היי פיראט
שני דברים, לא התייחסת למצב שפטרוכימיים מחלקת דיבידנד ומרוקנת את הקופה ושנית שלאג"ח אין שום בטחונות.
היי פיראט
שני דברים, לא התייחסת למצב שפטרוכימיים מחלקת דיבידנד ומרוקנת את הקופה ושנית שלאג"ח אין שום בטחונות.
מה? מי? על מה אנחנו מדברים?
בנוגע לדיבידנד - אין סיכוי לחלוקה.
1. אינני חושב שיש יתרות ראויות.
2. בהסכם עם קרן בראשית יש מניעת דיבידנד.
3. ישנו חשש לתשלום חובות ולכן בית משפט לא יאשר.
בנוגע לשיעבודים - גם לגבי גינדי ג לא ציינתי שאין שיעבודים. קיום שיעבודים הוא המצב אותו מציינים.
בברכה,
תזרים שלי לפטרו בעזרת נתונים מהדוח האחרון
נכסים לא משועבדים
120M מניות בזן = 238M
71.4M אבגול = 214M
סך נכסים = 452 מתוכם יש להפחית שעבוד על הלוואה שהתקבלה בסך 120M(בהנחה ששיעבדו יותר מהסכום בלפחות 30 אחוז ואם נהיה לארג'ים) נשאר עם כ-300M
2012
מזומנים 166M
הלוואה 120M
דיבידנד מאבגול 10M
תשלומים 275M
2013
פתיחה 21M
גיוס אשראי מקסימלי ממה שנשאר 250M(ואני עוד לארג' פה)
דיבידנד מאבגול 10M
תשלומים 262M
2014
פתיחה 19M
תשלומים 18M
עד ל 31.03.2014
משאיר אותם עם קופה ריקה ושוקת שבורה להמשך 2014
מה שכן עד לתאריך הנ"ל ובמצב המוצג למעלה אג"ח ה כבר תחזיר כ- 80 אחוז השקעה
האם הערך של האחזקות הלא משועבדות לא יתכווץ עם הזמן?
האם דיבידנד מאבגול אכן יגיע?
אם דיבידנד מבזן לא יגיע מאיפה יהיה כסף להמשך 2014?
דעתי
אג"ח ה מאוד אטרקטיבי עם סיכויים טובים לעומת הסיכון
אג"ח ו לא מתקרב
פיראט מה אתה אומר?
נערך לאחרונה על ידי redarmy, 12.06.2012 בשעה 11:11
dear Pirate
good morning
kindly update re the exchange-is it worthwhile
tnx in advance
R
Pirate
תודה
אולי קפה יעורר אותך שחור חזק....
אני מחכה בקוצר רוח לתשובה בנושא: החלפות של האגחים בבזן אג"ח כ"ו וכו'.
יש סיכוי לתשובה בזמן הקרוב? רק רוצה לדעת אם כדאי לחכות ולחכות אולי
אספיק לעשות משהו במקום???
LOL
המשך יום נעים
Rר
יש איזה אג"ח מעניין בשבילי???
אבל שיהיה סחיר לא סחיר לא !!!!!
חברים,
גמרתי את הסוס להיום (היה יום קשה לכוחותינו) - אשתדל מחר בבוקר לפני המסחר לענות.
דרך אגב redarmy, אתה שוגה במספרים (המספרים שלי נכונים - בדקתי שוב), אסביר מחר.
בברכה,
המספרים שלי הם מהדו"ח האחרון שלהם, אם אני טועה אז הם טועים ואם הם טועים אז אבוי לנו
הי redarmy,
הדוחות לא טועים. צריך לדעת מה לחפש.
1. אכן, יש לפטרוכימים רק 70M מניות אבגול. עם זאת, יש לפטרוכימים אופצייה לקנות (לערך במחיר 0) 60M מניות נוספות מבעל השליטה הקודם (מניות הפאנטום) ובסך הכל 130M.
הערות לגבי אבגול:
א. הדיבידנד הוא דיבידנד שמרני.
ב. אבגול חברה מעולה וצומחת המשפרת את תוצאותיה מרבעון לרבעון.
ג. להערכתי, לא ירחק היום ופטרוכימיים ימכרו אותה בפרמייה של עשרות אחוזים על השוק.
2. בנוגע לשיעבודים לקרן, אין צורך להעריך - הכל כתוב. הקרן קיבלה שיעבוד שני על אלו המשועבדים לאחד הבנקים + 30M מניות בזן (מתוך ה-120M הלא משועבדות) ובסך הכל משאיר 90M מניות בזן לא משועבדות.
לבסוף - ה מול ו (rema, redarmy)
יש פה דילמה התלוייה בהנחות העבודה שלכם.
ראשית redarmy, בנוגע לתשואות - צריך להבין שתשואות הן לא הכל. הם אינדיקטור, אך כך גם המח"ם, התשלומים השוטפים וזמני הפידיון. אני מביא לפה דיון קצרצר בנוגע למח"ם ותשואות (שהתקיים בנושא אחר:
אגח ה או אגח ו תלויים בהערכות שלכם. כל פעילותה של פטרוכימיים בטווח הרחוק היא בזן (אני מעריך כי אבגול תמומש). באם לא יהייה שיפור משמעותי בפעילות בזן, ייתכן מאוד שהאגחים הרחוקים (בעלי הביטחונות) יפעלו לכיוון פירעון מיידי (ותהייה להם עילה). כעת צריכות להישאל שתי שאלות (כמו בכל ניתוח אגח):
1. האם בזן תהפוך לרווחית מאוד ב-2013, עקב השיפורים והגז (שקול לשאלה: האם ישלמו? - תזרימי).
2. אם (1) לא, תוך כמה זמן ידרשו האגחים הארוכים פירעון מיידי (שקול לשאלה: אם לא, אז כמה מתקבל? - נכסי).
מצד אחד, אני אישית מאמין בבזן (נותן סבירות גבוהה ל-[1]). אך מצד שני, אני מעריך כי אם (1) לא יקרה, הכניסה לחדלות פירעון תתבצע ב-2014 (75% קרן לאגח ה - מחזיר השקעה, 20% קרן אגח ו - מחזיר 40% השקעה). כלומר, תחת ההערכות שלי - it's a tough one. למעשה, הבחירה בין השניים נגזרת בעיקר מההסתברות שאתם נותנים ל-(1) והערכתכם לגבי מה יקרה אם (1) לא מתקיים (ניתוח קלאסי של אגח בסיכון).
אז ראשית - redarmy, אם אתה חושש מהסדרים (כפי שנאמר בפאנגאיה) - מציע שתמצא לך בית אחר (פאנגאיה הרבה יותר סולידית מפטרוכימים).
שנית - אם בחרתם שהסיכוי מצדיק את הסיכון (זאת ההערכה שלי) והחלטתם שפטרוכימיים הוא האגח שלכם, תחליטו בעצמכם מה אתם מעדיפים. אוכל רק לאמר שאני לאחרונה מגדיל אחזקות בפטרוכימיים וללא העדפה ברורה (כיום, אני מחזיק את שני האגחים).
בברכה,
אומנם נכון לרגע זה כאשר המניה נסחרת סביב 2.9 ש"ח מדובר על רווח פוטנציאלי של כ 120 מיליון, אבל עד למימוש של זה אם בכלל אני בספק אם האופציה הזאת תהיה שווה משהו(לא אני ולא אתה נביאים) כנ"ל לגביי מכירה של אבגול או חלוקת דיבידנד.וזכות לרכישת כ 62.1- מיליון מניות אבגול(בערך פנימי של כ 62.5- מיליון ש"ח)
לגביי ההשוואה לפאנגאיה, הצחק אותי, אתה מדבר על חברה שהכנסות שלה שוות להכנסות של מכולת ויש לה כמעט 200 מיליון שקל להחזיר לבעלי אג"חים וכל זה עם קרקעות בלה לה לנד(אין פה בכלל תחרות).
לגביי הסדרות כמו שאתה אומר כל אחד ובחירתו שלו...
נערך לאחרונה על ידי redarmy, 13.06.2012 בשעה 12:42
סתם עדכון משעשע,
זוכרים את (פורסם ב-03/06):
שימו לב לגרף הבא של מרווחי זיקוק (תחילת ירידת מחירי הנפט היתה באמצע מאי):
crack.jpg
:-),
בברכה,
נערך לאחרונה על ידי pirate, 11.07.2012 בשעה 14:23 סיבה: זזז