טוב.... האמת שנה וחצי זה באמת הרבה זמן לשכוח מהפסדים, ואין ספק שמחייב התיחסות לנקודות חשובות שהועלו:

מצד ימין למעלה יש באנר בו מצויין - 455% בשנת 2011. גם אם משקיע יפסיד 50% ויותר באסטרטגיה, ועדיין לא יחזור
לקרן הראשונית שלו.
ואדגיש - אין כאן ריבית דהריבית בחישוב ! אני מתאר לעצמי שאם מניחים שכל הרווח מושקע פעם אחר פעם, מגיעים לפי
1.5 תשואה. ממוצע חודשי בשקלים אגב עומד על 585 ש"ח כך שלמען ההגינות, נא לדייק בבקשה.

מבחינת הבדלי ביצוע - שימו לב כי חלק מהפעמים אתם מציינים שאתם מבצעים במחיר טוב ממני. חלק מחליטים להמתין,
וחלק לאו אבל ההבדלים להוציא שבוע פקיעה מזעריים בשל האיזון - הפסדתם בקולים 10 ש"ח, כנראה שתחזירו את זה מהפוטים
וכך הלאה. יש מקרים, והיה לנו מקרה כזה בשבוע החולף שיוצא תיקון ומייד לאחריו המדד מבצע תנועה חדה של מספר נקודות.
סטטיסטית - זה יקרה גם נגדי ואז המחירים יהיו טובים בהרבה.

מבחינת אלו הטוענים כי יש כאן אינטרסנטים של נוסטרו בנקים וכדומה - התיחסתי לזה בסקירה ואכתוב שוב, אין דבר כזה ותפסיקו
כל הזמן עם תאוריות קונספירציה. שחקנים היו יכולים לעשות בשוק כרצונם אבל אם בזק עולה 8% ותורמת 0.8 למדד, ומלאנוקס עולה 45%
ותורמת 2.25 אין לי מושג מה הקשר לגורמים חיצוניים. בנקים ירדו בחמישי ב 1.6אז היה מישהו שרצה ירידות? והיום רצה עליות? ונגיד
ויש גורם שכזה - למי בדיוק הוא יכתוב את האופציות אם המחזור בנגזרים כ"כ עלוב. צריך להכיר במציאות, והיא שיש מקרי קצה ומלאנוקס
דוגמא מצוינת לכך .

בנוגע להאם לפעול באסטרטגיות בסכום קבוע או להגדילו, זו כבר שאלה פרטנית שכל אחד צריך לשאול את עצמו. יש טיעונים לכאן ולכאן,
אבל כך או כך התוחלת חיובית בשני המקרים אז איני רואה שוני מהותי. מה שכן, איך שאני רואה את הדברים זה או שמבצעים בעקביות
או לאו, כי אז הסבירות ליפול דווקא על אסטרטגיה בעייתית גדול בצורה ניכרת.

לא בכדי שנה וחצי אני חותם כל אסטרטגיה מרויחה "אין בכך ערובה להמשך, והפסדים עוד יגיעו". בזה יש לי כושר ניבוי, ואני יודע שהפסדים
הם חלק מהבורסה. מה שכן, לדעתי יש כאן מעט חוסר פרופורציה ביחס לכלל האסטרטגיות, וכפי שציינתי תמיד - בדקו יכולת ורווח רק בסוף שנה.