה.

באשאר לאג"חים הקונצרניים - מן הדין ומן הראוי כאשר ממליצים על אג"חים עם תשואות "זבל" לדעת כי צריך להסביר את הסיכון
    באגח"ים מסוג זה. המשקיע יכול למצוא עצמו עם אפס ש"ח......ולא כל אחד בנוי להשקעות כאלה. אומנם האחריות
    היא על המשקיע בלבד אבל בכל זאת.

אנשים רואים תשואות כאלה ומתחילים לחלום LOL. כבר היו דברים מעולם הווים ויהיו. אנשים מתחילים להפסיד ובגדול.
    הימים אינם ימים פשוטים. צריך לדעת לקרוא את הכתובת על הקיר. פתאום יש "תספורות". שאפו על גב' שופטת ורדה אל שייך המנסה בכל כוחה להגיע להסדרים ולמנוע הפסדים למשקיעים. האישה המבינה בשטח בארצנו הקטנה.

הטייקונים לא חייבים דבר. החברות הן חברות בע"מ והטייקון פרטי הוא. מן הדין ומן הראוי שהמחוקק יתן דעתו על נושא כאוב זה.
    אבל כאשר רואים מדינות עושות "תספורות" - מדוע לא יעשו זאת הטייקונים?????
    קשה להכניס יד לכיס.

בנוסף הבנקים נדרשים לזהירות הם מגובים אבל חברות הביטוח המיצגות מבוטחים, קרי, פנסיות לא.....ואכן המבוטחים מפסידים והפסידו
    עקב השקעות אילו או אחרות של חברות הביטוח. ואין גבול להפסדים.

בזירת המאקרו משבר 2008 ממשיך וביתר שאת. אם לפני זמן זיהיתי אדום וירוק וחוזר חלילה ובעצם חוסר מגמה הרי בימים האחרונים אני מזהה בברור מגמה ירידה ברורה, היינו אדום.

נדרשת איזו הודעה מרגיעה או פעולה כלשהיא (כיום זו רק הזרמה) כדי להרגיע שווקים עצבניים.
    הנתונים המתפרסמים הן בארץ והן בעולם "מיופים" ובלתי נכונים. הכל כלכלה פוליטית. כלכה הממשיכה להיות חזירית - ראו דוגמת מורגן סטנלי לאחרונה. לא למדו לקח ולא יישמו לצערי. הרגולציה אצלנו חמורה כן ולמרות ועל אף אני גורסת שבכמה מקומות בלתי מספיקה. ובארה"ב ממש רגולציה לא אפקטיבית.

השבוע נתונים רבים נקווה שיהיו טובים ואולי ישנו המגמה - שייפו אותם הרי זאת השיטה.

מחר נראה לי חוק העדר - אנשים בפאניקה. בבקשה תרגיעו ואל תעשו זאת. המצב חמור אבל בפאניקה לא פועלים. חישבו הפעילו שיקול דעת - סיכוי מול סיכון.

שבוע טוב

נערך לאחרונה על ידי rema1, 19.05.2012 בשעה 22:30

אודי יקר

מרתק, תודה לך.
    "קנאת סופרים תרבה חכמה".

אגב האם באמצע עוד ל'?.

שבוע מבורך

ארז
    ​הטבע האנושי הוא להילחם בשוק, על מנת להצליח בשוק יש להילחם בטבע האנושי.

rema1
    אורח
    hi
    אמרתי שנ. דנקנר התפרס על יותר מידי.
    עכשיו מתחיל להפטר מסחורה LOL
    מכר את כלל לאיש עסקים מוצלח לן בלווטניק
    אמריקאי ממוצא רוסי בוגר קולומביה שהיא אוניברסיטה מאוד טובה וגם
    בוגר הרווארד (היוקרתית)

בהצלחה

udiwe,

דעותיך הם דעותיך ותודה שהעלית אותם על הכתוב.

כאשר אמרתי ל-GALP שימירה כגון "איני מסכים" וגומר אינה מכבדת אותי ואת העשייה. לא צפיתי שמישהו יעשה את אשר עשית פה. כאשר מביאים דברים בשם אומרם בכדי להוכיח משהו, יש צורך להקפיד. מה שעשית פה הם הבאת חצי אמיתויות, הוצאת דברים מהקשרם, ייחוס דברים שלא אמרתי אלי וסתם עובדות שבינם לבין האמת אין ולא כלום. אתייחס לאלו אחד לאחד.

ציטוט פורסם במקור על ידי udiwe צפה בהודעה
    בנוסף, חברים, לא הייתי פוסל אלטרנטיבת השקעה לא כל כך פופולרית מסתבר – ישיבה על הגדר. האם לא עדיף 1%-2% ושינה טובה על פני איבוד מכנסיים (כדברי PIRATE) ושינה טרופה?
    אז בוא נעשה סדר. "איבוד מכנסיים" == מקרה שלא נצפה. מה הקשר בין שינה טרופה ל"איבוד מכנסיים". אשר פרטנית לשאלתך (במובן שאליו התכוונת וללא קשר לדברי). לא, כאשר התשואות באגחים בטוחים למדי הם 17% (ליברטי ג, פאנגאיה ג, ...) איני מוצא שישיבה על הגדר היא טקטיקה חכמה. אני השגתי כ-70% תשואה מאז תחילת השנה כולל הירידות האחרונות (כן במינוף 60% - אך מה בכך), כלומר, במבחן התוצאה השגתי יותר מאשר 0.5%. הסיכון היה גבוה יותר - כמה גבוה? להערכתי הרבה פחות ממה שמתואר על ידך, אך כל אחד ימשקל ככל הנראה בעיניו - כפי שנאמר, אין מסתכלים על השקעה בדיעבד ואין זה מענייני להשוות גישות. שינה טרופה???, אתה יכול ללכת ל-thread של ליברטי ולבדוק מה בדיוק אמרתי על שינה טרופה.

שלום PIRATE ושלום חברים,
    PIRATE ידידי, התחלת מצויין מבחינתי, ציינת שאתה משקיע לפדיון
    אודי
    מאיפה זה מגיע? אמרתי כי אני משקיע "כאילו אני הולך לפדיון" (אבל מה היא השמטה קטנה) והסברתי חזור והסבר מהו ה"כאילו". האם המילים מישקול ויחסיות אומרים לך משהו (סתם מילים עליהם אני חוזר השכם והערב). אם לא, אתה יכול לגשת ל-thread של פאנגאיה שם ניתנת דוגמא לעניין מישקול. אתה גם מוזמן ל-thread של נאנט בו אני מציין במפורש כי בניירות נאנט סחרתי בתוך יומי (כמו גם ב-thread הזה). אז אם העניין לא ברור, אני משקיע בנייר שנראה טוב ביותר בזמן נתון לפדיון ובלי להניד עפעף מקפץ לנייר טוב יותר מבחינת פדיון, איני פועל כסוחר במובן של ימי X ולא במובן של יעדים אבסלוטיים (שהרי הכל יחסי) ובכל מובן אחר למעט סיכון - סיכוי (כפי שהוסבר עשרות פעמים). אתה יכול לחזור ל-thread של ליברטי כדוגמא.

שלום PIRATE ושלום חברים,
    לצערי הרב, עד מהרה, התחלת לסטות מנושא הזרקורים לפירוט ההישגים (ברזולוציה חסרת חשיבות של שבועות) ולפירוט דרכי הפעולה וההשקעה בפועל. עד עכשיו אני לא מבין איך זה מסתדר משקיע לפדיון (כבסיב ההחלטה להשקיע בנייר X) עם סוחר לטווח קצר.
    אודי
    נו באמת. לא הגזמנו. מתוך 250 פרסומים, 6 פרסומים מיוחסים ל"הישגים". כפי שצויין ב-post ה"הישגים" הראשון, אני עושה זאת משתי סיבות:
    1. כיוון שהקהל אינו הומוגני ומי אני שאשפוט את דרכם של אחרים.
    2. כיוון שכמה שאציין שאין לי אחריות, קיימת אחריות אתית.

אך למה לך לטרוח ולציין את התשובה לשאלתך (שניתנה)? מדוע לא לחבר שתי חלקי אמיתויות ולהוכיח את הנקודה? דרך אגב, ה-post הזה גם הוא post "הישגים" בדיוק באותם שני מובנים.

שלום PIRATE ושלום חברים,
    אני מבקש להזכיר לכולנו ולהזהיר שוב ושוב, אנחנו מדברים על אג"חי זבל, לעיתים עם מחזורים שואפים לאפס (מה זה עשינו 10% אם לא ניתן לצאת). הניירות עולים לעיתים עם מחזור של 2000 ₪ בלבד, אבל זה עובד ואפילו ביתר שאת לכיוון השני.
    אודי
    פופוליזם זול? דיברנו על כ-50 ניירות מתוכם אולי 5 מתקרבים לתיאורך (וכולם הוגדרו כספקולטיביים בטירוף). אך מה יכול להיות יותר טוב מלבצע הכללה (לא נכונה) לצורך הוכחת נקודה?

שלום PIRATE ושלום חברים,
    זכורות לי שתי פעמים באתר (אחת ממש לא מזמן) בהן נשמעו זעקות הצילו שזעזעו אותי מאד. אנשים בונים פוזיציות באופציות אחרי השחקן ומה הם חושבים?? שתמיד מרוויחים, ששחקן הוא אלוהים, ששחקן לא טועה, ששחקן לא מפסיד.
    אודי
    ושוב אתה שופט ללא כל ידע (לא שאני יודע מה קורה באגף ההוא). מי שמך להחליט מה טוב ומה רע? מדוע לא תשאיר לכל אדם את רצונותיו והחלטותיו? אני מאמין שרובנו עבר את גיל הגנון.

שלום PIRATE ושלום חברים,
    PIRATE, האם לכולם יש אורך רוח לקנות את נוחי (פיתוח) י' ב-75 ואחרי יומיים-שלושה למצוא את זה ב-54??
    ........
    הרבה פעמים ציינת במפורש שאתה קונה ואתה יודע שזה ימשיך לרדת, אז למה לקנות (או יותר נכון למה לציין שאתה קונה)?
    אודי

שוב, מי אתה להחליט מה נכון ומה לא? ציינתי שקניתי את הרוב ב-62. אך לצורך הוכחת דבריך, יותר נוח לציין שקניתי ב-75. כמובן שציינתי ב-post גם מדוע (כמות קטנה, לצורך מעקב - בהתאם לשיטתי). אך למה לתת לאמת להפריע לך?. ציינתי במקרה זה במפורש שלהערכתי ימשיך לרדת (איני אלוהים ואיני יודע מה ילד יום - כמו שציינתי גם ב-post הזה, כנראה שאתה מרגיש אחרת)

בכל מקרה (כמו בדוגמא הנתונה), שוב הוצאת את הפיסקה מהקשרה ושינית אותה אך מעט ("ימשיך לרדת..."), לצורך הוכחת הנקודה. בכל מקרה, לאחר הסתכלות נוספת ולאחר הערתיו של jorge חשבתי שנית וציינתי שכנראה עשיתי טעות (כן, באמת, גם אני טועה) ושאשנה את דרך פעולתי.

שלום PIRATE ושלום חברים,

כמה פעמים אני ברכתי: "בהצלחה למהמרים", בפוסט שהוקדש לגלובל פייננס 5??
    אודי
    שוב פופוליזם???!! אז אמרת (מי אתה? אלוהים?). אני אמרתי אחרת. פה זה כבר בכלל מגוחך. היה סיכון, הסיכון התממש ובכל זאת לא היתה פגיעה רצינית (אם בכלל). אתה מבין מה קורה פה - הוכח שטעית - הסיכון התממש ובממוצע עדיין היה רווח!! - אך מדוע שתיתן לעובדות לבלבל אותך.

שלום PIRATE ושלום חברים,

האם לכולם יש אורך רוח לקנות את בן-חוב (טאו) ג' ב-16 ואחרי יומיים-שלושה למצוא את זה ב-7??
    אודי
    אוההההה ... אז מצאת מקום בו ההערכות שלי כנראה לא יתקיימו (גם זאת ניתן עדיין לראות - אך אני מסכים שהמצב הורע). כל הכבוד!!. כן, יש גם מקומות שההערכות שלי כן התקיימו, אך זה לא כל כך חשוב. מה שכן חשוב הוא העובדה שציינתי חזור וציין שבניירות האלו אני עובד על ממוצעים (לדוגמא ב-thread על אולימפייה של rema). אך למה לך להביא את כל האמת??? הרבה יותר נוח להביא חלקים ממנה כשרוצים להוכיח נקודה - לא?

צר לי - אני במקומך הייתי מתבייש להוציא דבר כזה מתחת לידי.

יום נעים

דרך אגב חברים,
    אני מתנצל, צורת כתיבה זו אינה דרכי בדרך כלל. אך post זה לטעמי עבר את גבול הטעם הטוב. אין פה ביקורת אלא הטלת רפש (ביקורת בונה rema??? - מה כל כך בונה פה?). אני יוצא ואחזור מחר - אשתדל להתייחס לשאלות אליהן לא התייחסתי היום.

בברכה,

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות