אהלן,

החודשיים האחרונים (מאז הסיכום האחרון) היו כמובן טובים מאוד בשוק האגח הלא מדורגות. גם לאחר מימושים של 10%-20% בשבועיים האחרונים, תיק אגח המורכב ממגוון האגחים שהוצגו השיג תשואה של 15%-30% בחודשיים (ניתן לעשות בדיקה דומה לפעם הקודמת, אך חבל על הזמן - למעט ניירות בודדים הניירות נתנו מעל 10% תשואה, כאשר רובם משיגים מעל 20% וחלקם הגדילו לעשות ונתנו מעל 50%).

תמיד נחמד לדבר על עבר מוצלח. אבל מה שהיה בעבר הוא אף פעם לא מענייננו. העתיד לעומת זאת לוטה בערפל. בתקופה האחרונה (חודש) אני אישית יצאתי מהמינוף בו הייתי (הייתי ב-60% מינוף) ומתכוון בתקופה הקרובה גם להגדיל את מרכיב המזומן (כרגע 5%, שואף להגיע ל-15%). אין זאת בגלל שאני חושב שהשוק מיצה את העליות (במקרה כזה הייתי יוצא ל-50% מזומן), אלא כיוון שאני נערך כדי לנצל הזדמנויות שייתכן ויופיעו בעתיד הקרוב.
השוק עדיין רחוק מאיזון באגרות החוב הלא מדורגות (גם לאחר עליות מטורפות של עשרות אחוזים מתחילת השנה), אך חוסר הוודאות הכללי עלול להעיב תקופה ארוכה ובמקרה ואכן זה אשר יקרה ניתן יהייה להשיג תשואות אף טובות מאלו הקיימות כיום (שהן מעולות). במילים אחרות, כמו שידידנו udiwe אומר: "אני קונה אידיבי פיתוח י ב-51" :-). יש לשים לב כי ייתכן שזהו הטריגר ל-downTurn בכלכלה העולמית. לכאלו המושקעים לטווח קצר ו/או כאלו שלא מסוגלים לספוג ירידות כבדות, כדאי אולי לצאת מהבורסה ולהתבונן בתקופה הקרובה מהצד. כל אחד ע"פ הבנתו.

אנו בעונת הדוחות, לכן למעט באירועים חריגים (כדוגמת ארזים - שם השתכנעתי כי כדאי לעשות ניתוח מהיר), איני מתכוון לנתח אגרות חדשות תחת "זרקור" עד לדוחות (אולי סנטראל יורו - אשתדל).

בברכה ובהצלחה,