x

מציג תוצאות 1 עד 6 מתוך 6

נושא: עדכון מצב על מניות: פטרוכימיים, בז"ן וכמובן בריינסוויי

עדכון מצב על מניות: פטרוכימיים, בז"ן וכמובן בריינסוויי

בז"ן פטרוכימיים ובריינסוויי

שלום לכולם, ראשית אני ממש מצטער על נוכחותי הדלה בעשרה הימים האחרונים באתר שילוב של תק' מבחנים לתואר השני ולחץ עבודה מטורף בבז"ן מונעים ממני נוכחות רצוייה.
    ועכשיו לסקירה, הסקירה של היום עוסקת במניות בז"ן, פטרוכימיים ובמלכת הפנינות בריינסוויי.
    אז ניתן את הכבוד הראוי לה ונתחיל בבריינסוויי:
    מה לא אמרתי על המנייה הזו, כמה כתבתי עלייה, חברים זוהי רק ההתחלה כל מי שמחזיק כמובן שמרוצה ומי שלא גם היום אני אומר כי אין זה מאוחר ועד סוף השנה ישלשל לכיסוי רווחים נאים.
    בריינסוויי
    סיימה את תק' הדישדוש שלה ועברה למגמת עלייה ברורה, אומנם לא הספקתי לכתוב על כך בתחילת השבוע אך כל משקיע שקצת יודע לקרוא גרפים היה יכל להבחין בכך ולהתחיל לאסוף את המנייה, מבחינת ההודעות שבדרך: ישנן עוד מס' הודעות שיפורסמו בקרוב כאשר הדומיננטית שבהן היא אישור ה FDA שיכל לגרום לזינוק של עשרות אחוזים במנייה, מבדיקה שעשיתי עולה כי הסבירות לקבלת האישור הוא גבוהה ביותר אך זיכרו כי אי קבלת האישור יגרום לריסוק המנייה ולכן יש לעשות את השיקול הנכון, אני חוזר ואומר נכון שהסיכוי לכך הוא נמוך מאוד אבל הוא עדיין קיים.
    נק' נוספת אנא ממכם זיכרו כי תחום הביו' הינו תחום שנכנס לדרגת סיכון גבוהה, ולכן אסור שהוא יהיה חלק מרכזי מהתיק אלא להפך הוא חייב להיות חלק קטן מאוד, נכון שהפיתוי והרצון להרוויח הוא גדול אך לא להתפתות ויש לעבוד לפי שיקולים מתמטיים בלבד ולא ריגשיים.
    האיסוף והמחזורים העצומים בבריינסווי הם לא רק של האזרחים הפשוטים אלא של גופים גדולים כגון: קרנות........ החברה עוסקת בחשיפה של מוצריה בכל העולם כאשר הדגש הוא באירופה (איטליה) הגופים מבנים את הפוטנציאל האדיר שקיים בחברה והחלו לאסוף מניות בכל מחיר והדבר מייד בא ליידי ביטוי בשער המנייה.
    אני אסיים במשפט הקבוע שלי: כי הדרך למעלה סלולה מתמיד ובריינסוויי תהייה הישראמקו הבאה אך ימים יגידו.
    פטרוכימיים:
    נתחיל ממידע כללי על החברה שבשליטת דיויד פדרמן ושות', החברה כוללת את כרמל אוליפינים, 15.76% ממניות בז"ן וחברת אבגול אשר עוסקת ושייכת לתעשיית יצור חומר הגלם לחיתולים, כמובן שהחברה המרכזית היא כרמל אוליפינים אשר לא מזמן הועברה השלטה בה לחברת בז"ן של האחים עופר תמורת 15.76% ממניות בז"ן.
    כרמל אוליפינים עוסקת בייצור פולמרים: פוליאתילן ופוליפרופילן, אשר מהווים את חומר הגלם בתעשיית הפלסטיק.
    לפני שנתיים וחצי השלימה כרמל אוליפנים את פרוייקט הרחבת המתקניים בעלות כוללת של 595 מיליון דולר (אתם יכולים לנחש איזה בנק מימן את הפרוייקט? נכון, בנק הפועלים ןעכשיו גם תבינו למה הבנק היה בסיכון גדול).
    בניית המתקנים החדשים הגדילה את יכולת הייצור של כרמל אוליפינים ב 100% ומחירי הפולמרים היו בשמיים קרוב ל 2500 דולר לטון ולפיכך נעשה חישוב ההלוואה.
    אך מה לעשות שהמציאות הייתה חזקה יותר, המתקנים לא עבדו כמו שצריך ולא הצליחו לעמוד ביכולת הייצור שנדרשה וגרמו נזקים כספיים אדירם (הם גרמו לנזקים למתקנים הישנים, גרמו לנזקים סבבתיים אדירים ובכך לקנסות......) ומייד הגיע המשבר הכלכלי הגדול שריסק את מחיר הפולמרים ל 350 דולר לטון ועדיין לא היו קונים, מחיר הנפט היה בשמיים 140 דולר לחבית (חומר הגלם לייצור פולמרים הוא תוצר לווי בתהליך זיקוק הנפט)
    המכירות כלל לא היו ומה שכן מכרו היה במחיר אפסי שגרם להפסדים אדירים ולאי יכולת להחזיר את הכסף לבנק הפועלים.
    כרמל אוליפנים הייתה מרחק נגיעה מפשיטת רגל אך התערבות של גופים ממשלתיים וגם עזרה של האחים עופר מנעה את סגירתו של המפעל (תרחיש שהיה גורם לסגירת כל בז"ן ולסגירת עשרות מפעלים שקשורים בארץ לתעשיית הפלסטיק ואולי אף להחמרת מצבו של בנק הפועלים).
    מה קורה היום? מבדיקה שעשיתי מצב בחברה משתפר פלאים, פשוט לא להאמין איזה שינוי יש בחברה הזו במהלך השישה חודשים האחרונים ואני מודה שגם אני לא הייתי ער למה שמתרחש במפעל שסמוך אליי. מעבר על הדוחות מראה בברור כי החברה רחוקה לחלוטין מפשיטת רגל, נעשו פריסה מחודשת של החובות והמכירות חזרו ובגדול, מחיר הפולמרים נמצא בעלייה מתמדת ועומד על 1200 דולר לטון, מחיר הנפט אשר נמצא על סביבות 65 דולר גם הוא תורם לחגיגה והחברה כבר עברה לרווחיות.
    למי שבפנים אז כל הכבוד על הגילוי למי שלא (ואני בינהם) מומלץ להמתין לדוח הקרוב שיתן לנו חותמת אחרונה על מצב החברה ואז נקבל את המסקנה הדרושה לנו.

ןעכשיו לבז"ן:

אז ממה להתחיל? כל יום אני מקבל טלפונים מחברים ששואלים נו מה יהיה, מה קורה? המנייה לא זזה?
    חברים סבלנות אני תמיד אומר כי אסור לנו לחשוב בדומה לכולם אנחנו צריכים לחשוב שונה "מחוץ לקופסא", אני חוזר ואומר הסבלנות תשתלם, חברים כל יום שעובר רק מחזק או מקרב אותנו לאותה נק' פריצה, בז"ן אחת המניות היחידות שלא השתתפה בראלי המטורף שפוקד אותנו, היא תיישר קו עם כל המניות האחרות וזה רק עניין של זמן.
    השבוע בז"ן כשלה בפעם השלישית ניסיון לפרוץ את שער 180 שלפי דעתי פריצה שלו תביא אותנו לפריצה שכולנו ממתנים לה ולכן צריך לקחת בחשבון כי המנייה עלולה לרדת לאזור 160 שם יש קונים גדולים, ירידה מתחת ל 160 היא סימן אזהרה ונצטרך לבחון מחדש (תרחיש פסימי למיידי).
    אני יכל למור לכם כי עשרות פרוייקטים נכנסו, והשבוע בז"ן השלימה הפעלה של ארבע מתקנים חדשים שעברו שיפוץ כללי, החלה ההכנה לבניית הפצחן המימני והרכבות צנרת הגז הטבעי כבר בעיצומן.
    אז שוב לכל החברים המודאגים: סבלנות זה שם המשחק.

שוב, כל מה שאני כותב הוא על דעתי שלי בלבד, מקווה שעזרתי, למי שיש שאלות אז בכייף תשאלו, שבת שלום לכולנו ותודה לכל הקוראים.

האדם הזקוף – ARL.
    האדם הזקוף

Re: עדכון מצב על מניות: פטרוכימיים, בז"ן וכמובן בריינסוויי

ארל תענוג צרוף

זכורה לי המניה ברינסווי שנתת אותה כאן
    ואכן אנשים עשו עליה קופה לא רעה

תודה לך ויישר כח!

שבת שלום

שלום arl
    תודה על הסקירות וההסברים אני מאד אוהב לקרוא אותן.
    ב-7.7כתבת בסקירה על בז"ן כמנית עוגן בתיק,ושמכרת את כל התיק
    ושאתה לא מחזיק בז"ן כי השוק עומד להתממש.
    1.אין סתירה בדברים?
    2.מה דעתך כיום על השוק?
    3.האם אתה מחזיק בז"ן כיום?
    4.אני מחזיק במניה בהפסד קרוב ל-50% האם כדאי לחזק?

אודה לך מאד אם תשיב
    תודה ירון

שלום ירון

ירון תקרא את הסקירה שלי על: "האם המשבר תם ונשלם ?" בה הסברתי מדוע יש לשנות פוזיצייה ומהר זה היה כאשר השווק החל לעלות מ 830 יש תיאור מדוייק על כיוונו של השווק, אני אישית שיניתי פוזצייה בחזרה בשער של 870 כאשר היה ברור כי התיקון אשר דירדר את המעוף משער של 900 אל עבר שער 830 הסתיים והשווק נמצא במגמת עלייה ברורה ואם תשאל אותי אני לא רואה מה יצליח להוריד את השווק ולכן המגמה גם לעתיד הקרוב היא עלייה עלייה ועוד עלייה.
    דעתי האישית על מניית בז"ן ידועה, נכון כרגע המנייה מדשדשת ולא מצליחה לפרוץ אך זכור כי פריצה של שער 180 במחזור גדול (וזה יגיע זה רק עניין של זמן) תגרום לפריצה המיוכלת.
    אני יכל לומר לך כי המנייה נמצאת בדיסקאונט אדיר וכפי שאמרתי סבלנות זה שם המשחק, גם במידה ולא תאסוף עוד ממניות החברה עד סוף השנה תסגור את ההפסד שיש לך.
    זכור שכל יום שעובר רק מקרב אותנו אל נק' הפריצה המיוכלת אני אישית כמובן שמחזיק וכל הזמן מחזק עוד.
    אז ירון הסבלנות תשתלם זה רק עניין של זמן, מקווה שעזרתי, במידה ויש שאלות אז בכייף

האדם הזקוף ARL.
    האדם הזקוף

שלום arl,

האם עדיין כדאי לקנות בריינסויי ?

ומהו היעד הבא שלה ?

תודה רבה

רמי

ארי אתה תמיד מצליח לרתק אותי לסקירותיך רואים מתוך הכתוב את ההתלהבות שיש לך בחברות וזה נותן הרגשה איך לא ידענו קודם אז שוב תודה לך ותמשיך לידע אותנו כי אותי שכנעת ואני ישקיע בתודה מנחם

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות