x

מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 86

נושא: אידיבי ג

תצוגה בשכבות

הי udiwe,

תמיד שמח לשמוע את קולך (גם אם הוא ציני), לאן נעלמת? או שאולי נמאס לך לרדת עלי? אף שאנו מסכימים על מעט מאד דברים, במקרה זה - הנטייה שלי היא להסכים עימך. לגבי מעריב (כמו פולישק) אני משאיר את הבמה לך.

הי Jorge,

תשים לב כי IDB אחזקות פירסמה שני דוחות "מקורות ושימושים" בהפרש שלושה חודשים. נושא ה"הלוואה" הופיע בראשון ולא בשני. משתי סיבות:
    1. מחזיקי האגח של IDB פיתוח לא יאשרו ובית משפט יתמוך בהם.
    2. הרשות לניירות ערך הוציאה לא מזמן חוזר לחברות אחזקה (כך נאמר לי - איני יודע זאת ממקור ראשון). הוא מיועד לדירקטורים ובו נאמר שהרשות תתמוך בקנס אישי וללא גיבוי של חברות הביטוח (מעבר לביטוח) לכל דירקטור שיאשר "העברת כספים לא אחראית מחברות בנות מעלה".

אז הלוואה לא סבירה בעיני.

הסדר חוב הוא אפשרי וזו ה"אופצייה" שראיתי לנגד עיני. הבעייה פה שההון העצמי הנכסי (לא החשבונאי! - הנכסי) הוא כ-700M- שח. אני מניח שנוחי יידרש להכניס מעל 700M שח. הוא מסוגל לכך (כנראה) אך על סכום כזה יהייה משא ומתן ארוך (תזכר באפריקה/דלק נדלן) והחשש הוא שרק התקופה של המשא ומתן תכניס את הפירמידה לסיחרור שיפרק אותה.

ישנן שתי נקודות להתייחס אליהן ב"שווי" בהסדר:
    1. נוחי ימשיך להאבק בתקופה הקרובה ולא ייגש בקרוב להסדר חוב (כמו שעשתה אפריקה בזמנו - מהלך שהוכיח את עצמו) ולכן, עם הזמן, הערך הנכסי ילך ויירד (ראה לדוגמא הלוואות ל-IDB פיתוח ב-7% שנתי + אופצייה לחלקים מ-IDB פיתוח - בערך 100M שח הלכו לפח).
    2. מצבה של אירופה בשנה הקרובה לא יהייה שפיר (לדעתי - אם אתה חושב אחרת, זו נקודה לטובה). מגזר הבנקאות שם ייסבול ולכן איני רואה את קרדיט סוויס מתאוששת יותר מדי (עם זאת, גם לא צונחת יותר מדי - כבר נסחרת בערך מגוחך). לכן גם הקלף הזה לא ישפר את מצבו.

הסדר סביר יהייה: נוחי מכניס 700M, הציבור מוותר על כ-400M (מתוך 2000M) ומקבל מניות בתמורה. במקרה כזה אני "מעריך" שווי סחיר של החוב הארוך יהייה לערך 70 אג לשקל (לא כל כך רציני מצידי, המצאתי הסדר חוב, המצאתי ערכים ומעריך עבורם שווי - אבל זה מה יש).

איני יודע מה ילד יום, אך לטעמי הסיכון הוא עצום. בשוק בו ניירות פחות מסוכנים מזה נותנים 70% תשואה (קח כדוגמא - נאנט אגח ב) תמחור הסיכון ה"יחסי" לוקה פה בחסר (בצורה קיצונית). IDB הוא "שם" והשוק מוכן לשלם על כך פרמייה מטורפת (ואחר כך באים בטענות אל תשובה כשהוא לא מגבה את ה"שם"). לא הסיגנון שלי לשלם על reputation (במיוחד לא בסכומים כאלו).

בברכה,
    נערך לאחרונה על ידי pirate, 09.05.2012 בשעה 07:54 סיבה: typos

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות