מגיב באיחור,

שלום פיראט, מתנצל על המענה המאוחר.

לגוף העניין, אכן כשמחיר האיגרת יורד ל-1 אג - אני חושב לבדוק למה המחיר הוא כפי שהוא. אם זה חלק מאג"ח בעייתי יחד עם סנטימנט שלילי בשוק הוא יכול להיות מעניין - מצד שני, מי שמוכר ב-1אג, למה הוא מוכר?

לעניין process, כן, זה אחד מהדברים היותר מעניינים בטכנולוגיה הזו, רק כקוריוז, אני זוכר מאמר ישן מאוד שמדבר על מרחק source - drain שאין כאלו דברים היום - המאמר מצטט בין היתר כי כשיש floating gate על מנת לעמוד retention של 10 שנים אבוד האלקטרונים צריך להיות פחות מ- 5 אלקטרונים ביום.

מצד שני, אם תקרא את דברי תראה שמדובר במיעוט, אם ניקח מפעל נוסף נניח של TSMC הוא יהיה מאוד דומה למפעלים בני אותה טכנולוגיה אתה לא צריך לפתח process חדש - המפעל החדש מהווה קו יצור נוסף - לדוגמא: על מנת לא להגיע למצב בו שטפון בתאילנד יהרוס בו זמנית את דור המפעלים שמייצרים את קו המוצרים הקיים ואז תשים מפעל בתאילנד, אחד בפיליפינים, אחד בקוסטה ריקה, 2 בטאיוואן, ..... (אגב פריסה לכל חברה רב לאומית ע"פ מאפיינייה ובחירתה).

מה שניסיתי לומר שכמות הכח אדם המחקרי קטנה מאוד במפעלי היצור, קטנה בינונית של הנדסה וצבא ענק של טכנאים ואנשים לא מיומנים. טאוואר היא לא דוגמא מייצגת בשל קוטנה. הפתוח ללקוחות בד"כ לא נעשה במפעל אלא במרכז R&D.

כרגע, טאוואר אג"ח ו לא מפצה על הסכון - בתעשייה הזאת יש מחזוריות, יש סכון ויש השקעות גדולות, תשואה דו ספרתית קטנה לא מספיקה בעיני לאור מנוף החברה והסכון הגלום בה.