x

עמוד 5 מתוך 9 ראשוןראשון ... 34567 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 41 עד 50 מתוך 86

נושא: אידיבי ג

בסוף נכנסנו לאידיבי פיתוח ב -55 (בערך) ביום חמישי. באופן מקרי לחלוטין - זה תזמון חביב. אם השער לא יברח יותר מדי למעלה נחזק עוד קצת, כי זה בעיני עדיין שער טוב. החדשות של היום - למרות שהמימוש הוא בשוויים נמוכים יותר משמעותית מאלה ש"כמעט" נסגרו לא מזמן עם ויולה - הן טובות מאד.
    * למרות הלחץ שאידיבי משדרת, עדיין מכירה בפרמיה על השוק (וגם על ממוצע 3 חודשים אחרונים).
    * אבטחת יתרת המזומנים ל - 3 שנים היא כבר זמן מספיק ארוך כדי שאידיבי יכולה את פעולותיה הבאות לעשות בהרבה פחות לחץ. ב - 3 שנים קרדיס סוויס יכולה להתאושש בגדול, מכתשים יכולה לייצר פרמיה ועוד. כמובן - גם ההיפך יכול להיות..
    אבל לפחות מימושים לא יהיו בתנאי כניעה. ואולי אפילו מחזור חוב, שכרגע נראה רחוק מאד, יתאפשר.
    לאור זה אני מוצא את אגח אידיבי פיתוח מעניינים במונחי סיכוי-סיכון. אידיבי אחזקות ד' עם תשואות פנומנליות, אבל בסיכון שבטוח לא מתאים לכל אחד..
    דעתכם?

rema1
    אורח
    שלום,
    מה שלומך?
    בהצלחה
    סיכוי מול סיכון
    אג"ח זבל אבל ............ההחלטה שלך בלבד

הי Jorge,

כמו שנאמר לפני המימוש, מבחינה כלכלית ב-w.c. סנאריו (דיסקונט השקעות == 0) והשתלשלות אירועים סבירה (שנתיים עד פיצוץ), אידיבי פיתוח י שווה לפחות 75 (הקצרה שווה קרוב ל-100 והארוכה באזור 65), כמובן כל זאת בחישוב לא מדוקדק.

היום, לאחר המימוש, הן שוות הרבה יותר, כי אם ייסחרו בשווי הזה, הם ייקנו ע"י החברה (שתהייה נזילה מאוד). הדרך בה אני נוטה לחשב את שווי האגח הוא: שווי לפי תשלום לשנתיים + כניסה להסדר (בו יתקבל 50% שווי).

אידיבי אחזקות??? אשמח אם תאמר לי - מהיכן להערכתך יבוא הכסף? במיוחד לאחר השווי הנמוך שנקבע לכלל תעשיות.

בברכה,

שלום PIRATE,

לדעתי, קנייה חוזרת (כאפשרות שציינת לעיל) של האג"חים ע"י החברה הינה תספורת לכל דבר ועניין.
    יתכבד נא בעל החוב (להלן: החברה) ויחזיר את מלוא חובו למלווה.
    קנייה חוזרת נוחה מאד למחזיקי המניות (הבעלים) בעצם יצירת רווח ההון והקטנת החוב.
    אולם, צעד זה מרוקן את הקופה ומקטין את האמצעים להחזרת יתרת החוב לשאר המלווים.
    אני מציע לחברים המחזיקים באג"חי הזבל בהם אנו דנים להטריח את עצמם לכינוסי המחזיקים (במידה ומגיע השלב של קדם הסדר או "סתם" עדכון סטטוס) ולשמוע איך אותם מוסדיים גדולים ושאר השרלטנים
    שכולנו, לכאורה, כל כך אוהבים לקרוא ולצטט את הגיגיהם (בהם שיבחו את החברה על הצעד של "בניית האמון" מצדה), יורקים אש מול החברה על ריקון הקופה שנעשה בנקיטת צעד זה.
    המצב האבסורדי נמשך ביתר שאת במקרה של מס' סדרות ואז מתחיל מאבק (לעיני כולם) בין נציגי הסדרות השונות על העדפת נושים (במקרים בהם נקנו יותר מסדרה אחת על פני השניה).

בקיצור - אמנם כשר, אבל מסריח.

בברכה,
    אודי

הי udiwe,

האמת, כך גם מגדירות את זה חברות הדירוג (לחלק מהאגחים).
    האם הוגן?

בוא ונבחן את הסוגייה, בה יש לי כסף כחברה ואני רוצה להשקיע אותו. מה שאתה אומר הוא שאם אקנה את האגחים של עצמי (כהשקעה) ביצעתי תיספורת? אז - אני מניח שאתה צודק בחלק מן המקרים (אורד, ניו הוריזון, ...), אך לטעמי לא חד כל כך.

בכל מקרה - מדוע יש בכך כדי לעניין אותנו כמשקיעים?

בברכה,

הלו moran,

לא ראיתי את שמך עד עכשיו - אז ברוכים הבאים.

מכיוון שלא ראיתי את שמך, אני רק רוצה לקוות שקראת את ה-thread כולו. אני מניח שה"תיק" הוא תיק ההשקעות שלך ואני תקווה שאתה מבין את הסיכון אותו אתה לוקח. לא לי לשפוט את ההבנה של בן אדם לגבי מאזן הסיכוי-סיכון בהשקעה, אך כולי תקווה שההשקעה נעשתה מתוך הבנה (ולא כחלק מהרעש התקשורתי).

בברכה,

שלום PIRATE,

במחשבה שניה, לאור דבריך, אני בהחלט מסכים שאין בכך משהו המעניין אותנו כמשקיעים.
    תפקידנו מתמצא בשגר (את הכסף) ושכח (את הכסף).
    וכך מרוקן לו בעל ההון את קופת החברה ו/או מהמר בכספנו במניות בנק בשוויץ
    ובא ציון לגואל (סליחה, לבעל ההון).

בברכה,
    אודי

לגבי פיתוח - מה לדעתך (אחרי המימוש של כת"ש) שווה אגח י'? אני חושב שדסקש==0 שמרני מדי. אני כרגע אוסף, אבל הלימיט כבר לא רחוק.
    לגבי אחזקות, יש את ההיבט הרציונלי-שמרני והפחות רציונלי (/ מוניטין).
    בהיבט הרציונלי - יש עוד שנה הסדר חוב, נוחי וחבריו מביאים כמה מאות מיליונים + מניות באידיבי פיתוח. מה תהיה במקרה הזה התמורה - תלוי בכמה כסף יוזרם + מה יהיה השווי של אידיבי פיתוח. שני מספרים קשים לחיזוי. טווח רחב מאד לעניות דעתי 55 - 75 אגורות.
    פחות רציונלי - "השפנים של נוחי". גם את המגבית מהחברים (מכונה גם הנפקת ההון) לא חזיתי. קשה לי להאמין שבתנאי השוק הנוכחיים ובירידת המניות אחרי ההנפקה הטריק הזה יחזור שוב, אבל אולי יהיה טריק חדש. למשל מחזור חוב בתשואה אגדית עם אופציות מ"בנק אימפריה". הסדר החוב נדחה עוד, ובינתיים הנכסים למטה ב"פיתוח" משביחים וב 2015 מתחילים להעלות שם דיבידנדים.
    התרחיש ממנו חששת של סחרור שמביא לאיפוס שווי אידיבי פיתוח כרגע נראה לי בהסתברות נמוכה. כלל ביטוח כבר לא תימכר בשנה הקרובה ללא פרמיה יפה.
    הסיכום שלי - אחזקות עדיין מאד מאד מסוכנת עקב התלות שלה בשווי פיתוח, אבל המשך ירידות יביא אותי להתחיל לאסוף בקצה המסוכן של התיק.
    כל תושבי פנזנס (ואחרים) מוזמנים להתייחס ולומר מה פספסתי

הי Jorge,

לגבי IDB פיתוח י. לדעתי המחיר כלכלית ממנו "אי אפשר להפסיד" הוא 75 אג (דרך אגב - מה שאומר שלדעתי IDB פיתוח עלולה בסנאריו קיצוני להגיע ל-0). אני מניח שביחס לשוק הייתי מתמחר את IDB פיתוח י ב-77 (כן, כל השוק נמוך בצורה אבסורדית). אם העיסקאות ימומשו (וכנראה שכן, המחיר לכלל תעשיות מאוד נמוך - מעיד על הנחישות להתנזל) המחיר הופך למחיר "פסיכולוגי" ולא כלכלי (ציינתי בהקשר זה את נאנט אגח ג) ולכן אני מעריך שאני מתחיל למכור ב-82 (אבל תלוי בשוק - הניתוח שלי נוטה לרוב לאזור ה-w.c אך בפרקטיקה אופתע מאוד אם לא כל החוב יוחזר בפיתוח).

בנוגע ל-IDB אחזקות אגח ד, איני מסכים לחלוטין עם הערכותיך. הסנאריו הסביר בעיני הוא שלפני התשלום הבא ל-ג', בעלי האגח הארוכות יעמידו את האגח לפירעון מיידי. הסדר בחברה עם הון עצמי כל כך שלילי (נכסית - שגדל עוד יותר בעקבות העיסקה האחרונה) לא יביא הרבה נחת למשקיעים. לדעתי, הסיכון הוא כמעט ודאי להפסדי הון מהמחיר היום (וגם זאת - אם יהייה הסדר). אנשים חושבים ש-IDB היא ספינת הדגל של דנקנר ולכן "גדולה מכדי ליפול". אני כמובן חושב אחרת, את המזומן מספינת הדגל הוא כבר לקח, IDB אחזקות הוא לדעתי פגר מהלך.

בסדר, אז בוא נתמחר את IDB פיתוח ב-w.c. לפי נכסי - נקודת הפתיחה היא http://www.calcalist.co.il/local/art...567344,00.html

IDBG: קשה מאוד להעריך, הנכסים ממונפים ולכן 600-
    גנדן תיירות: אינו נכס אלא נטל ולכן 100-
    כלל תעשיות: לפי מכירה 400-
    כור: המצב היום (מאוד פלקטואטיבי) 50-

בתוך דסקש:
    * מעריב: נטל ולא נכס 150-
    * שופרסל: שווי שוק 200- (וגם זה לא ראוי - אך פרת מזומנים ולכן נשאיר זאת).
    * סלקום: 700- (הערכה שלי, יכול גם להתברר כאופטימי)

כלומר בניתוח ריאלי פסימי אנו רואים פיחותים של כ-2B שקל מהשווי הנכסי וזהו לערך ההון העצמי. כלומר, לדעתי, IDB פיתוח אגח י הוא טוב. אידיבי אחזקות ד הוא הימור שלטעמי לא שווה יותר מ-20 אג.

בברכה,

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות