פורסם במקור על ידי
pirate
הי,
יש הרבה דרכים להסתכל על המצב בדלק נדל"ן. ראשית - תחושה אישית שלי, It's going down. עם זאת לאורך השנים גיליתי שתחושות הבטן שלי הן פסימיות (אולי מעצם העובדה שאני מתעסק בניירות מסוכנים, אני בורח ברגע שלדעתי הסיכויים מתהפכים).
מצד תשובה - לדעתי, אין זו העמדת פנים. מרחו אותו בשחור, גררו אותו בחוצות העיר עם זפת ונוצות. ככל שהוא הציע יותר כך השחירו אותו יותר ודרשו יותר. לא - את תשובה הם שברו. אם זה תלוי בו - הוא בדרך למלחמה.
מצד מחזיקי האגח - עורכי הדין טיפסו על סולם גבוה מדי. הכריזו באוזני שלוחיהם הצהרות שאינן מסתדרות עם ההיגיון וגרמו להפסד עצום למחזיקים (אינני יודע אם הם חשופים לתביעת רשלנות, אך ההתנהלות של כל עורכי הדין מצד מחזיקי האגח היתה רשלנית רבתי). אינני רואה כיצד הם מסבירים לשולחיהם שכדאי לקבל את ההצעות המופחתות, כמו גם שהם המרוויחים היחידים ממלחמה. אם זה תלוי בהם - גם הם בדרך למלחמה.
מצד השופטת - ראשית היא שופטת אמיצה מאד (וחכמה מאד). עם זאת, נראה שגם היא איבדה קשר עם החוק (ופוסקת ע"פ דין צדק והגיון) ולכן פסיקותיה לא יעמדו בעירעור לערכאות גבוהות יותר. היא מבינה שבעלי האגח בדרך למחוק את כל השקעתם ומבינה שהאשמה היא בעורכי הדין של מחזיקי האגח ולא בתשובה או במחזיקי האגח. במטרה לתת סיכוי אחרון לתהליך (לפני פירוק שבפועל כבר התחיל) היא פוסקת שההסכמות החתומות תקפות. פסיקה מאוד בעייתית (בלשון המעטה)לאחר שאחד הצדדים סירב לקבלה.
הסיכום של כל זה, הוא אחד משניים - או שיוחלט על פירוק ומלחמה (כשהשופטת מציידת את הנושים בנשק אימתני ע"י פסיקתה) או לחילופין תשובה יבין את התרגיל שעשתה לו השופטת ויאפשר למחזיקי האגח לחזור למתווה עליו הוא חתום (ולא זה החדש). אני נותן לסיכויים 50%-50% ונותן שווי סחיר של 4 אגורות בפירוק (בהתחשב במימד הזמן - התביעות ייכשלו ברובם) וכ-36 אג במתווה הראשוני ולכן שווי סחיר של אגרות החוב אמור להיות כ-20 אגורות.
בברכה,