x

מציג תוצאות 1 עד 7 מתוך 7

נושא: גלובל פיננס 2

Smile גלובל פיננס 2

בזמן האחרון אני בודק את כל הגלובלים...
    2 נראה נחמד

השקעה צמודת דולר לשנה וחצי
    + 8 אחוז
    מגובה איגרות חברת חשמל ומדינה (לדעתי סופר סולידי)

אלון

:-),

בהצלחה,
    לא בדיוק הטעם שלי, אך אין בכך כדי להעיד על דבר.

שים לב רק ש-$ זה לא הדבר הבטוח ביותר כיום. החוב של ארה"ב הוא ענק. בשלב מסוים הם יצטרכו להחזירו והדרך הנוחה ביותר היא פשוט לפחת את המטבע ולתת לעולם לספוג את החוב (במילים אחרות להדפיס כספים וליצור אינפלצייה).

אך נראה שאתה נמצא ב-margin בטוח.

בברכה,

הי PIRATE

כן דולר או לא דולר זו שאלה נפרדת

אגח זה נותן תשואה עודפת ובסיכון נמוך לעומת חבריו לקבוצה

מכירה בחסר של אגח גזית גלוב א וקנית גלובל ב 10M שקל תניב מליון שקל "חסר" סיכון בעוד שנה וחצי -מחזורים מאפשרים לעשות זאת במספר ימים

בהצלחה

לא בשבילי

אלון

הי,

רעיון יפה (של קיזוז הדולר)! - איננו ארביטראז מלא, אך איני רואה את חברת החשמל בפשיטת רגל בעתיד הקרוב (ולא את ישראל) - כל זאת כמובן, בתנאי שאתה צודק.

כמו קודם, לא כל כך מסתדר לי - יש מספיק מוסדיים בשוק (שאוהבים את הניירות האלו). איך ייתכן שלא שמו לב? אולי תלוי גם בבנק המנפיק שאולי נמצא היכן שהוא ביוון :-).

אומר לך מה - אקדיש זמן בשבוע שבועיים הקרובים במטרה ללמוד את התשקיף על בוריו. אם אתה אכן צודק (עד כמה שאני אצליח להבין), אני אכנס לארביטראז הזה (ואודיע לך). אם זה אכן כך, אולי ניתן להציע זאת כ"השקעת פורום" - יהייה נחמד לנסות משהו כזה (אין לי מושג איך מארגנים דבר שכזה, אך אולי ניתן).

לבסוף, מעניין - מדוע לא בשבילך?
    אתה מתאר ארביטראז "בטוח" של כ-30% בשנה לשלוש שנים (אני מניח בטחונות של כ-15% מהסכום, שזה סביר למכירה בחסר של גזית גלוב אגח א).

בברכה,

הי PIRATE

לא הבנתי את החשבון בפיסקה האחרונה
    בתנאי שניתן להיכנס ולצאת ללא הגבלה יש 10% פער בין האגחים בשנה וחצי
    בהנחה של 15% ביטחונות ==>70% רווח
    בעיות לדעתי (ניסיון אפס בתרגילים אלו)
    1. האגחים בעלי זמני פירעון שונים, תשלומי ריביות שונים מקשה על ניהול סיכונים
    2. לחץ עקב מחזור נמוך יכול לשחוק את הרווח מחייב בניה ויציאה במחזור נמוך לאורך זמן

אני אישית לא בטוח שאין סיכון נוסף (דעתך מעניינת למה הגדולים לא סגרו פער זה?)
    כרגע אני שחקן ערב שלא בנוי למסחר במינופים גדולים

השקעת פורום או שוטפות נקודתית אחרת נשמע מעניין

אלון

הי aloni,

בדקתי. ככל שהבנתי מגעת (התחלתי לחפש באינטרנט כל מיני מושגים שהיו חדשים לי), נראה לי שאתה אכן צודק לגבי הביטחונות.

מצד שני, לא ברור מהיכן המספר של 8% תשואה. לקחתי את התזרים הצפוי (קרן+ריבית בתאריך המכתב וגם כיום). החישוב נותן 6%-6.5%.

לא נראה לי שאני מתבלבל (החישוב פשוט למדי). אשמח לקבל את הדרך בה קיבלת את התשואה.

בברכה,
    נערך לאחרונה על ידי pirate, 15.05.2012 בשעה 13:48 סיבה: ססס

הי PIRATE

ביזפורטל 10.8%
    בזמנו חישבתי 10% נמוך מהערך הדולרי +2% ריבית על 20 חודשים
    הדולר התחזק בזמן האחרון - תשואה עלתה

ארביטרג עדין קורץ

אלון

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך