הי ILEE,
אני כמובן מספיק ותיק ומכיר את יובל רן. האיום של בית משפט הוא הרבה מעבר לפסיקה. אתה כמובן יודע היכן יובל רן חי ומדוע. מעבר לכך, יצא לך פעם לבלות שנים בדיון משפטי (מול שופטים שרובם די תת רמה - ממש לא ברור לי איך הגענו למצב כזה). לדאבוני, הייתי צד להליך כזה (5 שנים) - לא מאחל את הסיוט הזה גם לאויבי.
לגבי סיפור המשכנתא - זוהי אינה המקבילה. אם תראה לבנק שאתה יכול לקנות בית, להשכיר את הבית ל-20 שנה למדינה (חוזה מותנה חתום) ושתוכל להחזיר את ההללוואה מהתזרים - אתה תקבל גם 100% משכנתא.
מקבילה אף טובה יותר שגם אתה מכיר - ה-StartUps (שוב - מכיר ממקור ראשון). אחת מדרכי ההשקעה המקובלות (ברמת אנג'לים) הן הלוואת בעלים של המשקיע. אני מכיר רבים וטובים שקיבלו בתעשיית האלקטרוניקה השקעות 100X על כסף (ואף יותר מזה). כך שכל אחד מאיתנו יכול לקבל הלוואות עסקיות בתנאים כאלו.
ההבדל הוא שבנק/משקיע הם גופים עסקיים, הם מרוויחים ומפסידים בהתאם לאיכות השקעתם. מוסדיים לעומתם מרוויחים whatever happens. המצב הזה, בו המלווה לא נותן את הדין על מעשיו, מביא לאבסורד של הלוואות לא שקולות במינוף גבוה (הבעייה אינה במינוף אלא בבדיקת העיסקה).
לבסוף, לא הבנתי שהכתוב היה מחמאה (לא נראה כך ...). האמת, אין לי בעייה גם עם ביקורת, אך תמיד אשמח לראות אותה מנומקת (כפי שאני מקפיד לנמק את הנחותי/מעשי).
בברכה,