x

עמוד 2 מתוך 2 ראשוןראשון 12
מציג תוצאות 11 עד 15 מתוך 15

נושא: טאואר אגח ו

ציטוט פורסם במקור על ידי jsphs7 צפה בהודעה
    בתעשייה הזאת יש מחזוריות, יש סכון ויש השקעות גדולות
    מעניין בהקשר זה להסתכל על דעתו של מנכל נובה
    http://www.calcalist.co.il/markets/a...577074,00.html

למרות האתגר, זליגסון אופטימי לגבי המשך השנה, ואומר כי "אנו עדים להמשך ההצטיידות בקצב רציני אצל מפעלי השבבים, ולהערכתי, נמשיך לראות סיטואציה חיובית עמוק לתוך 2013."

הי jsphs,

בחלק הטכני, אני יכול להמשיך להתדיין עימך, אך אם הגענו ל-drain-source, זה לדעתי סימן שנסחפנו מעט בפורום זה ... :-).

בוא ונראה - אני חושב שאנו מסכימים שהתשואה שטאואר אג ו נותן היא מצחיקה לאור הסיכון. האם כך הוא?

בנוסף, לדעתי כל נושא ההמרה בנייר זה היא פיקצייה. יש יותר מדי שטרות הון שיכולים להפוך למניות ולכן המנייה הזו לא הולכת (לדעתי) לשום מקום למעט מטה.

בברכה,

ל- YoadW, תפקידו של המנכ"ל לשדר אופטימיות. מה ציפית שיגיד, שכשיש האטה עולמית כל רכישה לוקחת הרבה יותר זמן?

לפיראט, לגבי מחיר, לדעתי, התשואה נמוכה מדי, החברה עדין ממונפת, האטה עולמית, כרגע לא (במחיר אחר זה בהחלט משחק כדור חדש).

לגבי המניה, קודם כל, מי שמאמין בחברה ורוצה להיות שותף עדיף שיעשה זאת דרך אג"ח להמרה, להנות מתשואה דולארית דו ספרתית על הקופונים ביחס למחיר הקניה היום. ולקוות לטוב, בהחלט יתכן מצב בו החברה תסחר בעוד 3-4 שנים באזור אחר לחלוטין, חלק מהאג"ח יפדה, חלק מהחובות לבנקים ישולמו, יהיה פתרון כזה או אחר לשטרי ההון. בסופו של יום בעוד 3-4 שנים טאואר יכולה להיות חברה של מיליארד $ בשנה מכירות.

הי jsphs,

מסכים עם הרוב.

לא מסכים עם:
    ציטוט פורסם במקור על ידי jsphs7 צפה בהודעה
    בהחלט יתכן מצב בו החברה תסחר בעוד 3-4 שנים באזור אחר לחלוטין, חלק מהאג"ח יפדה, חלק מהחובות לבנקים ישולמו, יהיה פתרון כזה או אחר לשטרי ההון. בסופו של יום בעוד 3-4 שנים טאואר יכולה להיות חברה של מיליארד $ בשנה מכירות.
    גם אני יכול לזכות בלוטו. אין זה אומר שזה סביר.
    לדעתי, הסבירות של התיאור שלך היא רק במעט יותר גבוהה מזה (ולכן אני קורא לעניין פיקצייה). אך אם אתה מאמין, מי אני שאעצור בעדך ...

בברכה ובהצלחה,

פיראט, אל תציג את הדברים גרועים משהם באמת - העובדות: יש כמה מאות מיליוני חוב (לא זוכר מספרים בערך 100M$) בבנקים לאומי ופועלים - הניירות הללו טאפטים. כמות כפולה של טפטים אצל בעלת השליטה. לחברה פחות מ- 150M ש"ח לשלם בשנה זו קרן. לאחר הפרעון השנה יש פרעונות בארץ של אג"ח ד (20M ע.נ בערך בשנה). לחברה אג"חים לשלם בארה"ב של jazz אבל אני לא זוכר את הפרטים. עד 2015 אין לחברה קרן אג"ח גדולה לשלם (אג"ח ו) אג"ח ו מצריך קופונים של 60M ש"ח בשנה.

זה בצד ההוצאות ממון.

מצד שני, לטאואר מחזור מכירות רבעוני של כ- 170M$ - ה- EBITDA חיובית בערך 25%. מה שאומר שהחברה מייצרת כסף מפעילות שוטפת. שים לב, שער ה- $ התחיל לעלות ואני לא חושב שבמתון הקיים משהו מהר מאוד יעלה שכר לעובדים בארץ.

לחברת FAB לוקח הרבה זמן להשיג לקוחות, לקבל את אמונם ולהמשיך למכור להם כלקוחות חוזרים. הגדלת המכירות אפילו ל- 200M$ ברבעון תביא את טאואר למצב בו היא מסוגלת לשלם את הריביות, את הקרן של האג"חים ושל הבנקים - מה טוב מזה אל מול אלטרנטיבת הסגירה? ב- 2008 החברה עמדה בפני סגירה, הבנקים כבר אז מחקו כמה מאות מיליוני ש"ח אל מול הזרמת בעלים של החברה לישראל - אלטרנטיבת הפירוק היא האלטרנטיבה הרעה ביותר כי החברה שווה משהו רק כעסק חי.

בעוד 3 שנים לאחר שחלק מהחוב לבנקים שולם, חלק מהאג"חים שולם, לחברה נזילות של שנה - שנתיים קדימה, איזשהו פתרון לטפטים של הבנקים - שים לב מדברים שהם ימירו חצי מהטפטים במניות ויוכלו לסחור בהם. עוד סבוב כזה ואין טפטים אלא בידי בעלת השליטה.

יתכן מצב בו מכירות החברה יעלו ל- 1,000,000,000$ בשנה עם EBITDA חיובית של נניח 25% זה אומר 250M$ בשנה של כסף כמעט מזומן לקופה. נכון שיש הצטידות והחלפת מכונות וחדשות ומחקר ופתוח - אבל בסופו של יום השאלה היא לא בורסאית אלא מה החברה מייצרת - כמה היא מוכרת וכמה עלה ליצר - מה ההשקעות הדרושות לשם יצירת התנובה הזאת ומשם, פחות או יותר נגזר שווי החברה.

האם קיים תרחיש אחר - כמובן, יש גם את תרחיש ההתדרדרות.

אתה יכול להמשיל כל נייר בורסאי לפונקצית גל שרק לאחר מדידתו (במועד הפרעון) תדע איזה תרחיש משלל התרחישים האפשריים התקיים.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות