x

עמוד 3 מתוך 3 ראשוןראשון 123
מציג תוצאות 21 עד 28 מתוך 28

נושא: זרקורון: אמפל אגח ב

הי,

בעקבות דיון עם Jorge, הבנתי כי פתיח הדברים שלי לא באמת נותן תמונה על אמפל אגח ב. הדוחות פורסמו ולכן אולי הגיע הזמן שאנסה לתת תמונה יותר ברורה, שכן לדעתי, זהו אחד האגחים הספקולטיבים המעניינים ביותר בשוק כיום. הניתוח הוא די קל במקרה זה וההכרעה (פירוק או הסדר) תגיע בתוך חודש-חודשיים.

נכסים:
    מזומן: 120M ש"ח.
    קניון לב המפרץ (37%): 10M ש"ח.
    הלוואה לבעל שליטה (מרחב - לצורך פרויקט אתנול): 90M ש"ח.
    גדות: 550M ש"ח בהשבחה 400M ש"ח במימוש מהיר.
    GWE: לא ברור השווי. אנו ניתן 0.
    תביעה EMG: בתחום 0-600M ש"ח.
    תביעה דירקטורים: בתחום 0-100M ש"ח (רק בפירוק - בעל קורלצייה הפוכה להלוואה לבעל שליטה).

חובות:
    בנקים: 360M ש"ח (מגובה גדות).
    אגח: כ-700M ש"ח כנגד כ-640M ע.נ. (מזיכרון - נכון בערך).
    אחר: כ-50M ש"ח

פירוק:
    הבעייה בפירוק היא שאמפל חברה אמריקאית ובעלי השליטה יכולים להפעיל הגנה בפני נושים (chapter11) ולכן פירוק יעלה לא מעט כסף וזמן (מעל שנה - 20M ש"ח). מעבר לכך, לא ברור גורלה של ההלוואה לבעל שליטה (גם הוא יכול להיכנס לפשיטת רגל ולא ברור יכולת ההחזר ויכולת הרמת המסך). כמו כן, סביר שהנושים לא יוותרו על התביעה נגד מצריים ולכן יש להוסיף עלות של 20M ש"ח.

כלומר, מקרה פירוק נותן תנודתיוית עצומה. המקרה הגרוע ביותר הוא פירוק בו: מרחב נכנסת לפשיטת רגל ולא מחזירה את ההלוואה, גדות מחזירה רק את חובות הבנקים, התביעה במשפט מול מצריים נכשלת והתביעה נגד הדירקטורים נכשלת. במקרה כזה, סך הנכסים הוא 120M+10M-20M-20M = 90M. וההחזר הנמוך ביותר לע.נ. בודד הוא 90M לחלק 750M כפול 700M לחלק ל-640M == כ-13 אג ל-ע.נ.

המקרה הסביר-פסימי בפירוק בו: מרחב מחזירה חצי הלוואה, גדות מחזירה רק את חובות הבנקים, התביעה במשפט מול מצריים נכשלת והתביעה מול הדירקטורים מגיעה לפשרה של 40M ש"ח. במקרה כזה, סך הנכסים הוא 120M+10M+45M+50M-20M-20M = 90M. וההחזר לע.נ. בודד הוא 175M לחלק 750M כפול 700M לחלק ל-640M == כ-26 אג ל-ע.נ.

המקרה האופטימי ביותר בפירוק בו: מרחב מחזירה ההלוואה, גדות מחזירה עודף של 50M ש"ח, התביעה במשפט מול מצריים מצליחה והתביעה מול הדירקטורים מצליחה (20M ש"ח). במקרה כזה, סך הנכסים הוא 120M+10M+90M+50M+600M+20M-20M-20M = 850M. וההחזר לע.נ. בודד הוא 850M לחלק 750M כפול 700M לחלק ל-640M == כ-124 אג ל-ע.נ.

סיכום פירוק:
    תחום החזר לע.נ בודד הוא 13-124 אג.
    1. החזר רע ביותר: כ-13 אג לאגח.
    2. החזר ריאלי פסימי מאוד: כ-26 אג.
    3. החזר ריאלי (לא חושב פה - מסתמך על Jorge): כ-47 אג.
    4. החזר ריאלי אופטימי מאוד: כ-124 אג.

במקרה של פירוק אחרי הסדר (כפי שהוא מוצג היום - יונח כי תפעול החברה ורווחיה משתווים לערך):
    1. שיעבוד על הנכסים - חיסכון 15M ש"ח (בפירוק).
    2. מתן ערך לגדות - תוספת 150M ש"ח.
    3. מתן ערך ל-GWE, אין לי ידע ראשון - מקריאה של הערכות בעיתונות כנראה לפחות 25M ש"ח.
    4. הבטחת החזר הלוואה לבעל שליטה (ערבות אישית) - התוספת תלוייה בהנחה הראשונית.
    5. ביטול תמורת תביעה נגד דירקטורים - ההפחתה תלוייה בהנחה הראשונית.

סיכום פירוק לאחר הסדר:
    תחום החזר לע.נ בודד הוא 13-124 אג.
    1. החזר רע ביותר: כ-40 אג לאגח.
    2. החזר ריאלי פסימי מאוד: כ-57 אג.
    3. החזר ריאלי: כ-74 אג.
    4. החזר ריאלי אופטימי מאוד: כ-220 אג.

אמפל אגח ב - שער 16 אג.

סיכום: אגח בסיכון גבוה מאוד, אך בעל סיכוי להפסד נמוך למדי ו-upSide מטורף (בהתאם להנחות הבסיס). לשיקולכם, במידה.

הערה: גם משקיעים שאינם מתעסקים עם דברים ספקולטיבים, כדאי לשקול השקעה קטנה של 1000-2000 ש"ח. אלו יכולים (במידה לא מבוטלת של סבירות) להפוך ל-10000-20000 ש"ח בתוך שנתיים. מנגד, במקרה שכל הניתוח שגוי לחלוטין, ההפסד מוגבל ל...1000-2000 ש"ח.

בברכה,

הי פיראט
    אני מבין כי אין הבדל בין אגח א' לאגח ב'. למה אגח ג' נסחר במחיר גבוה יותר מסדרות א ו- ב, הרי כולם שווים כעת?
    עידכון לגבי חישוב שלך. מחיר גדות 220M $ לפי הצעה אחרונה, מחיר הפרויקט בקולומביה מוערך ב 220M $.
    לכן זה מחזק את הטענה שלך.

הי miki,

עבור ג משועבדים סכומי כסף אצל הנאמן ולכן גבוה יותר.

לגבי כל מיני הצעות לחברה והערכות שווי לחברה - נהייה זהירים ונתייחס אליהם בחשדנות.

בכל מקרה,
    גם אם לא יהייה הסדר אני מאמין שיהייה רווח נאה במחירים של היום. מנגד, אם יהיה הסדר, לדעתי המחירים של היום מבטאים רווח פינומינלי של 200%-2000% (ולדעתי יהייה הסדר).

בברכה,
    נערך לאחרונה על ידי pirate, 22.08.2012 בשעה 05:41 סיבה: ססס

צאפטר 11

שלום פיראט
    מה זה אומר מבחינת הדר החוב, הזמן אליו והסיכוי להגיע להסדר?
    http://www.globes.co.il/news/article...did=1000780939
    תודה
    ציטוט פורסם במקור על ידי pirate צפה בהודעה
    הי miki,

עבור ג משועבדים סכומי כסף אצל הנאמן ולכן גבוה יותר.

לגבי כל מיני הצעות לחברה והערכות שווי לחברה - נהייה זהירים ונתייחס אליהם בחשדנות.

בכל מקרה,
    גם אם לא יהייה הסדר אני מאמין שיהייה רווח נאה במחירים של היום. מנגד, אם יהיה הסדר, לדעתי המחירים של היום מבטאים רווח פינומינלי של 200%-2000% (ולדעתי יהייה הסדר).

בברכה,

הי jnhah,

ראשית - מדוע הצעד?
    הוא פשוט מקדים פסיקה של בית משפט ישראלי לפירוק (כנראה מימן הגיע למסקנה כי ההסדר לא יעבור).

