הסימנים הראשונים למשבר הכלכלי הגלובאלי שפרץ ב-2008 הופיעו בארה"ב והמשיכו במשבר באירופה. בעת הנוכחית, מתקשה הכלכלה הגלובלית להתייצב נוכח הזעזועים הפוקדים אותה חדשות לבקרים...
...נתוני המפתח המאקרו כלכליים מאכזבים ומגבירים את הספקות והחששות מפני הרעה במצב. בנוסף, התפתחויות דרמטיות בזירה הפוליטית העולמית והורדות דירוג למדינות רבות יצרו תחזיות קודרות לגבי העתיד לבוא. בתוך כך, התחלפו באירופה כבר 12 ממשלות מאז פרוץ המשבר. קיימות סיבות רבות ומגוונות נוספות לחוסר הוודאות השורר בשווקים ברחבי הגלובוס.

למעשה את חוסר הוודאות המתמשכת, הספקות המתגברים, החששות והסלידה מסיכונים ניתן לראות בבירור על גבי גרפים רבים, אך לא על כולם. אם כך, האם קיים אפיק השקעה שהצליח להפגין חסינות יחסית לאורך 4 השנים האחרונות אל מול המשברים המטלטלים את מרבית המדדים המובילים בעולם?

מבדיקה שביצעה מחלקת המחקר של אינפיניטי עולה כי ההשקעה בזהב היוותה חוף מבטחים בשנים האחרונות עבור אלו שבחרו להשקיע בו. מאז מארס 2008 ההשקעה בזהב הניבה תשואה חיובית של 56.5%, בעוד שמדדים מובילים כמו: S&P 500 עלה רק ב-4.1%, מדד הדקס הגרמני ירד ב-1% ואצלנו מדד ת"א 25 עלה ב-11.7%. גם בהשוואה לסחורות אחרות הפגין הזהב יציבות יחסית בשלוש השנים האחרונות. כמו כן נציין כי מאז שער השיא שלו בחודשים יולי–אוגוסט 2011, ירד שער הזהב בכ- 15% ואילו בראייה שנה אחורנית, עלה בכ- 5%.

ההיסטוריה הפיננסית מוכיחה כי לזהב יש תפקיד כמעט מסורתי בעיתות משבר, של שמירת ערך ההשקעות עד שיעבור הזעם. הרציונל שעומד מאחורי תפיסת השקעה זו היא, שבעוד שמכשירים פיננסים מושתתים על התחייבויות של חברות, מדינות, בנקים ועוד, הזהב לא שייך לגוף כזה או אחר. האופי המוחשי של הזהב בהתבסס על כך שהוא סחורה שאינה מתקלה, מקנה לו את המעמד ה"אצילי".

אז כיצד ניתן להיחשף להשקעה בזהב, מבלי לקנות מטילים ולשמור אותם פיזית? הדרך הנוחה והקלה ביותר היא השקעה באמצעות תעודות סל ייעודיות המתמחות בהשקעה באפיק זה. ישנם שלושה אפיקי השקעה עיקריים: השקעה בחוזים עתידיים על הזהב, השקעה במטילי זהב השמורים בכספות והשקעה בחברות כרייה.