x

עמוד 12 מתוך 13 ראשוןראשון ... 210111213 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 111 עד 120 מתוך 127

נושא: אגח קרדן אןוי

הורדת דרוג לקרדן NV - הדרוג החדש - B

מה שמעניין הוא שמעלות מעריכה כי שווי תיק הנכסים של החברה הוא 775 מיליון יורו, בעוד שהחוב הפיננסי ברוטו של החברה הוא 526 מיליון יורו - כך שיחס החוב לנכסי החברה (Loan To Value) מגיע ל-66% לאחר ניכוי מזומנים של 11 מיליון יורו שבקופת קרדן אן.וי.

כלומר יש עודף נכסים של 50% מעל ההתחיבויות .

האומדן שלי ממרץ השנה היה כי יש עודף נכסים של 47% על החוב - זה נחמד שיש חיזוק לאומדן שלי ממעלות, אני רק מקווה שזה מבוסס על מחקר עצמאי והם לא מסתמכים עלי.....

כך או כך, אגח ב' נסחר ב 43% מפארי, כלומר עפ"י הניתוח השווי הסחיר שלו מכוסה פי 3.4 בנכסים , חדלות פרעון של קרדן , אם תהיה , תהיה חדלות פרעון תזרימית, לא מאזנית, במקרה כזה רה ארגון של החוב יאפשר לחברה להמשיך להתקיים וזאת ללא "תספורת" כלכלית לנושים - כלומר עשויה להיות המרה של חוב למניות, אך ההמרה תבוא על חשבון מחזיקי המניות, והנושים לא יצאו מופסדים.

אינני פוסל כי בתקופה הקרובה קרדן תבצע מימוש גדול או תצא בגיוס זכויות - זה יביא לקפיצה באגח. מנגד, גם אם מחר יפנו הנושים לבית המשפט בבקשה לכפות הסדר לפי סעיף 350 כי החברה עומדת לפשוט רגל תזרימית (ראה מקרה פיתוח) , לאגח אין עוד הרבה לאן לרדת.

גילוי נאות: את ההחזקה במניות חיסלתי, אני מתכנן להגדיל את ההחזקה באגח

אכן מעניין.
    באיזה מהאגח"ים אתה מתכוון להגדיל ?

מסכים לדברי tby, גם אני מצאתי את הודעת מעלות חיובית בלבד משיקולי השווי הנכסי. אם היה פירוט רב יותר זה היה משמח אותי יותר..
    האג"חים סובלים בעיני מ- 2 דברים שלוחצים אותם חזק מטה:
    האחד, שאומדן הנכסים אינו טריוויאלי. בפעם האחרונה שהערכתי (הערכת אצבע גסה, אך תוך נסיון להיות שמרן) יצא לי כ 15% עודף נכסים על ההתחייבויות.
    השני, שנראה שהסיכויים שהחברה תעמוד בהתחייבויותיה לרבעון הראשון של 2014 נראים נמוכים, ושוק ההון נוטה לתמחר עובדה זו בנוקשות יתר לטעמי (בהתייחס לאג"ח, למנייה זה מוצדק).
    שתי העובדות הללו מייצרות נייר שבעיני הוא אחד הטובים כעת, ולמעשה פרט לנייר נוסף אחד זה הדבר היחיד שקניתי בשבועות האחרונים, בהם אני מממש.
    כמובן - לטווח הקצר זה עדיין נייר מסוכן עקב סנטימנט השוק, ואני אישית מופסד עליו כרגע כ 4%.

לשאלתך עופר (שלא הופנתה אלי..) - אני מחזיק משניהם כרגע. בעיני אם העוגן להשקעתך הוא השווי הנכסי לאורך זמן - ב' זול יותר, ואם בנוסף לשווי הנכסי אתה מאמין במימושים משמעותיים שיהיו בטווח הקצר והבינוני, אזי א' בטוח יותר עקב המח"מ הקצר יותר.

הסדר חוב בקרדן יצא ממסלול חשאי ונכנס למסלול גלוי:

http://www.calcalist.co.il/markets/a...610291,00.html

ישבתי והמתנתי המון זמן מחוץ לאג"ח
    בניסיון למצוא זמן טוב להיכנס אליו,
    מחישוב בסיסי שעשיתי גם בתרחיש פסימי השווי הנכסי של החברה הוא 0 או טיפה מעל, כמובן שבתרחיש חיובי הוא גדול הרבה יותר
    האגח"ים נסחרים באזור ה50% מהפארי ואף טיפה מתחת כך שיש פה אפסייד גדול
    החברה תיכנס להסדר חוב כזה או אחר וסביר להניח כי בעלי האג"ח עוד יראו שעות רבות של דיונים בבתי המשפט ( ראה ערך אלביט הדמיה/ אי.די.בי )

ישנו סיכוי להמשך ירידות אם תהיה ירידה נוספת בדירוג ( שסביר שתקרה)

אבל אי אפשר לחזות את נקודת השפל של האגחים ולכן החלטתי שאני אתחיל לבנות פוזיציה בקרדן החל מהשבוע

דוחות GTC ל 2013 Q2

מבחינה תפעולית היציבות נמשכת אך הרווחיות היא גבולית - 2 מליון יורו ברבעון II.

הבעיה היא המשך המחיקות - 44 מליון יורו ברבעון,

סך המחיקות במחצית הראשונה 70 מליון יורו - 43% מהם ברומניה , ומחולקים שווה השווה בין מרכזים מסחריים למשרדים.

LTV נותר 56% למרות המחיקות

נקודת האור היחידה שאני יכול למצוא בכל הסיפור - פולין התייצבה, המחיקות שם הם רק של 10 מליון יורו על שווי נכסים של 540 מליון יורו אחרי המחיקה - פחות מ 2%

על מנת להבין את המצב ברומניה - שם נמחקו 30 מליון יורו על שווי נכסים אחרי מחיקה של 194 מליון יורו - 15% !.

כרגיל, דוחות GTC הם קדימון לדוחות פלאזה - עיקר הקרקעות של פלאזה באירופה הם ברומניה והמצב שם בעייתי ביותר.

דוחות קרדן NV מחצית 2013

כעקרון מגמת התייצבות (סין / שרותים פיננסיים) ואף שיפור בתחום המים - נכסים ותשתיות

הבעיה העיקרית היא GTC שמשיכה עם המחיקות הגדולות, במקביל להוצ' מימון גבוהות כתוצאה מהפרשי שער שהביאו את החברה להפסד של 19 מליון יורו ברבעון.

הלחץ הפיננסי על קרדן הולך ועולה, היא חייבת לממש נכסים בהיקף משמעותי של לפחות 100 מליון יורו על מנת לעמוד בתשלומי האגח בפברואר הקרוב.

קרדן גולשת באותו מדרון כמו אלביט - חייבים לממש, אבל לא יכולים לממש במחירים ראויים ולכן ההחלטה הולכת ונדחית עד שכבר מאוחר מדי.

לטובת בעלי המניות של החברה, אני חושב שהנהלת קרדן חייבת ליכנס למו"מ לרה ארגון של החוב או הנפקת זכויות רצינית - רמת המינוף של החברה גבוהה מדי , ההתאוששות בשווקים המזרח אירופיים עדיין במרחק של לפחות שנתיים ועד שזה יחלחל לשווי נכסים זה יקח 4 שנים, תשלומי הריבית על החוב ולחץ פדיונות האגח יגרמו לאובדן ערך של מניות החברה - אם ההנהלה לא תפעל שעדיין יש מרווח נשימה

אני מניח שבדומה לזיסר, גם לבעלים של קרדן לא רק שלא תהיה יכולת פיננסית להשתתף בהסדר / הנפקת זכויות , אלא רובץ עליהם חוב אישי לא קטן.

לא אופתע אם בקרוב נקרא בעיתונים על פוזיציה של גרמי בלנק באגח - זה פשוט מתבקש ברמת המחירים הנוכחית

ל TYB,
    יכול להיות שהתחזית שלך תתגשם...
    ציטוט פורסם במקור על ידי tby צפה בהודעה
    לא אופתע אם בקרוב נקרא בעיתונים על פוזיציה של גרמי בלנק באגח - זה פשוט מתבקש ברמת המחירים הנוכחית
    מחזור ער במיוחד באג"ח ב'
    אתמול מחזור מסחר של כ- 22 M ע.נ.
    והיום בזמן כתיבת הודעה זו מעל 41 M ע.נ.

TBY
    שאפו על קריאת המפה
    http://www.themarker.com/markets/1.2118686
    קרן זרה רכשה אג"ח של קרדן אן.וי ואי.די.בי פיתוח בעשרות מיליוני שקלים

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך