x

עמוד 2 מתוך 3 ראשוןראשון 123 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 11 עד 20 מתוך 30

נושא: זרקור: אינוונטק אגח א

קשה להגיד עלי אותו דבר במלרג - נכנסתי בממוצע 48 וחשבתי שעשיתי עסקה טובה. עד היום לא ברור לי אם העיסקה טובה או לא (מה שכנראה אומר שהעיסקה היתה גרועה במיוחד ).

כמו שנאמר לא עיינתי יותר מדי לעומק. כיוון שהערבויות הן מסמך משפטי, גם אני מעריך כי יכובדו (אין למנהל העיזבון כל אינטרס להגיע לבית משפט). האם זה עוזר? איני יודע (שהרי ערבויות אלו כבר מחושבות ב"נכסים"). אני אשתדל (אך לא מבטיח) לעשות בדיקה יותר מעמיקה עבורך בחודש הקרוב.

לגבי אינוונטק - אם אני מעריך ששווי ריאלי פסימי הוא 65 אג, אז שווי ריאלי אופטימי יהייה אולי 95 אג. כלומר, לדעתי אינוונטק שווה כיום 0.

בברכה,
    נערך לאחרונה על ידי pirate, 09.05.2012 בשעה 08:23 סיבה: אינוונטק

למה בעלי האגח בסנטארל יורו מחכים?
    למה לא הולכים להסדר כבר עכשיו? למה לחכות לתשלום שאין סיכוי שישולם.

אני לא באמת בר סמכא לתת תשובה לשאלה שכזו.

עם זאת, מה שלימדו אותי הוא - Never say never.

:-)

זהו,

לטעמי האגח מיצה את עצמו במשוואת סיכון-סיכוי ביחס לשוק.

אני אישית הוצאתי את רוב השקעתי בו באזור 68.

לשיקולכם,
    בברכה,

הי,

להלן אבצע עידכון למצב החברה בעיקבות המימושים של La-Meridian ושל הרברט על הים. אני אניח בשני המקרים כי הכסף הוא מזומן בקופה, למרות שתעבור שנה עד שכולו ייכנס לקופה.

ראשית ננתח נכסים קיימים:

מזומן ושווה ערך מזומן:
    מזומן + שווה ערך מזומן: 3M שח (עבר) + 24M שח (La-Meridian מלון) + 8M שח (הרברט על הים)
    התחייבות בעל שליטה ז"ל (צ'קים): 5M שח

נכס Atid:
    קרקע חקלאית ב-God know where שאמורה להפוך שינוי יעוד עד סוף השנה (נו טויב). כיוון שאין מולה כל הלוואה ניתן לה ערך כלשהו.

שיערוך: 3.5M שח
    שיערוך פנימי: 1M שח
    שווי לאינוונטק: 1M שח.

נכס אדמה Nador:
    אדמה למלון 5 כוכבים פעיל בבודפשט.
    שיערוך: 12M יורו
    חוב: 6M יורו (5.9% תשואה)

הנכס הוא Liability לא קטנה על החברה ואכן החברה הצהירה כי היא תנסה לממשו. עם זאת, נחתם הסכם ניהול למלון שיקום, כאשר יקום עם רשת מלונות ידועה. כיוון שהחברה הפכה להיות מאוד נזילה, ניתן להעריך כי היא תוכל להקים את המלון הנ"ל. כמה אמינה הערכת השווי איננו ברור, אך רמת המינוף עליו מצביעה ההערכה בצירוף החוזה לתפעול המלון והשגת הנזילות בחברה, כל אלו מצביעים כי המצב השתנה וניתן לתת ערך שיורי לנכס (גם אם לא גבוה כמו השיערוך).

שווי לאינוונטק: 6M ש"ח.

נכס בהקמה Marcelli:
    מלון 4 כוכבים בהקמה שבניית השלד שלו הסתיימה (ומאז נעצרה העבודה, עקב חוסר במימון).

שיערוך: 5M יורו
    חוב: 0 יורו (אך ממושכן למדינה בזכות מענק)

ישנם הסכמים כאלו ואחרים עם שותף ועם המדינה, הקבלן המבצע פשט את הרגל והמימון הבנקאי מחכה להתקיימות תנאים. במילים אחרות, לא ממש ברור מה קורה בפרויקט. עם זאת, אדמה ומבנה שלד ללא התחייבויות בגינם הם בעלי שווי כלשהו. לצורך השיערוך הפנימי, יונח :

שווי לאינוונטק: 5M שח

סיכום שווי לאינוונטק: 52M שח.
    לאחר המימושים, החברה שורפת כ-2M שח בשנה (כולל מימון). בעקבות ההנזלה המאסיבית של החברה והירידה המאסיבית של הוצאות המימון, קטן הסיכון בחברה דרמטית. ניתן להניח שהשווי השארי של בעלי האגח הוא לפחות 39M שח (ובגלל שהלחץ הפיננסי ירד, כנראה שהאגח ישלם את הפארי בזכות השבחת הנכסים הנותרים). ישנם 45M ע.נ. ולכן לדעתי, האגח צריך להיסחר לפחות ב-81 אגורות (כנראה אף יותר).

בכל מקרה, לעת עתה לא צפויות כל בעייה בתשלומי הקרן והריביות.
    בברכה,
    נערך לאחרונה על ידי pirate, 12.08.2012 בשעה 15:55 סיבה: בבב

הי ofer,

המסקנה היתה נכונה (לטעמי) בזמנו. כיום לדעתי כבר אינה נכונה.

העידכון הנ"ל הוא בעקבות ההפנייה של edna ככתוב: http://www.s-maof.com/Forum/threads/...ינוונטק. אנא שים לב כי בזמנו (לפני חודשיים+) שער האיזון לטעמי היה 68 (לאחר מימוש La-Meridian) וכעת (לאחר מימוש Herbert) האיזון הוא לטעמי 81.

אני נכנסתי חזרה בשערים 66-70 אשר שיקפו upSide נאה (לא עידכנתי בזמנו). היום בשער 75, נראה לי גבולי מה ויש לדעתי אגחים טובים יותר (אך ניתן לשקול לצורך פיזור - לדעתי, עדיין אגח ראוי). החלטתי לכתוב את הנ"ל, כך שאולי בעתיד השער ירד ומישהו יוכל להעזר בניתוח המחודש ולשקול את צעדיו מחדש.

בברכה,

הי פיראט. האם זה משנה את מסקנתך הנ"ל: "
    לטעמי האגח מיצה את עצמו במשוואת סיכון-סיכוי ביחס לשוק.

אני אישית הוצאתי את רוב השקעתי בו באזור 68." ?
    נסחר היום בכ 75.

הי,

אני הערכתי שיהיו קניות עצמיות בכסף הנזיל. החברה מציעה פדיון מוקדם http://maya.tase.co.il/bursa/report....port_cd=757651
    לא צפיתי את זה (לא כל כך הגיוני בעיני), אך גם טוב.

בברכה,

שלום לכולם
    אינוונטק האם שווה להגדיל אחזקה בשער של היום ומה לדעתכם הסיכוי לפידיון מוקדם
    האם הגיוני מה שנכתב היום על ההשלכה לסנטרל ל-2016 או כתבה מכוונת
    ואם לא שווה להגדיל באינוונטק (מחזיקה גם סנטרל)
    אזי מה לדעתכם שווה להכנס (בקרוב נפדה ומשולם ריבית )במשוואת סיכוי סכון טובה
    לאחרונה העתונים מלאים בכתבות שחורות על הקונצרניות לפידיון/תשלומי ריבית ל-2013,4
    בברכה

הי edna,

לכי שלוש posts אחורה. כפי שנכתב:
    ציטוט פורסם במקור על ידי pirate צפה בהודעה
    ....
    כעת (לאחר מימוש Herbert) האיזון הוא לטעמי 81.

אני נכנסתי חזרה בשערים 66-70 אשר שיקפו upSide נאה (לא עידכנתי בזמנו). היום בשער 75, נראה לי גבולי מה ויש לדעתי אגחים טובים יותר (אך ניתן לשקול לצורך פיזור - לדעתי, עדיין אגח ראוי).
    ....
    כלומר, לדעתי האיזון עם השוק הוא בשער 81 לערך. מעבר לכך, ההחלטה כולה שלך ...

בנוגע לסנטראל - העובדות נכונות. הבעייה היא שהן מניחות שווי נכסים שגדול משווי חוב ואני חושב שהנחה זו גבולית למדי.

בברכה,
    נערך לאחרונה על ידי pirate, 20.08.2012 בשעה 11:47 סיבה: סנטראל

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות