x

עמוד 7 מתוך 9 ראשוןראשון ... 56789 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 61 עד 70 מתוך 86

נושא: אידיבי ג

פיראט
    אכן נעדרתי לזמן מה אך מה לעשות כשצה"ל קורא סרג'יו יוצא.
    אני רואה שלפחות לא היה משעמם בזמן שנעדרתי. יום אחד אני אכתוב מאמר על הקשר שבין ירידות/מפולות בבורסה לשירות המילואים שלי, לא מפספס אף פעם

redarmy
    נוחי לא יכול לגלגל חובות כל עוד האגחים שלו נסחרים בתשואות גבוהות (זה כולל גם את חברות הבנות פיתוח ודסק"ש), תוסיף על זה פגיעה בדיבידנדים שאמורים לעלות לראש הפירמידה וירידה בשווי ובפעילות העיסקית של רוב החברות בקבוצה ואולי תבין מאיפה מגיעים הדיבורים על חדלות פירעון. כמובן שבדרך עוד יהיו עוד סיבובים למטה ולמעלה ונסיונות למימוש ותעלולים חשבוניים (דוגמת האיחוד של כור עם דסק"ש) אך בסופו של דבר אי היכולת לגלגל חוב בחברה בסדר גודל של אי די בי אחזקות זה גזר דין מוות.
    בנוסף כשנוחי מתראיין ואומר "אפילו לא שקלנו או דיברנו על אפשרות של הסדר", אני מבין שזה נאמר כדי להרגיע אך אם אני הייתי מושקע ב אי די בי הייתי מודאג עקב הדברים. לצערי האגו של נוחי לא יתן לו לצאת להסדר מוקדם סטייל לבייב ואפריקה מה שיפגע בסופו של דבר במשקיעים.
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

gimani
    ברגע שאתה מתעטש אתה ישר לוקח אנטיביוטיקה?
    למה אתה רוצה שהבן אדם יבקש הסדר כשיש לו כסף ל-12 חודשים הקרובים? למה להתנבא מה יהיה אחרי זה?
    נראה לי בגלל ההסדרים של לבייב ותשובה אנשים רואים שחורות בצורה מוגזמת בתקופה האחרונה וזה גם מה שגורם לנפילה החדה הן במניות והן באג"חים של אידיבי.

אגב למען הסר ספק, אני לא מדבר מפוזיציה ואין לי שום קרבה לנוחי.

שלום REDARMY,

מה שידידי רומזים לך זה שנוחי הוא כבר שחקן משנה בהצגה.
    עדיף, עם כל הצער והכאב, שהבחור יעשה את מעשה לבייב. אחרת, בעלי האג"ח (לדוג' הארוכים) יעצרו את הרכבת
    ולא יתנו לשלם לקצרות על רקע העדפת נושים.
    החברים כבר לא יאותו לעזור עוד פעם, הרגולטור חסם את מעשי הנבלה של IFRS 9 וכבר הבנתי שבעלי האג"ח של כור לא יתנו למזג לדסק"ש.
    לא קל, לא פשוט, ובכל מקרה נאחל לו בהצלחה.

בברכה,
    אודי

ציטוט פורסם במקור על ידי redarmy צפה בהודעה
    gimani
    ברגע שאתה מתעטש אתה ישר לוקח אנטיביוטיקה?
    למה אתה רוצה שהבן אדם יבקש הסדר כשיש לו כסף ל-12 חודשים הקרובים? למה להתנבא מה יהיה אחרי זה?
    למה שאתה קורא עיטוש אני קורא סרטן, אתה לפחות צודק בזה שאנטיביוטיקה לא תעזור פה.
    לבייב ביקש הסדר כשהיה מספיק כסף בקופה לעוד שנתיים. חדלות פירעון אמורה להגיע כשהחברה מבינה שלא תצליח לשרת את חובה, לא כשנגמר הכסף.
    לצערי בניגוד לדעתו של אודי נראה לי שהסדרות הארוכות יתקשו לעצור תשלומים בטענה של העדפת נושים (משהו שלמרות שקורה הרבה קשה מאוד להוכיחו בבית משפט), דבר שבסופו של דבר יפגע במשקיעים.

רמה
    אומנם קשור לשירשור אחר אך כמו שהחבר פיראט כתב כנראה שיש פה נסיון השתלטות שבסופו יוכרז חדלות פירעון בסאני והסדר בסקיילס. במקרה שזה המצב המחיר הנוכחי של באגחי ז' וט' של סקיילס בהחלט קורץ.
    אני באופן אישי נתתי פקודת trailing buy שאמורה לצאת לפועל ברגע שתתהפך הנפילה באגחים.
    נערך לאחרונה על ידי gimani, 24.05.2012 בשעה 22:23
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

אודי
    נסחפת לגמרי, שחקן משני? נו באמת
    אני לא רואה סינריו ששופט יעז בכלל לחסום תשלום שקיים בקופה של החברה לבעלי האג"חים הקצרים(ג ו ה) רק בגלל שיש מחזיקי אג"ח (ה)לעוד זיליון שנה(יותר נכון 8 וקצת)שהכסף לא בקופה כרגע, זה יהיה שיא הטמטום.

rema1
    אורח
    G שלום,
    טעיתי, העברתי שים לב
    חג שמח

לבייב ביקש הסדר כשהיה מספיק כסף בקופה לעוד שנתיים
    ומה קרה מאז? עד כמה שידוע לי הבחור עומד על רגליו כיום ובכמה הסתכמה התספורת?

ומה קרה מאז? עד כמה שידוע לי הבחור עומד על רגליו כיום ובכמה הסתכמה התספורת?
    שווי החבילה נתן כ 90 אג' (יכול להיות שבדיעבד אפילו יותר, היה הסדר מורכב ובעל חלוקה שונה בין הסדרות השונות והפסקתי לעקוב).
    במקרה הזה בוצע הסדר כשעוד היה כסף בקופה והיה אפשר להציל את החברה, דבר ששיחק לטובת לבייב ולטובת המשקיעים. אם לבייב היה דוחה את היציאה להסדר בשנה (דבר שהוא בהחלט יכל) המשקיעים היו מקבלים משמעותית פחות בהסדר אם היה מתרחש.

אם לבייב היה דוחה את היציאה להסדר בשנה (דבר שהוא בהחלט יכל) המשקיעים היו מקבלים משמעותית פחות בהסדר אם היה מתרחש.
    איך בדיוק ההסדר שינה את ההתאוששות של החברה?
    לבייב לקח את האקמול ועד היום מחכה לכאב ראש...

יש פה דיון ארוך על הרבה דברים.

בקשר לאפריקה - הייתי בהסדר אפריקה וקיבלתי בסיכום מימושים כ-120 אג לאגח (היה לי בעיקר כו) בסופו של יום. אינני יודע כיצד לחשב את השווי כי מימשתי דברים שונים בזמנים שונים אבל ההסדר היה טוב ודעתי כ-Gemini הוא בא בזמן והציל את החברה. באשר לאפריקה - אפריקה כקבוצה מתאוששת בצורה מדהימה (יש רק לקרוא את דוחות החברות בנות בכדי להבין עד כמה) וההסדר עזר רבות. מבחינת סחירות מניית אפריקה יקרה לאור מחיר הבנות.

אבל לנושאנו - אני רוצה לבחון את טענות redarmy ולבדוק היתכנותן:

שווי של חברה במיוחד שמדובר בחברת אחזקות זה משהו זמני שלעולם לא משקף את המציאות, כך שזה לא רלוונטי אם היא שווה שקל או מיליארד.
    .
    הטיעון הזה נכון לשווי סחיר, הרבה פחות לשווי נכסי. כלומר - אני טרחתי וביצעתי שיערוך נכסים. בשביל לטעון טענה כזו, מן הראוי היה לטרוח ולהראות ולהראות מהו השווי הנכסי של החברה לשיטתך.

השאלה המרכזית היא תשלומי החובות של החברה(אגחים ובנקים) ואיך ישולמו אם בכלל.אז נכון לשנה הקרובה יש לאחזקות את הכסף בכיס ועד שנה הבאה החברות יעשו עוד הרבה סיבובים למעלה ומטה.בינתיים נוחי ייתן לרואי חשבון שלו לשבור את הראש כדי לסחוט את החברות הנכדות והנינות או לעשות תעלולים חשבונאיים ועל הדרך למכור חברה ואם כל זה לא יספיק אז תמיד אפשר למכור אחוזים בפיתוח.
    .
    נכון אמרת - השאלה המרכזית מהיכן יגיע התזרים. בוא ונבחן את טענותיך לתזרים, אחת לאחת:

1. יש לאחזקות כסף לשנה. לפי חוקי החברות, אין זה מספיק. נוחי חייב להראות צפי לשנתיים ופה חטא הנאמן של ד שלא כינס אסיפה והתחיל לפעול. מצד שני גם הכסף בקופה הוא מגבית (שנוחי כמעט ולא השתתף בה - מעניין למה) ולכן ייתכן שהיתה הסכמה לא כתובה עם הנאמנים. כמה זמן זה יימשך? - לדעתי לא יותר משנה. בכל מקרה, רק מחזיקי ג יהנו מהדחייה ולא מחזיקי ד.

2. סחיטה של החברות בנות/נכדות - לא יקרה כי בעלי האגח באידיבי פיתוח לא יאפשרו זאת ובית המשפט יתמוך בהם (שווי סחיר שלילי הוא סממן מובהק לחשש סביר לשירות החוב). מעבר לכך, מבנה הפירמידה בעוכרו - כל האחזקות הן באידיבי פיתוח שהיא בעלת הפסד צבור של כ-1000M שקל ולצורך איזו שהיא העברת כספים יהייה צורך להראות רווח שקול. במילים אחרות, כל חכמי המלך לא יעזרו פה - הבחור מסונדל.

3. סיבובים סחירים מעלה ומטה - ייתכן, אם אתה באמת צופה שיפור ב-Macro בשנה הקרובה. אני אישית לא צופה, אך אין לדעת מה ילד יום. בכל מקרה - זהו אינו שיקול כלכלי אלא שיקולו של מהמר (סיבוב הקוביות הבא ינצח ...).

4. מכירת חלקים מ-IDB פיתוח. מדוע שמישהו יקנה בכל מחיר שהוא? השווי הסחיר של IDB פיתוח הוא שלילי, הרבה יותר זול לקנות את החברות בנות אם אתה מאמין ב-IDB פיתוח (ל-IDB פיתוח אין נכסים עצמאיים וכל אחזקותיה סחירות). במילים אחרות - לא יקרה (אלא כמגבית בין החבר'ה).

5. הנפקת הון (לא ציינת אך זו הדרך היחידה) - אחרי שנוחי דפק את החברה במגבית הקודמת, האם אתה מעריך מגבית שנייה? אני לא.

לסיכום, כל אפשרויות המימון לא סבירות עד לא אפשריות ודחיית הקץ דופקת יותר ויותר את מחזיקי אגח ד (מחזיקי אגח ג מקבלים החזר בפארי).

לפני שהוא יגיע לחדלות פרעון, הוא יעשה מה שצריך כולל גלגול חובות כי אם הוא נופל הרבה חוטפים איתו חזק ואף אחד לא רוצה שזה יקרה.
    כך גם היה עם אחרים ועדיין הם נפלו. מעבר לכך, פירוק אידיבי אחזקות אין בו באמת נזק גדול יותר מהנזק בדלק נדלן לדוגמא. החברה היא חברה פיננסית ללא כל פעילות אמיתית ויהיה נכון לפרקה.

בברכה,

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות