x

עמוד 2 מתוך 9 ראשוןראשון 1234 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 11 עד 20 מתוך 86

נושא: אידיבי ג

הי oferעפר,

כפי שציינתי, גם לדעתי IDB פיתוח מתחיל להיכנס לתחום הסביר של סיכון-סיכוי. עם זאת, לדעתי דווקא באגחים הבינוניים כדוגמת אגח י (ולא בארוכים/קצרים) קיימת התשואה הסבירה. מדוע? כי בתקופה הקצרה נוחי הולך להאבק ולכן יבוצעו מספר תשלומי קרן ב-IDB פיתוח (אני מסתמך על 2 ב-י). כלומר במקרה של פשיטת רגל, מצבו של י עדיף על ט (בשיקלול החזר כולל) ובמקרה שאין פשיטת רגל, י עדיף על ח. במילים אחרות, מיצבתי הנחה של נקודת עבודה והשוויתי את הניירות השונים.

כעת לנושא השני - לדעתי, תמיד צריך לזכור את היחסיות לשוק.

בנוגע לקצר (ח), לטעמי תשואה של 13% ברמת סיכון כזו היא נמוכה מדי way too low. לדוגמא, באלביט הד אגח א הסיכון הוא פחות (לדעתי), המח"ם דומה והתשואה שם 33%.

בנוגע לארוך, זוהי ממש בדיחה. 13% תשואה לארוך??? תביט ברשימה הבאה:
    1. פטרוכימים אגח ג (13% תשואה) עם ביטחונות שהיום מכסים את כל שווי האגח הסחיר.
    2. אנגל משאבים אגח ז (23% תשואה) עם ביטחונות חלקיים והון עצמי נאה.
    3. לידר השקעות אג ו (13%) חברה נזילה בטירוף עם הון עצמי גבוה וייתכן upSide מנייתי.
    4. ארזים אגח 4 (36%) עם ביטחונות שמכסים כמעט את כל האגח.

אני אישית אומר - כן ל-IDB פיתוח, אך בכל מקרה לא הארוך (הקצר - נו מילא ...).

בברכה,

היי פיראט
    לגבי אידיבי פת הורדת הדירוג באגח באם תתרחש תגרום לצלילה נוספת באגח בשל העובדה שמוסדיים יאלצו למכור
    האם הנחה זו נכונה לדעתך?
    תודה
    דנה

אני מאמין שאת צודקת (בוודאות חלקם עדיין מחזיקים בנייר).

עם זאת, חברות הדירוג הם בעלי תזמון לא צפוי במערכת. העובדה שהדירוג הראוי (לפי המתודולוגייה שלהם) הוא לערך B ל-IDB פיתוח, לא יימנע מהם להמתין שנתיים עד להחלטה על כך.

בברכה,

שלום ידידי,

ממרומי הגדר, השורטים ואולי הגיל הייתי רוצה לברך בברכת הצלחה את ה"מתאבדים השיעיים" האופטימיים של נוחי-לנד.
    גם רציתי להעלות הצעת השקעה באג"ח של חברה מהפירמידה אשר משום מה אתם מתעלמים ממנה.
    כוונתי - מעריב, לפחות שם יש מכונות דפוס אמיתיות ומשוכללות......

בברכה ובהצלחה,
    אודי

פרספקטיבה מעניינת! וכעת מובן לי גם איך הגעת לשווי הנ"ל.
    יש פה למעשה 2 שאלות נוספות : האם בהנחה שאידיבי פיתוח תראה סימני התאוששות - האם היא תוכל להלוות כסף לאידיבי אחזקות. זה נראה לי אפשרות סבירה יותר מאשר דיבידנד.
    האפשרות השניה, היא בתרחיש היעדר הקסמים, שבו בסוף 2013 יש הסדר חוב - מה יוכלו לקבל הנושים?
    היום הפסיקה הצניחה, אם כי נראה לי שעוד יש איזו תחתית עמוקה יותר באופק הקרוב אם לא תהיה בשורה (כגון אישור סופי של עסקת משאב, למשל)

הי udiwe,

תמיד שמח לשמוע את קולך (גם אם הוא ציני), לאן נעלמת? או שאולי נמאס לך לרדת עלי? אף שאנו מסכימים על מעט מאד דברים, במקרה זה - הנטייה שלי היא להסכים עימך. לגבי מעריב (כמו פולישק) אני משאיר את הבמה לך.

הי Jorge,

תשים לב כי IDB אחזקות פירסמה שני דוחות "מקורות ושימושים" בהפרש שלושה חודשים. נושא ה"הלוואה" הופיע בראשון ולא בשני. משתי סיבות:
    1. מחזיקי האגח של IDB פיתוח לא יאשרו ובית משפט יתמוך בהם.
    2. הרשות לניירות ערך הוציאה לא מזמן חוזר לחברות אחזקה (כך נאמר לי - איני יודע זאת ממקור ראשון). הוא מיועד לדירקטורים ובו נאמר שהרשות תתמוך בקנס אישי וללא גיבוי של חברות הביטוח (מעבר לביטוח) לכל דירקטור שיאשר "העברת כספים לא אחראית מחברות בנות מעלה".

אז הלוואה לא סבירה בעיני.

הסדר חוב הוא אפשרי וזו ה"אופצייה" שראיתי לנגד עיני. הבעייה פה שההון העצמי הנכסי (לא החשבונאי! - הנכסי) הוא כ-700M- שח. אני מניח שנוחי יידרש להכניס מעל 700M שח. הוא מסוגל לכך (כנראה) אך על סכום כזה יהייה משא ומתן ארוך (תזכר באפריקה/דלק נדלן) והחשש הוא שרק התקופה של המשא ומתן תכניס את הפירמידה לסיחרור שיפרק אותה.

ישנן שתי נקודות להתייחס אליהן ב"שווי" בהסדר:
    1. נוחי ימשיך להאבק בתקופה הקרובה ולא ייגש בקרוב להסדר חוב (כמו שעשתה אפריקה בזמנו - מהלך שהוכיח את עצמו) ולכן, עם הזמן, הערך הנכסי ילך ויירד (ראה לדוגמא הלוואות ל-IDB פיתוח ב-7% שנתי + אופצייה לחלקים מ-IDB פיתוח - בערך 100M שח הלכו לפח).
    2. מצבה של אירופה בשנה הקרובה לא יהייה שפיר (לדעתי - אם אתה חושב אחרת, זו נקודה לטובה). מגזר הבנקאות שם ייסבול ולכן איני רואה את קרדיט סוויס מתאוששת יותר מדי (עם זאת, גם לא צונחת יותר מדי - כבר נסחרת בערך מגוחך). לכן גם הקלף הזה לא ישפר את מצבו.

הסדר סביר יהייה: נוחי מכניס 700M, הציבור מוותר על כ-400M (מתוך 2000M) ומקבל מניות בתמורה. במקרה כזה אני "מעריך" שווי סחיר של החוב הארוך יהייה לערך 70 אג לשקל (לא כל כך רציני מצידי, המצאתי הסדר חוב, המצאתי ערכים ומעריך עבורם שווי - אבל זה מה יש).

איני יודע מה ילד יום, אך לטעמי הסיכון הוא עצום. בשוק בו ניירות פחות מסוכנים מזה נותנים 70% תשואה (קח כדוגמא - נאנט אגח ב) תמחור הסיכון ה"יחסי" לוקה פה בחסר (בצורה קיצונית). IDB הוא "שם" והשוק מוכן לשלם על כך פרמייה מטורפת (ואחר כך באים בטענות אל תשובה כשהוא לא מגבה את ה"שם"). לא הסיגנון שלי לשלם על reputation (במיוחד לא בסכומים כאלו).

בברכה,
    נערך לאחרונה על ידי pirate, 09.05.2012 בשעה 07:54 סיבה: typos

שימו לב מה קורה,

אגח ג צנח היום ב-16% (ל-82) ולמעשה משקף ביחס לאגח ד (45) מצב של סיכוי להליכה להסדר לפני התשלום ביוני (82-45 קטן בהרבה מ-45). בדרך כלל, אין עשן בלי אש בשוק ההון ולכן ייתכן שנוחי מבין שלא כדאי להאבק ועדיף לכל הצדדים להגיע להסדר כמה שיותר מוקדם.

אם זהו המצב, זהו מצב מעניין, שכן הוא ייגרור ירידות באגחים בכל הפירמידה של IDB (אוי לא, נוחי הנוכל עושה לנו תספורת), למרות שהוא משפר פלאים את מצבם של כל בעלי האגח ובמיוחד את בעלי האגח של IDB פיתוח (אם זה המצב - הכל יוחזר).

לדעתי, הולכת ומתהווה פה הזדמנות פז באגחים של IDB פיתוח. שווה לעקוב (אני לפחות עוקב) ואם אפעל, אודיע מה אני עושה. אשמח גם להקשיב לדיעות של אחרים ודרכי פעולתם.

בברכה,

הודעה רודפת הודעה פה.

נוחי דנקנר מתכוון להנפיק זכויות שוב ב-IDB אחזקות????
    אני תוהה מי האדיוט שיסכים (בפעם שעברה הוא תקע את כל החברה, אבל הוא לא השתתף) אבל אני מניח שהוא מצא כאלה.
    מעבר לכך - ישנה הודעה על רכישה עצמית של אגח ב-100M שח (אני מניח שאם תתקיים, תתרכז ב-ג).

מצד שני - כמו שדנה חזתה, הדירוג הולך לרדת תוך מספר ימים (הודעה במאיה) ולכן יהייה לחץ שלילי.

מי יגבר? איני יודע. אני אישית הגדלתי מאוד אחזקות בפיתוח י (69.03) אחרי ההודעות.

מעניין מה אחרים עושים ...
    בברכה,

אני מעדיף את פיתוח ז' למה דווקא פיתוח י' ?
    ז' יותר זול ביחס לפארי ויש תשלום קטן בסוף החודש

פיראט אתה עוקב?
    +10 25מ מחזור
    נוחי קונה במאסות

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות