x

מציג תוצאות 1 עד 8 מתוך 8

נושא: שוק הניגזרים העולמי

שוק הניגזרים העולמי

שחקן שלום

בהתחשב ששוקי הנגזרים במדינות רבות גדול. האם יש הערכה מה כמות הכסף ברמה העולמית של כל שווקי הנגזרים בעולם? האם המסחר בבורסות גדול משוק הניגזרים כך שיש כיסוי ?

ומה הסיכוי ששוק ענק זה יקרוס מתישהו? האם קיימת נקודת קיצון לשוק הזה? הרי מדובר בשוק ממונף ביותר!

השאלה הראשונה היא מה אתה כולל כנגזרים - מדדים ומניות זה מובן מאליו אך האם אתה מכליל גם את סחורות ומטח.
    במידה וכן, ההערכות הן כי השוק העולמי עומד מידי יום על סכום של כ 300-400 מיליארד דולר, וכמובן ששווקי הנגזרים גדולים
    יותר מהשוק עצמו (חשוב כמה באמת ממירים דולר לאירו וכמה פותחים פוזיציית put).
    הכיסוי לא מגיע מהשוק עצמו אלא מכסף מזומן. כך אם אתה סוחר על המעוף לא מעניין את בית ההשקעות מה אתה מחזיק אם בכלל,
    אלא הבטחונות הן מחוץ למסגרת המסחר.

האם שוק זה יכול לקרוס - אבקש הסבר מה הכוונה לקרוס.

אני מתכוון בדיוק למה שקרה אמש כשבנק ג'י פי מורגן צ'ייס הודיע על ההפסדים האדירים של 2 מיליארד דווקא בשוק הנגזרים מהחודש האחרון. גם בבנקים גדולים אחרים נראית אותה תופעה. זו היא כוונתי הרי במקומות האלה יושבים מומחים בגידורים ובמכשירים הפיננסיים הנקראים נגזרים !

מענין לענין באותו ענין, שוק הנגזרים, שנוצר במטרה כמכשיר מגדר הופך יותר ויותר למכשיר בפני עצמו, מה שנקרא הגולם שקם על יוצרו, רבים וטובים, כבר לא רואים פסול להתעסק בזה כהשקעה לכל דבר ועניין, אפילו וורן באפט כבר נפל בפח הזה.

לידיעה בלבד
    דעתי בלבד, תקנו אותי אם אני טועה.

הטבע האנושי הוא להילחם בשוק, על מנת להצליח בשוק יש להילחם בטבע האנושי.

שוק הנגזרים העולמי - הצרה שהבנקים מנפחים את שוק הנגזרים ולא משמשים רק כמתווך עבור המוצרים האלה בפני משקיעים וסוחרים. מה שיוצר אוירה לפעמים שגויה מעודף אופציות מגמתיות ועלולה להניע את השווקים בכיוונים לא אמיתיים. כמות האופציות הערומות כנראה גדולה מאודבעולם ורוח רעה עלולה לטרוף את הקלפים ולגרום למשברים שבפועל אולי בכלל לא קיימים. לפי כמות המסחר היומית (לפי נתוני שחקן מעוף) בשוק העולמי פועלים עשרות ואולי מאות טריליוני דולרים וזה הרבה מעבר לתכולתם של כל הבורסות בעולם. לכן קיים חשש ששוק הנגזרים עלול להפיל את השווקים ולגרום לאסון כלכלי עולמי. האין זה חומר למחשבה ?

תוספת לדברים שכתבתי - אתמול התפרסם מאמר לפיו המסחר בנגזרים הוא כפול מהמסחר במדד ת"א 25 מתחילת השנה.
    תופעה זו, גם אם קצת יותר מאוזנת, קיימת בכל הבורסות בעולם אבל לראות קריסה של שוק הנגזרים יש מאין אני מתקשה
    לראות. קודם תגיע קריסה בשוק המניות ורק אז יגיעו הנגזרים שאין כל ספק כי יחריפו את המגמה.

אני לא רוצה להישמע כמו נביא הזעם ואנחנו יודעים בדיק למי ניתנה הנבואה, אך בשוק של המטבעות שהוא ממונף לא מעט ושוק הנגזרים העולמי שקשור למניות ולסחורות בכמות האופציות הסינטטיות והאלגו .....אולי עדיף לא לחשוב על ההשלכות מהדברים שכתבנו.

שחקן ערב טוב,

ראיתי היום שפרסמת את המסמך הרישמי בפורום הראשי כתשובה על שאלתי מתחילת מאי וזה מעלה מחשבות מדאיגות לגבי השווקים האמריקאיים והנתמכים עלידם ולמעשה כל השווקים בכדור הארץ כחלק מהכפר הגלובלי. מה יקרה עם רוח קרה תהפוך את כל הניגזרים ואחריהם את שוקי המניות? הרי זה יכול להתרחש בכל רגע. מה יהיה בטוח ויציב עם חלילה התדרדרות כזו ניצבת בפיתחם של כל השווקים בעיקבות החובות האדירים?

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות