x

מציג תוצאות 1 עד 5 מתוך 5

נושא: פעילות חריגה בתעודות לונג

פעילות חריגה בתעודות לונג

היי רועי
    ברוך הבא ובהצלחה
    קורים דברים לא ברורים בימים האחרונים בתעודות
    עסקאות ג'מבו גדולות מחזורים ענקיים
    לא ברור מי מוכר מי קונה
    נשמח מאוד אם תוכל להכנס לצאט בזמנך הפנוי ואולי קצת להאיר את עייננו בנושא הפעילות בתעודות
    ומה ההשפעה של פעילות זו על המדדים
    הנושא מאוד מעניין רבים
    בברכה
    דנה

היי. לא ברור לי על איזה תעודות את מדברת. באופן כללי, אסור לי לומר 'מי מוכר מי קונה' אבל אתם יכולים לנתח את השוק ולנסות להבין לבד. לדוגמא, אם הציבור נבהל ובורח מהקרנות, יהיו פדיונות גבוהים בקרנות הנאמנות שיחייבו אותן לזרוק סחורה בכל מחיר, כולל תעודות סל שלעיתים הן מחזיקות. זוהי דוגמא כללית, לאוו דווקא לגבי עכשיו.
    באופן כללי, תעודות סל הן צינור להחזקת ני"ע אחרים, לכן, לא אמורה להיות להן השפעה מיוחדת על המסחר מכיוון שמי שרוצה את התעודה מעוניין בנכס בסיס שהיא מחזיקה ואם היא לא הייתה קיימת הוא בכל מקרה היה קונה/מוכר את נכס הבסיס ישירות, ולכן אני לא בדיוק מבין את השאלה 'מהי השפעת של פעילות התעודות על המסחר'.

אשמח לעזור אם תחדדי את השאלה, או לגבי משהו ספציפי אחר.

הכותב הינו עובד של קבוצת תכלית תעודות סל. הכותב אינו בעל רישיון יועץ השקעות על פי חוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות, בשיווק השקעות ובניהול תיקי השקעות, תשנ"ה-1995. הכותב עשוי להחזיק בניירות ערך ו/או הנכסים הפיננסייםהנזכרים בהודעותיו. אין לראות באמור משום ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא לרכישה ו/או החזקה של ניירות ערך ו/או נכס פיננסי המתוארים בהן או המלצה להשקעה באפיקים ספציפיים. המידע הינו לידיעה ואינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי המתחשב בצרכים המיוחדים של כל אדם, וכל העושה שימוש בו, עושה זאת על אחריותו בלבד.

היי רועי
    אתן דוגמה מהיום
    בקסם 100 מס תעודה 1117266 היום בשעה 15.11 15.12 התבצעו עסקאות עוקבות בסך כולל של 60מ שח
    כ4 עסקאות ג'מבו
    זה חזר על עצמו במשך מס ימים באותה שעה בקירוב בתעודות שונות של לונג 100
    ראיתי את זה קורה בזמן אמת
    מה אני אמורה להסיק מזה?
    אינני יודעת אם זה קשור אבל מיד אחר כך היום המדד קפץ למעלה במס נק' יש קשר בכלל?
    מה הרעיון? מה המטרה? מה קורה שם?
    מה אני יכולה ללמוד על תנועות מהסוג הזה?
    תודה
    דנה

לצערי אני לא יכול לדבר על ני"ע ספציפי.
    כשמדובר בעסקאות גדולות, יתכן וגוף גדול החליט לקחת פוזיציה מסוימת, ולא חסר כאלה. זה שראית את זה קורה ב'זמן אמת' זה כבר מאוחר מידי.
    בנוסף, אין בהכרח קשר לתזוזת המדד, כי לטענתך המדד עלה לאחר מכן ויתכן שהעסקה הייתה בכלל מכירה (יש עושה שוק בתעודות סל), את רק יודעת שהייתה עסקה - את לא יודעת את הכיוון.
    לסיכום, אני לא מכיר דרך שאת יכולה להפיק מזה משהו משמעותי ועקבי - אבל מי יודע ? תחפשי ואולי תמצאי משהו חדש...

הכותב הינו עובד של קבוצת תכלית תעודות סל. הכותב אינו בעל רישיון יועץ השקעות על פי חוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות, בשיווק השקעות ובניהול תיקי השקעות, תשנ"ה-1995. הכותב עשוי להחזיק בניירות ערך ו/או הנכסים הפיננסייםהנזכרים בהודעותיו. אין לראות באמור משום ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא לרכישה ו/או החזקה של ניירות ערך ו/או נכס פיננסי המתוארים בהן או המלצה להשקעה באפיקים ספציפיים. המידע הינו לידיעה ואינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי המתחשב בצרכים המיוחדים של כל אדם, וכל העושה שימוש בו, עושה זאת על אחריותו בלבד.

רועי תודה ובהצלחה.דנה אחלה שאלה

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות