לידר הינה חברת השקעות כושלת עליה השתלט איל עסקים כזה או אחר (אפילו איני זוכר מיהו) תוך כדי ביצוע הסדר. בזמן האחרון פעולותיה משכו את תשומת ליבי (אסביר) ועקב הערתו של aloni בנוגע לאגחים ארוכים (כחיסכון לילדים אולי), חשבתי שאולי מה שאכתוב יעניין מישהו. הבדיקה במסמך זה פחות קפדנית מהרגיל ויש להתייחס אליה כך.

אג ו הוא אגח שמשלם ריבית של 1% בשנה (כן - לפחות צמודה, ...) עד לפירעון בשנת 2020. אני זוכר שמישהו הגדיר את האגח כאגח של "יהיה נשלם, לא יהיה כפרה".

עם זאת, בתקופה האחרונה, בדקתי את התנהלותה של החברה מאז ההסדר. מתקבל הרושם של הנהלה זהירה אשר לא רצה לזרוק את הכסף בקופה. לכן, הלכתי להסתכל על הניירות שלה - הנייר היחיד שמעניין (בפוטנצייה) הוא לידר אג ו.

אז ראשית, מי היא לידר: לידר היא חברת אחזקות בעלת הון עצמי של 300M ש"ח על מאזן של 800M ש"ח שעיקר אחזקותיה הם מזומן (140M ש"ח), לידר שוקי הון שהינה חברה מצליחה למדי וחברת גרינסטון. החברה נסחרת בבורסה לפי שווי שוק של 75M ש"ח.

מה שמשך את תשומת ליבי היה שבמשך כשנה וחצי, לאט ובעקביות, לידר השקעות קונה במנות קטנות ממניות גרינסטון. הלכתי לבדוק - מה זה גרינסטון. גרינסטון היא חברה המחזיקה 75M ש"ח במזומן, 25M ש"ח בנדלן ונכסים אחרים ובנוסף בחברה (שכרגע כושלת) EER. גרינסטון נסחרת ב-60M ש"ח. עד עתה קנתה לידר 6% מגרינסטון (15% מההון החופשי).
המסקנה שלי היא שלידר השקעות, בלא למשוך תשומת לב, מגדילה אחזקות בגרינסטון. אני מעריך כי בשלב מסויים לידר השקעות תצא בהצעת רכש, תשתלט לגמרי על גרינסטון ותפרק אותה לצורך יצירת רווח של עשרות מליוני שקלים (מה יקרה עם EER אין לי מושג). פעולה זו מראה על אסטרטגייה עסקית לטווח ארוך ויש בה לחזק את הביטחון בחברה.

אז מה בעצם (אם בכלל) מעניין באג ו - האגח נסחר ב-44 אג לע.נ. בסיס ההמרה עד סוף 2013 הוא 1:1 ולאחר מכן 2.5 ע.נ. לכל מנייה. אם ההתנהלות של החברה תמשיך כפי שהיא, יש סיכוי סביר שהחברה תתחיל להיסחר קרוב יותר להון העצמי שלה (שמבוסס בסך הכל על נכסים אמיתיים).
החברה צריכה להיסחר לפי כ-200M ש"ח (לפני 2014) בשביל להכניס את האג לכסף. יש סיכוי שזה יקרה, אם החברה תציף את עסקת גרינסטון (שלדעתי לשם החברה הולכת) לפני 2014, אך להערכתי זה לא יקרה.

עם זאת, תשואה של 13% בשנה ל-8 שנים באגח של חברה שנראה כי מתנהלת באחריות (ועם סיכוי לרווח הוני גדול אם תיכנס למסלול המנייתי). יכול אולי לקרוץ למישהו כתכנית חיסכון לילדים.

בברכה,