x

עמוד 9 מתוך 13 ראשוןראשון ... 7891011 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 81 עד 90 מתוך 127

נושא: אגח קרדן אןוי

היי,
    אמרתי לך שהם קליברים. סוף סוף ניתוח ראוי ומדוייק.
    אינני יודע מדוע כל כך הרבה פרשנים אינם מדייקים בהקשר לקרדן NV (הובא לפה ניתוח אחד של טל-טנא וראיתי עוד שניים - מהם אחד של צרניאק, כולם גרועים).
    שים לב ל-3 נקודות מעניינות שנידונו:
    1. גם לפי דעתם אין בעייה לחצות את 2013.
    2. לפי התכנית החדשה, העודף הצפוי הוא 2M יורו (ובתכנית לפני הרכישה, העודף הצפוי היה 8M יורו). כלומר, הרכישה ב-50M יורו הקטינה את התזרים ב-6M יורו בלבד. למעשה, אם יצלחו את 2014, אז הרכישה תשפר את התזרים בכ-20M יורו.
    3. גם הם חושבים כי עלול להתקיים לחץ טכני על האגח.

בברכה,

קרדן מחזקת בטחונות לטובת הבנקים ופורעת חלק מהחוב ולא מעניקה בטחונות לאג"חים או חלילה פרעון.

http://www.globes.co.il/news/article...did=1000780522

הי jsphs,

זו כתבה די מגמתית. תראה את הכתוב:
    "אחת הטענות שהוטחו בחברה נגעה לחוב לבנק דיסקונט (נושה ותיק של החברה) שצומצם במהלך השנה האחרונה. קרדן ‏NV‏ לא עמדה בקובננטים בגלל ירידה חדה במניות החברה הבת, ‏GTC‏ פולין, ששימשו בטחונות ולכן קרדן נאלצה להפקיד 43 מיליון אירו נוספים ועדיין הייתה בהפרה. לבסוף נחתם הסדר חוב עם הבנק שכלל שעבוד אחזקות במניות ‏KFS‏ ופירעון חלקי של החוב."

הבעייה כמובן שאם החברה בהפרה, הבנק רשאי לדרוש פירעון מיידי. להגיע להסדר חוב עם נושה בודד זו פעולה תקינה לחלוטין ומחויבת המציאות במקרה שכזה.

האמת היא שאין לי כל בעייה שבעלי האגח יעשו צרות לחברה ואולי יצליחו לשפר את מצבם/מצבנו (לא ברור לי מה אמצעי הלחץ). עם זאת, להציג את סירובה של החברה כהעדפת נושים, נראה לי קצת מצחיק - החברה עומדת בכל תנאי שטר הנאמנות ולא נראה כי יש לה בעיות תזרימיות בתקופה הקרובה. אם כך, על שום מה דורשים בעלי האגח לשפר את תנאיהם?

בברכה,

פיראט, מכיר את ההגדרה של בנק?

בנק יתן לך מטריה ביום שטוף שמש ועם הסימנים הראשונים לענן קל ידרשו לקבלה בחזקה.

הבנקים יפה מאוד יודעים להכניס את מנהלי החברה ובעליה לחדר ולדאוג לאינטרסים של עצמם תוך קבלת עוד ועוד בטחונות גם כשהם לא חייבים לעשות כן. הבנקים יודעים להתייחס לחברות לא ישויות נפרדות אלא בראיה כוללת.

אני לא רואה בעיה ואפילו להפך אם בעלי אגרות החוב יגרמו לחברה להפסיק לשעבד נכסים לבנקים או שישעבדו גם להם.

בסופו של יום לא מעט חברות ממשו נכסים ונתנו שעבודים לבנקים - משכו שנה - שנתיים ביום סגריר אחד בעלי אגרות החוב גילו שהכל משועבד ואין איך לשלם להם.

הי jsphs,

כן, גם אני אשמח אם ישעבדו לי את הכל ולא ישעבדו דבר לבנק.

הבעייה היחידה שזה לא עובד כך. כאשר חברה לא עומדת בהתניות היא בעמדת נחיתות (ולכן לחיצה). כאשר החברה עומדת בהתניות, היא הרבה פחות לחיצה.

החברה לא עמדה בהתניות כלפי הבנקים (שיודעים את עבודתם) ולכן היתה להם עמדת מיקוח רצינית. החברה עומדת בכל ההתניות לבעלי האגח (בזכות המוסדיים שהתרשלו בזמן מתן ההלוואה) ולכן מולם החברה לא לחיצה. כלומר, נשאלת השאלה - מדוע כדאי לחברה לשעבד לבעלי האגח נכסים?. העובדה שבעלי האגח רוצים / שזה צודק (או כל טיעון אחר/נוסף שעולה במוחך) לא הופך את זה לכדאי לחברה.

באשר ל ..
    ציטוט פורסם במקור על ידי jsphs7 צפה בהודעה
    בסופו של יום לא מעט חברות ממשו נכסים ונתנו שעבודים לבנקים - משכו שנה - שנתיים ביום סגריר אחד בעלי אגרות החוב גילו שהכל משועבד ואין איך לשלם להם.
    זה לא רציני.

אם אתה רואה שזה קורה בחברה מסוימת, צא מן האגח - אף אחד לא מכריח אותך לשבת באגח ולחכות לגרזן. אל תחזיק אגח, תראה שזה קורה ותתלונן בדיעבד כמו ילד קטן (אכלו לי שתו לי). אם אתה מעריך שזה מה שקרדן NV עושה (או מה שקורה לה בלית ברירה) צא עכשיו. כפי שנאמר, דיבורים זה בזול, אך אחרי הדיבורים נדרשת הערכת מצב כלכלית - מה עדיף לדעתך, הגעה להסדר עם בנק דיסקונט (כפי שתואר) או פירוק? (אני מניח שאלו האופציות שעמדו בפני החברה).

בברכה,

פיראט, אני לא מתבכיין רק מציין עובדות.

הי jsphs,

לא התכוונתי לאשר אמרתי ברמה אישית. אני מתנצל אם כך זה התקבל ...

בברכה,

עידכון,

הדוחות בסה"כ רעים למדי (לא נוראים כמו הקודמים, אך לא מציאה גדולה).

נדלן במזרח אירופה - ניתן לראות באופן כללי אחוזי תפוסה עולים באיטיות בנכסים, אך למולם צניחה מהירה למדי בתמורה למטר רבוע. חלק מהקניונים מתופעלים באיזון (ואף בהפסד קטן) וניתן לחכות ולראות אם זה בגלל שהם חדשים או בגלל שיש בהם חוסר עניין. בסה"כ מצב לא מעודד במיוחד, אך בהחלט ייתכן כי ישתפר בהמשך (הרבה קניונים חדשים בהרצה).

תה"ל לא מצליחה להגיע לרווחיות בתחום הפרויקטים (נכסים בערך באיזון זמן רב ואמור להשתפר ברבעונים הקרובים עקב עליית תפוקות), למרות צברי ההזמנות הגדולים. גם פה לא רואים כל כך הרבה אור.

KFS - ממשיך להיות נטל על החברה (אם כי במידה פחותה יותר ...). אין הרבה דברים טובים (ובכלל) לאמר על הנכס הזה.

נדל"ן בסין - נקודת האור (החלקית). נראה שהרבעון הקודם היווה שיא שלילי מבחינת מכירת נדלן למגורים - 81 דירות. הרבעון נמכרו 134 דירות וניתן לשאוב אופטימיות מהגידול המהיר. עם זאת, מספר זה לא מתקרב למספרים להם הורגלנו (500-600 דירות ברבעון) - נמשיך להתבונן. בנוסף, קניון Chengdu ממשיך להראות פוטנציאל עצום וכנראה שזהו אחד הנכסים המועמדים למימוש (תשואה נמוכה למדי, פוטנציאל פיתוח עתידי גדול שיביא משקיעים ושווי מספיק גדול בכדי לסגור הרבה חורים בתקציב).

בגדול, נראה לי שהמצב התפעולי אינו מזהיר, אך מתייצב (ועם הקניות העצמיות המצב המימוני השתפר פלאים) ולכן הפאניקה לא מוצדקת לדעתי.

בברכה,

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות