טוב,
אז עכשיו אחרי שאמרתי ש-Tower כאגח מסוכנת מאוד (וגם המנייה) והשארתי את זה שם. נשאלת השאלה - ממתי אני נרתע ממשהו מסוכן, אם משוואת הסיכוי-סיכון שלו טובה? לא ניתן לאמר שאני מתעלם מאלמנט ההמרה כאשר אני ניגש לניתוח אגח להמרה (ראו לידר אג ו, אביב ארלון אג ב) וכפי ש-reem אמר הוא אמור לשמש "תחליף סולידי למנייה".
אז סולידי לדעתי הוא לא. נשאלת השאלה מהו שוויה של מנייה. הקשר בין שווי מנייה לשווי חברה הוא מקרי בהחלט (לדעתי) and more so כשמדובר בחברת HiTech/BioTech. שווי מנייה הוא מה שכלל הציבור חושב כשוויה המנייה. כמו שמישהו פעם הגדיר זאת - תחרות יופי בה אתה בוחר את זו שאתה חושב שהיא היפה ביותר בעיני אחרים.
מי אלו אחרים? ובכן, בדרך כלל אני נוטה לחשוב שאלו האנליסטים ולא כלל הציבור (לכן טבע לדוגמא כל כך יפה כבר שנים - למרות הסיכון העצום). טוב גם לזכור לאחר כל אשר אמרתי - חברות HiTech מעצם טיבן עשויות לייצר ערך במהירות וכל אשר אמרתי יעלה כעשן.
כלומר, מרכיב הסיכון לא צריך למנוע מאיתנו השקעה, רק שיש צורך להבין את הסיכון והדינמיקה (ראו מה קרה לקמן, IDB אחזקות, סקיילקס) ולהתייחס אליהם.
אני אישית, לא נוגע בנייר זה כל זמן שהוא אינו מכיל מסלול המרה (וכנראה גם אחרי, ללא תשואה ראוייה סבירה), כי אני מאמין שהוא נסחר שלא בהתאם לסיכון המותאם לו. בניגוד לניירות תעשייתיים אחרים (אברות, סינרגי, צאם, סקיילקס,...), אני כן מבין את התעשייה ולא צריך לנחש בהתאם להתנהלות הבעלים את רמת הסיכון הטמונה פה.
בברכה,