הי shimon,

כמו שכבר ציינתי בעבר, אני אישית לא מתעסק בניירות בתשואות כל כך נמוכות ולכן לרוב לא מחווה עליהם דיעה.

עם זאת, במקרה דנן, אני כן מרגיש צורך לאמר מילה (ובדקתי מעט את החברה שכן אני משקיע בפטרוכימיים).

בזן היא חברה שנמצאת בסוף סייקל השקעות מאסיבי (500M$ - החל ב-2007) וכיוון שכך, נמצאת כיום ברמת מינוף גבוהה מאוד. אני אישית מאמין שההחלטה של בזן היתה בדיעבד החלטה עיסקית מעולה (לאור מה שקרה/קורה במתחם הזיקוק בעולם). עם זאת, השיפורים שצריכים להיכנס לפעולה עד 2013 הם עדיין בגדר "מידע צופה פני העתיד" (למעשה ידוע שיש בעייה עם הספקת הגז), המינוף גבוה והסביבה העסקית העוינת (המשבר הכלכלי בעולם) - כל אלו לא תומכים בתשואה כל כך נמוכה. לסיכום, דעתי על הנייר המסוים הזה היא מאוד שלילית בתשואה הנוכחית.

אוסיף, אם הדירוג (A-) הוא מה שחשוב בעיניך, ישנם ניירות עדיפים (לדעתי) באותו דירוג. לצורך העניין אתן את הדוגמא של גלובל כנפ אגח א - עסק תזרימי מאוד במינוף נמוך יחסית וכמעט חסין מיתון (למעשה משגשג יותר בזמן מיתון) המדורג ב A- ונסחר בתשואה של 9.5% (ונוסיף כי גם המחם קצר יותר).

אנא זכור עם זאת שאגחים קונצרנים אינם עסק של שגר ושכח (ראה דוגמת אידיבי, אלביט הדמייה, דלק נדלן, אמפל ועוד שדורגו גבוה בעבר והיום בסיכון מאוד גבוה). לדעתי יש להתייחס די בזילזול לדירוג ולבדוק כל נייר לגופו (בעצמך).

בברכה ובהצלחה,