שים לב מה נאמר ב-post לפני שבועיים:

.....

פירוק:
    הבעייה בפירוק היא שאמפל חברה אמריקאית ובעלי השליטה יכולים להפעיל הגנה בפני נושים (chapter11) ולכן פירוק יעלה לא מעט כסף וזמן (מעל שנה - 20M ש"ח).

....
    יש לצעד שני היבטים. מימן מממש את נשק יום הדין -
    מצד אחד: מקשה מאוד על הנושים במקרה של פירוק (הופך את הפירוק למסובך ויקר) - 3 שנים וכ-20M שקל עלויות. לכן נותן לנושים "סיבה" טובה להגיע עימו להסכם.
    מצד שני: האפקט הפסיכולוגי של צעד כזה יכול ליצור תגובה הפוכה (בהפוך על הפוך). ייתכן כי אנשים שיפעלו מהבטן (וכולנו בני אנוש) יאמרו - "הבן ..., אנחנו נראה לו מהיכן הדג משתין".

במילים אחרות, מימן מצדיק את ה-reputation שלו, כפי שנאמר:
    לאחר שהשמצתי קשות את האגח, הוא הגיע לאחרונה ליעד אותו סימנתי (מייד אסביר). כולנו יודעים במה עוסקת החברה (לפחות החלק החשוב) וכולנו יודעים כי הבעלים הוא אחד הנוכלים הגדולים ביותר שקיימים היום בתעשייה.

.....
    נמשיך לעקוב ונראה מה יהייה הצעד הבא של המוסדיים במשחק.

בברכה,

אכן צעד טקטי של מימן אבל צעד כזה ששם את כל הזיטונים על השולחן.. לדעתי מימן לא רוצה פירוק אבל אין לו כל כך כסף להזרים - זה מה שמסתמן ממשחק הפוקר שלו. ההתנהגות שלו כמובן שערורייתית כמו דמי הניהול שהוא דרש למשוך למרחב בהסכם.

הבעיה שלו היא שהוא בזמן שהלך הרוח הציבורי הוא להיכנס בבעלי השליטה ולכן באמת אי אפשר לדעת איך הסיבוב הזה יגמר..

שלום חברים,

כנציג של הגורמים השליליים (כמאמרו של אחד הכותבים), ברצוני לברך על כניסתה של החברה שהוגדרה כאן בפורום (כמאמרו של אחד הכותבים) כאחת הטובות, אם לא הטובה ביותר, במשוואת
    "סיכון-סיכוי" הזויה להליך של פירוק. עלו והצליחו !!!

חברים, אנא הפנימו, לא כל מה שמתאים לשחקן קלפים מטופלם (כולל התעסקות עם נוכלים כמאמרו) במפרץ הים האדום - מתאים לפשוטי העם כמונו.

לעדכון, משיחה עם מקורבים למו"מ, מתברר שיש 2 נושאים עיקריים המעיקים על סיום המו"מ - תרומה אישית גבוהה יותר של הנוכל ורמת הוצ' ההנהלה והפרזיטים שנשארה עדיין גבוהה יחסית.

נחזיק לכולם אצבעות לסיום מוצלח של הסאגה.

בברכה,
    אודי

ובכן udiwe,

אם לא הייתי ברור - אהייה ברור עכשיו.

אני לא רוצה לראות אותך יותר באף thread שאני פותח. לא מעניין אותי מה שיש לך לאמר ובכל מקרה הדברים שיש לך לאמר הם ברמה כל כך נמוכה שהם לא מסייעים לאף אחד.

אם חשקה נפשך לאמר משהו, תפתח thread חדש ותכתוב את אשר אתה רוצה לכתוב. תפסיק לעזאזל לטנף threads ראויים בשטויות שלך. מבטיח שלא להגיב בכל thread בו תדרוך כף רגלך (אם יזמת אותו או לא).

לסיכום, אני לא מוכן לראות אותך ב-threads שאני יוזם. כמו שנאמר בעבר - אני לא מוכן להמשיך לכתוב אם אני אאלץ לראות אותך מלכלך את ה-threads שלי.

מקווה לא לראות אותך יותר,

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות