x

מציג תוצאות 1 עד 5 מתוך 5

נושא: דלקן ה'

rema1
    אורח

דלקן ה'

hi pirate
    how r u
    good afternoon

אני השליח. ב chat ראיתי אנשים מדברים על דלקן ה' וקצת מפחדים.

אודה לך אם תעיר ותאיר קצת ......אגב אני נגד פיתוח רגשות בשוק ההון אבל אני זה אני LOL

נסה לפרט ואם יש עוד סדרה אז בבקשה....

המשך יום נעים,

נדבר
    ביוש
    תודה על הכל

הי,

יש הרבה דרכים להסתכל על המצב בדלק נדל"ן. ראשית - תחושה אישית שלי, It's going down. עם זאת לאורך השנים גיליתי שתחושות הבטן שלי הן פסימיות (אולי מעצם העובדה שאני מתעסק בניירות מסוכנים, אני בורח ברגע שלדעתי הסיכויים מתהפכים).

מצד תשובה - לדעתי, אין זו העמדת פנים. מרחו אותו בשחור, גררו אותו בחוצות העיר עם זפת ונוצות. ככל שהוא הציע יותר כך השחירו אותו יותר ודרשו יותר. לא - את תשובה הם שברו. אם זה תלוי בו - הוא בדרך למלחמה.

מצד מחזיקי האגח - עורכי הדין טיפסו על סולם גבוה מדי. הכריזו באוזני שלוחיהם הצהרות שאינן מסתדרות עם ההיגיון וגרמו להפסד עצום למחזיקים (אינני יודע אם הם חשופים לתביעת רשלנות, אך ההתנהלות של כל עורכי הדין מצד מחזיקי האגח היתה רשלנית רבתי). אינני רואה כיצד הם מסבירים לשולחיהם שכדאי לקבל את ההצעות המופחתות, כמו גם שהם המרוויחים היחידים ממלחמה. אם זה תלוי בהם - גם הם בדרך למלחמה.

מצד השופטת - ראשית היא שופטת אמיצה מאד (וחכמה מאד). עם זאת, נראה שגם היא איבדה קשר עם החוק (ופוסקת ע"פ דין צדק והגיון) ולכן פסיקותיה לא יעמדו בעירעור לערכאות גבוהות יותר. היא מבינה שבעלי האגח בדרך למחוק את כל השקעתם ומבינה שהאשמה היא בעורכי הדין של מחזיקי האגח ולא בתשובה או במחזיקי האגח. במטרה לתת סיכוי אחרון לתהליך (לפני פירוק שבפועל כבר התחיל) היא פוסקת שההסכמות החתומות תקפות. פסיקה מאוד בעייתית (בלשון המעטה)לאחר שאחד הצדדים סירב לקבלה.

הסיכום של כל זה, הוא אחד משניים - או שיוחלט על פירוק ומלחמה (כשהשופטת מציידת את הנושים בנשק אימתני ע"י פסיקתה) או לחילופין תשובה יבין את התרגיל שעשתה לו השופטת ויאפשר למחזיקי האגח לחזור למתווה עליו הוא חתום (ולא זה החדש). אני נותן לסיכויים 50%-50% ונותן שווי סחיר של 4 אגורות בפירוק (בהתחשב במימד הזמן - התביעות ייכשלו ברובם) וכ-36 אג במתווה הראשוני ולכן שווי סחיר של אגרות החוב אמור להיות כ-20 אגורות.

בנימה אישית זו אומר - לדעתי, בהחלט יש לחבריך (באשר יהיו) ממה לחשוש.

בברכה,

rema1
    אורח
    hi pirate
    tnx and enjoy yr day
    Rr

שלום ידידי,

אני ממליץ לקרוא את פסיקת השופטת מהבוקר,ניתן לעיין בהודעת החברה לבורסה.
    אכן, השופטת מינתה מפרק (לאחר שנותנת עוד שבוע כהזדמנות אחרונה) אבל כדאי לקרוא היטב בין השורות את הביקורת החריפה שלה על מהלכי הגביר.
    היא מדברת על "חוסר תום לב" וכדוגמא מעלה את בקשת הפניקס יום לפני הדיון לגבי חוב דלקן. כדברי השופטת "יד שמאל של תשובה תובעת את יד ימין".
    היא מציינת את מהלך ההפרדה התמוה של דלקן משאר האימפריה (גם אם הכל חוקי ועפי דין) ומביעה פליאה מיוחדת איך הגביר ומשרתיו מסכימים כל כך יפה
    להצעת הפירוק, אך זמן קצר אחרי שסיימו בהצלחה את הגיוס מגורמים זרים לזרועות האחרות באימפריה.
    ועוד ועוד ועוד...

ובענייני דיומא, אמא "תעירו" אותי שכל האג"חים שנסקרו בתקופה האחרונה יגיעו לשער 40 ואנא "תטרידו" אותי שכל האג"חים יגיעו לשער 20.
    וזה לא כי האג"חים לא טובים, אלא ההתרסקות הקרבה ובאה...

ברכה,
    אודי

הלו udiwe,

התגעגענו אליך ...

אכן, השופטת פונה לכיוון דין צדק ולא פועלת ע"פ חוק. אמיץ, אך לא כל כך יעיל.

במטרה להרשיע את תשובה, נדרשים 3 שלבים (שכל אחד מהם הוא קריעת ים סוף):
    1. הרמת מסך - הוכחה כי תשובה פעל כדירקטור צללים.
    2. הוכחת זדון - הוכחה שפעולותיו של תשובה היה בהם כדי לפגוע בזדון בחברה (ולא כי היו מהלכים עסקיים מטופשים).
    3. הוכחת נזק - הוכחה שפעולותיו הזדוניות של תשובה גרמו נזק וכימותו.

כל מי שמצוי מעט בחוק (כולל הפוליטיזצייה שלו וכולל אוסף שופטים פתטי בעיקרו) מבין שרוב האיומים הם עורבא פרח. יש מרחק רב בין "תמיהות" ו"חשדות" ובין הוכחתן. אכן, השופטת פונה לכיוון "דין צדק" אך בסופו של יום, החוק שולט בכיפה (מה שהופך את כל טיעוניה לטיעוני אווירה) ותו לא.
    יש לי הרבה הערכה לגברת אלשיך, אך גם היא מבינה שכל המלל שלה הוא מלל בלה בלה שאין בו כדי להרתיע. הדבר האפקטיבי היחיד שעשתה היא קיבוע ההסדר הראשון כהסדר מחייב. מוקש לא קטן לתשובה, אך לדעתי גם הוא עביר (לא יעמוד בערעור).

ולנושא אחרון - אנחנו כבר זמן רב חלוקים על כיוון השוק (לא כל כך על מצבו - רק על כיוונו). לדעתי, עד סיום האולימפיאדה (כן - כמה שנשמע לא קשור), לא תהייה מתקפה באיראן (אם בכלל) והעולם, אם יידרש, יחזיק את כל הכלכלות בחיים. כמו בפעם הקודמת (בפברואר) הבעתי את תחזיותי בכתב. תבדוק אותי בעוד שלושה חודשים. לדעתי פנית נגד השוק too soon, way too soon.

בברכת ברוכים השבים,

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות