הי hano,

האמת שכבר חיוויתי בעבר את דעתי בשירשור: http://www.s-maof.com/Forum/threads/...A8%D7%93%D7%9F

שם אמרתי:
ציטוט פורסם במקור על ידי pirate צפה בהודעה
בנוסף רכשתי קרדן אן.וי אגח ב באזור 85 - החברה היא חברה טובה הפעילה במדינות מתפתחות ומראה אחריות תזרימית גבוהה - לא אפרט, אלו המעוניינים, אפשר לקרוא את הדוחות. אך בכל מקרה - אם יחזור לשם כדאי לשקול (בניגוד למנהגי, את האגח המסוים הזה קניתי למטרות מסחר גרידא ומתכוון למכרו באזור 92).
בברכה,
החברה מאוד נזילה עם חוב מאוזן הפעילה באזורים של מזרח/מרכז אירופה, סין ואפריקה בנדל"ן ותעשיית המיים. אני אישית מאמין גדול בחברה, אך יש לזכור שהיא פועלת באיזורי סיכון. החברה נוטה לרכוש את האגח של עצמה בזמני מצוקה וכבר רכשה כרבע מאגרות החוב הקצרות (280M ע.נ.) במרוצת השנים. ממש היום קניתי מאגח ב (84.7) וגם קניתי ממניותיה (502) - דבר נדיר אצלי.

עם זאת, מנסיון העבר, האגחים של קרדן הם מאוד לא צפויים (לא ברור לי מה הכוחות שפועלים עליהם) ועלולים בקלות להגיע גם לאזור 70 אג לערך נקוב. כלומר, בניגוד לגישה הבסיסית שלי (קנייה בראייה שאני הולך לפדיון), אני מתייחס לאגחים של קרדן עם קורטוב גישה של סוחר (קונה במנות קטנות ומממש גם בהתאם למצב הרוח בשוק ולא רק לפי תשואה יחסית ואבסלוטית).
אם התשואות ימשיכו לעלות, אקדיש לנייר "פרסום זרקור".

בברכה,