עוגת שוקולית –עוגת יאם-יאם.
נדרש:
כוס קמח תופח
כוס אבקת שוקולית
שקית אבקת אפייה
כוס סוכר
כוס שמן
חצי כוס שמנת מתוקה
4 ביצים
כפית תמצית וניל
לציפוי העוגה:
חצי כוס שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים יחד ומכניסים לתנור ל-45 דקות בחום של 160 מעלות עד שהקיסם יוצא יבש.
מצננים ומוציאים מהתבנית.
ממיסים את השוקולד והשמנת (על אש קטנה או במיקרו בעדינות), מערבבים היטב ומצפים את העוגה.
אני הוספתי לעוגה אגוזי מלך קצוצים גם בתוך הבלילה וגם מעל הגאנאש לקישוט ומראה חגיגי יותר.
מקבלי העוגה דיווחו שהיא אפילו יותר טובה ביום המחרת.
בתיאבון
אילנה.