x

עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 14

נושא: אג"ח טאו

rema1
    אורח

אג"ח טאו

לחץ על בן-דב: מחזיקי האג"ח של טאו בעד פירעון מיידי

הנושים הציבו לבעל השליטה בטאו אולטימטום עד ל-15 ביוני, עד אז הוא מתבקש למצוא מקור מימון של 30 מיליון שקל, שחסרים לצורך מימוש המתווה להסדר חוב שכבר נחתם

הלחץ על אילן בן-דב גובר, מחזיקי האג"ח של חברת טאו, שבשליטתו הצביעו בעד העמדת האג"ח לפירעון מיידי ונקיטת הליכים משפטיים להגנה על מחזיקי האג"ח לרבות הגשת בקשה לפירוק החברה. הנושים הציבו לבעל השליטה בטאו אולטימטום עד ל-15 ביוני, עד אז הוא מתבקש למצוא מקור מימון של 30 מיליון שקל, שחסרים לצורך מימוש המתווה להסדר חוב שכבר נחתם. בשבוע שעבר הודיעה החברה שאין לה די מזומנים לצורך מימון פעילותה השוטפת.‏

טאו נמצאת במשבר קשה בעקבות שורה של השקעות כושלות שביצעה במינוף גבוה. את 2011 סיימה עם גירעון של 490 מיליון שקל בהון העצמי, לאחר שרשמה הפסדי ענק בהיקף של כ-850 מיליון שקל בתוך ארבע שנים. לדוחות החברה מצורפת הערת "עסק חי" מחשש לחדלות פירעון חוב, והמניה התרסקה למחיר המשקף לטאו שווי של כ-13 מיליון שקל בלבד. ‏
    החוב המרכזי של טאו הוא כ-310 מיליון שקל למחזיקי שתי סדרות אג"ח (ב' ו-ג') שלה, הנסחרות בתשואות זבל. בתחילת השנה נחתם מתווה עקרונות להסדר חוב בחברה, אך הוא עדיין לא אושר סופית. המתווה כולל הנפקת אג"ח חדשות בהיקף של 248 מיליון שקל, תשלום של 30 מיליון שקל במזומן והקצאת 15% ממניות טאו למחזיקים. בן דב מצדו אמור להעביר לחברה 21.4% ממניות סאני, או מניות החברה הבת שלה סקיילקס.‏ מחזיקי האג"ח הגדולים בסדרה ב' של טאו הם כלל ביטוח עם 28 מיליון שקל ערך נקוב והפניקס חברה לביטוח עם 9 מיליון שקל ערך נקוב. מחזיקת האג"ח הגדולה בסדרה ג' היא גם כן כלל ביטוח עם 7 מיליון שקל ערך נקוב.‏

בהצלחה

"המתווה כולל הנפקת אג"ח חדשות בהיקף של 248 מיליון שקל"

מי רוצה לרכוש אג"ח ממישהו שלא יודע להחזיר חובות?

הי redarmy,

חדש דנדש - ברוכים הבאים.

האמת היא שאף אחד לא באמת רוצה באגחים הללו. פשוט, במסגרת ההסדר (שנחתם - רק יש את השאלה הקטנטנה, מי יממן אותו - חסרים 30M שח אם אתה מעוניין) יחולקו האגחים הנ"ל למחזיקים הקיימים.

לכל מי שמעוניין - ניתוח קצרצר של טאו (והשוואה מתבקשת לדלק נדלן):
    כמו דלק נדלן, אין לחברה זכות קיומית ואחד האינטרסים של בעל השליטה להסדר הוא "לשמור על קשר טוב עם שוק ההון". בניגוד לתשובה, שכנראה לא ממש זקוק לשוק ההון המקומי - בן דב כנראה שכן זקוק לקשר טוב עימם (במקרה שיצטרך הסדר בסקיילקס). אבל, בהפוך על הפוך, לא בטוח שבן דב יכול לספק 30M שח במזומן להסדר (תשובה יכול אבל לא רוצה ובן דב רוצה אבל לא יכול - איזה עולם).

בנוסף, בניגוד לתשובה בדלק נדלן, להערכתי בטאו קיים סיכוי סביר להוכיח כי בן דב שימש כדירקטור צללים, פעל לצורך טובתו האישית (קנייה של מניות סאני) וגרם נזק של מאות מליוני שקלים למחזיקי האגח (עם הדרדרות מניית סאני). moreOver, ניתן כנראה להוכיח כי בנק לאומי שימש גם הוא כדירקטור צללים (כפיית מכירת נכסים בשיא המשבר), פעל לטובת עצמו (פרע הלוואות לעצמו) ופגע בנושים האחרים.

החשיפה המשפטית שפירוק טאו משקפת לבן דב ובנק לאומי יש בה מנוף די רציני על שניהם. תוסיף לכך את הצורך של בן דב בשוק ההון ותקבל את המסקנה שלי - להערכתי יהייה פה הסדר (טוב - כבר קיים, אך המשאבים להשלמתו יימצאו).

בעקבות הניתוח הקצרצר הנ"ל, החלטתי להחשף באזור 16 לטאו אג ב והגדלתי מעט ב-14 (עד עתה לא נראה משהו). יש לשים לב כי אם התחזיות לא יתממשו, מחזיקי האגח יראו גורנישט ולכן פוטנציאל ההפסד הוא עצום (וההסתברות לכך אינה אפסית). כלומר, אם במקרה הניתוח הנ"ל מוצא חן בעיני מישהו והוא מחליט להחשף לאגח, אבקש לזכור את ההדגשה.

בברכה ובהצלחה,

אהלן פיראט, חברים.

שמע אני נדהם כל פעם מחדש, למשל חשבתי שארזים זה השיא, מסתבר שלא סתם הגיע לעולם הניק פיראט.
    הדבר המטריד ביותר כאן הוא שבן דוב בתקדים בין לאומי מצדיק את התספורת, הסיבה היא אותם משקיעים שקנו בזול וברוב חוצפתם מצפים להרוויח על גבו. האידיאולוגיה הזאת מלווה אותו בכל מהלך עסקיו עם שוק ההון ואין סיבה להאמין שהיא תשתנה, במילים אחרות כפי שאף אדם עד היום לא הפסיד מלב לבייב, אף אדם לא הרוויח מאילן בן דוב.

אנא קראו והפנימו את האזהרה הברורה של פיראט.

* תקדים בין לאומי, תרתי משמע???

ליל מנוחה
    ארז
    ​הטבע האנושי הוא להילחם בשוק, על מנת להצליח בשוק יש להילחם בטבע האנושי.

rema1
    אורח
    ILEE
    מי משקיע אצל בן דב מי?
    לפני השקעות כאלה מין הדין לחשוב יותר קצת יותר.
    ומה אתה נדהם המח האנושי ממציא כל פעם דברים.......
    האיש טוב לא רוצה להגיד מילה מלבד מכוער ברמות וזה כולל הכל.
    בהצלחה
    יום משגע

שלום PIRATE,

ברכות על השקעתך/שקיעתך אצל החבר בן-חוב.
    אבל אנחנו חביבי הפורום לא מזניחים חבר יקר.
    לאור זאת, החלטנו להכין למענך תוכנית הצלה ומילוט אגרסיבית לשעת האמת במסגרתה נקנה מליוני ע.נ. בשער 1.1 !!!

בברכה, בהצלחה ובידידות,
    אודי

rema1
    אורח
    אודי חבר יקר,
    שאפו על ההצעה.
    אני בעד תוכנית הצלה ומילוט נשמע משגע
    כמה להשקיע רק תגידו כמה?
    תוכנית להצלת Pirate מה רק ביוון צריך לתמוך כל הזמן
    ועוד כאן בקצרה נצא מתוגמלים יאללה
    יפה לך אודי
    יום משגע

הי ILEE,

ראשית, לגבי המהות - למעט מקרים מאוד בודדים, אין לי כל בעייה עם כל חוב שהוא, אם אני חושב שהוא כדאי (מכל סיבה שהיא). "ננזפתי" כשהצגתי את גלובל פיננס 5 ואני "ננזף" פה. אני חושב שה"נזיפות" הנ"ל אינן הוגנות. האם מצאת פסול בניתוח שלי? האם הוא לא הגיוני? האם השמטתי או התעלמתי מפרטים?

אכן, הסיכון גבוה מאוד! עד כדי כך גבוה שהחלטתי לא להציג "זרקור" בנושא טאו (מחשש לפרשנות שגוייה של המשתתפים). הנושא עלה במסגרת דיון (שלא אני יזמתי) והצגתי את דעתי. יש גם thread של דלק נדלן - שם הבעתי דעה הפוכה ונימקתי גם אותה. מדוע נימוק המוצא upSide באגח "מפוקפק" הוא פסול ואילו זה המוצא downSide הוא תקין?

ברשותך ארצה להרחיב מעט את היריעה:
    לדעתי, רוב האנשים מתייחסים בזילזול אל ה"טייקונים" (כפי שמוצג ב-post שלך) בעקבות "שטיפת מוח" של התקשורת. התקשורת מפמפמת שבן דב פה, בן דב שם, בן דב נוכל, ... . האם אתה באמת מאמין שהיתה לו כוונה להגיע לאן שהגיע? אכן, הוא נפל עסקית ובגדול ומנסה להתחמק מהמיצר בדרכים "עקומות" משהו (שנראות לפעמים נכלוליות). אך, האם אנו ראויים לשפוט אותו לפני שהגענו למקומו?
    ישנם מספר טורפים ידועים בשוק ההון (אריק קוטלר, בירנבאום, ...) שידוע כי אינם רואים אף אחד ממטר, ישנם גם מספר נוכלים ידועים (הבעלים של ויליפוד והבעלים הקודם של מלרג - שכחתי את שמות שניהם). איני חושב שבן דב שייך לאף קבוצה מהנ"ל - בן דב הוא לדעתי "פלצן" שהתהדר כטווס בדברים רבים, אך בהגיע שעת המבחן כשל בגדול והבלון התפוצץ.

אבל, תמיד, תמיד תחזור לבסיס - מי נתן לבן דב את הכסף???. משפט שגור בעסקים הוא - אל תשאיר כסף על השולחן. אם המוסדיים מוכנים לתת לבן דב כסף - מדוע שהוא לא ייקח?
    לטעמי, עקב שטיפת המוח בתקשורת, אנשים איבדו את המיקוד. מישהו נתן לבן דוב כסף (ללא ערבויות) לצורך עסקיו ובמינוף גבוה. ה"מישהו הזה" פעל כך כי הכסף אינו שלו. בצורה מוקצנת - מה אם היה בא מוסדי אליך ואומר לך: קח 2 מליון דולר, תרוויח הרווח שלך, תפסיד ההפסד שלי. היית מסרב בגלל שזה כסף של "יתומים ואלמנות"? אנו בני אדם ואנו אופטימיים בנוגע לאשר אנו עושים. מנסיון אישי אומר לך כי אם אין לנו סיכון אישי - אנו בקלות נשכנע את עצמנו שלא נתקשה להחזיר את הכסף (99% מבני האדם).

מדוע לעזאזל כולם באים בטענות לתשובה, בן דב, מימן, דנקנר, ...? צר לי - אולי יש לחבר'ה האלה אשם תורם (רשלנות עסקית, לחיצות עסקית, ...) אך הפושעים האמיתיים הם המוסדיים. אני מאמין שהחברה האלו האמינו כי יחזירו את כל הכסף ובזמן.

אני יודע שלעיתים אני מציג דעות לא פופולאריות.
    נותר לי רק לקוות שהן ייגרמו לאנשים לחשוב ולשקול שוב. באם דברי גרמו למישהו לחשוב, גם אם אינו מסכים עם דעתי - את שלי השגתי. כולנו רצים כעדר בכיוון אליו מנחה אותנו התקשורת ואיננו עוצרים שנייה וחושבים - "האם זה באמת מה שאני מאמין בו?"

בברכה,

נ.ב.
    Pirate הוא אכן כינוי לו זכיתי בצעירותי (אך כנראה לא מהסיבה שאתה חושב שאני ראוי לו ... :-) ).

udiwe, rema,

אכן, אני מודה לכם מקרב לב :-).

עם זאת, טוב הדבר (במלוא הרצינות) ששחקנים כמוני יקבלו מדי פעם "בומבה לראש". התזכורות הנ"ל לא פוגעות יותר מדי בתשואות הממוצעות, אך שומרות את השחקנים humble. ספקולנטים שהשתן עולה להם לראש, מפסידים בדרך כלל את המכנסיים.

עם זאת, כתובת למשלוח תרומות, תמיכה, .... (לא מקבל צ'קים).

בברכה
    Pirate

rema1
    אורח
    hey u
    how r u
    and i beg to differ
    tycoons - i love them, i adore them as long as they dont use the hair cut,
    action of which causes pain and real losses to naive investors or to those
    who dont have the knowledge or the skills sorry

by the way i am willing to donate - again its a french word donner - only cash LOL

hv a glorious evening

Rr

נזכרתי במשהו למעשה במישהו צביקה ב. מה אתה רוצה מהחתיך הזה? הוא לא טורף ורואה מאלפיים מטר סתם מישהו ותו לא.......
    נערך לאחרונה על ידי rema1, 14.05.2012 בשעה 19:59

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות