x

מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 186

נושא: זרקור: פטרוכימיים אגח ו

Hybrid View

מה שאתה בעצם מציע זה שהנושים הלא מבוטחים ימירו את כל החוב שלהם ל 100% מפטרוכימיים וכל השאר יקבלו את התשלום בזמן?
    בהחלט.

דחית תשלומי חוב מובטח עולה כסף ("פיצוי" לדחיה ויותר הוצ' ריבית רק בגלל הדחיה עצמה) , ומגדילה את הסיכון לנושים הלא מובטחים.

אין מה לשחק ב"נדמה לי" . החברה לא סולבנטית - משמע היא שייכת לבעלי החוב. מכיוון שהנושים המובטחים מכוסים, החברה שייכת לנושים הלא מובטחים.

בעלי השליטה מוכנים לחלק "הטבות" תמורת דחיית תשלומים - אך "ההטבות" הן מכיסם של הנושים הלא מובטחים, מכיוון שבעלי השליטה לא מזרימים כלום , לפיכך אין מקום לדבר על דחיות - אלא רק המרת חוב למניות.

לאחר הארגון מחדש של החובות , והירידה החדה במינוף של החברה מחד והגידול בהון העצמי מאידך, תאפשר לחברה לבצע מימון מחדש של החובות הקיימים בריבית נמוכה ולחלק את כל ריווחיה כדוידנד לבעלי המניות שלה - ללא קשר אם קיבלה דוידנד מבז"ן.

כהשקעה ממונפת בבז"ן, כאשר בזן תתאושש , ערך המניות יעלה משמעותית וכך הנושים השלא מובטחים יקבלו כספם חזרה, מה גם שהורדת הלחץ מבז"ן לחלק דוידנדים יעשה למניות בזן רק טוב
    נערך לאחרונה על ידי tby, 17.07.2013 בשעה 21:11

ציטוט פורסם במקור על ידי tby צפה בהודעה
    בהחלט.

דחית תשלומי חוב מובטח עולה כסף ("פיצוי" לדחיה ויותר הוצ' ריבית רק בגלל הדחיה עצמה) , ומגדילה את הסיכון לנושים הלא מובטחים.

אין מה לשחק ב"נדמה לי" . החברה לא סולבנטית - משמע היא שייכת לבעלי החוב. מכיוון שהנושים המובטחים מכוסים, החברה שייכת לנושים הלא מובטחים.

בעלי השליטה מוכנים לחלק "הטבות" תמורת דחיית תשלומים - אך "ההטבות" הן מכיסם של הנושים הלא מובטחים, מכיוון שבעלי השליטה לא מזרימים כלום , לפיכך אין מקום לדבר על דחיות - אלא רק המרת חוב למניות.

לאחר הארגון מחדש של החובות , והירידה החדה במינוף של החברה מחד והגידול בהון העצמי מאידך, תאפשר לחברה לבצע מימון מחדש של החובות הקיימים בריבית נמוכה ולחלק את כל ריווחיה כדוידנד לבעלי המניות שלה - ללא קשר אם קיבלה דוידנד מבז"ן.

כהשקעה ממונפת בבז"ן, כאשר בזן תתאושש , ערך המניות יעלה משמעותית וכך הנושים השלא מובטחים יקבלו כספם חזרה, מה גם שהורדת הלחץ מבז"ן לחלק דוידנדים יעשה למניות בזן רק טוב
    היי, כיוון שאין לנו דרך לשלוט על מתווה ההסדר.
    ייתכן וראוי להכנס לפוזיציה באג"ח ד אם הוא לא נהיה בינתיים יקר מידי בשביל תשואה נאה בסיכון נמוך.
    אני לא לגמרי בשל להחלטה הזאת, אבל האינטואיציה אומרת שעל זה שצריך לשלם את אג"ח ד בזמן אין יותר מידי ויכוח.

כיוון שאני לא רואה כרגע את העמדה של טיבי נדחפת על ידי מישהו ייתכן ויש שם הזדמנות.

ציטוט פורסם במקור על ידי Gilga צפה בהודעה
    היי, כיוון שאין לנו דרך לשלוט על מתווה ההסדר.
    ייתכן וראוי להכנס לפוזיציה באג"ח ד אם הוא לא נהיה בינתיים יקר מידי בשביל תשואה נאה בסיכון נמוך.
    אני לא לגמרי בשל להחלטה הזאת, אבל האינטואיציה אומרת שעל זה שצריך לשלם את אג"ח ד בזמן אין יותר מידי ויכוח.

כיוון שאני לא רואה כרגע את העמדה של טיבי נדחפת על ידי מישהו ייתכן ויש שם הזדמנות.
    אכן אין ספק שאגח ד' תשולם בזמן בכל מתווה של הסדר, בעיקרון הבטוחות שלה מכסים 100% מהחוב
    נכון להיום התשואה היא כ-11%
    אבל ירידה בשווי בזן עלולה לגרור ירידות באגח
    כמו כן קשיים בהסדר עלולים להביא תנודתדיות באגח

הפדיון הוא בעוד 3 שנים
    והאגח בלי בעיה יכול לרדת איזה 10%

אז אולי מנה קטנה אם אתה מסתובב עם הרבה כסף נזיל ואין לך השקעות אחרות שנראות לך יותר טוב
    אבל נראה לי שיש דברים יותר טובים ( אבל לא שזה השקעה גרועה )

ציטוט פורסם במקור על ידי orbit צפה בהודעה
    אכן אין ספק שאגח ד' תשולם בזמן בכל מתווה של הסדר, בעיקרון הבטוחות שלה מכסים 100% מהחוב
    נכון להיום התשואה היא כ-11%
    אבל ירידה בשווי בזן עלולה לגרור ירידות באגח
    כמו כן קשיים בהסדר עלולים להביא תנודתדיות באגח

הפדיון הוא בעוד 3 שנים
    והאגח בלי בעיה יכול לרדת איזה 10%

אז אולי מנה קטנה אם אתה מסתובב עם הרבה כסף נזיל ואין לך השקעות אחרות שנראות לך יותר טוב
    אבל נראה לי שיש דברים יותר טובים ( אבל לא שזה השקעה גרועה )
    היי אורביט,

אין לי כלכך במה להשקיע ויש לי נזילות + צפי להגדלה משמעותית שלה בחודשים הקרובים. (סקיילקס א יפדה 50% וישחרר לי סכום כסף גדול.)

בכל מקרה לעניינינו, התחלתי לבנות פוזציה באלעזרא אגח ב בגלל שיש שיעבוד עם LTV טוב על מניות אלבר. (שנראת לי חברה סבירה).
    אני אכתוב לעצמי ובפורום את השיקולי השקעה בקרוב, זה לוקח קצת זמן כי התשקיף של האגח מאוד ארוך ונפתול. זה נותן מדד + 5.4 פעם אחרונה שהסתכלתי ככה שאין שם איזה תשואה מטורפת, מצד שני אני חושב שהסיכון נמוך.

ציטוט פורסם במקור על ידי Gilga צפה בהודעה
    היי אורביט,

אין לי כלכך במה להשקיע ויש לי נזילות + צפי להגדלה משמעותית שלה בחודשים הקרובים. (סקיילקס א יפדה 50% וישחרר לי סכום כסף גדול.)

בכל מקרה לעניינינו, התחלתי לבנות פוזציה באלעזרא אגח ב בגלל שיש שיעבוד עם LTV טוב על מניות אלבר. (שנראת לי חברה סבירה).
    אני אכתוב לעצמי ובפורום את השיקולי השקעה בקרוב, זה לוקח קצת זמן כי התשקיף של האגח מאוד ארוך ונפתול. זה נותן מדד + 5.4 פעם אחרונה שהסתכלתי ככה שאין שם איזה תשואה מטורפת, מצד שני אני חושב שהסיכון נמוך.
    אז לסיכום לגבי פטרוכימיים ד אני לא נכנס לשם גם מחאחר ואני חשוף כבר לפטרוכימיים במידה גבוהה דרך אגחים ה' ו-ו', ואני מעדיף להיכנס לאגחים שאני חושב שיש אפשרות גם לרווח הון בד' אני לא כל כך חושב שיש אפשרות כזאת, עם הכל בחלק קטן מתיק מגוון במטרה להישאר עד לפדיון ( או סוג של הסדר ) אפשרי,

לגבי אלעזרא הייתה לי פוזיציהה לפני מספר שנים שכל חברות הליסינג נסחרו בתשואות גבוהות מאוד וסגרתי לאחר שצוצמצו המרווחים, אז לא עוקב כרגע אני אציץ בהזדמנות על האגח

אם אכן יש לך נזילות גבוהה, הייתי ממליץ לך על אג"ח בי גי אי, תסתכל על הדיון פה ועל ההסברים של TBY למרות שאין שיעבודים נראית לי עדיפה על פטרכימיים ד'

עוד הזדמנות שהיא לא אגח,אבל בסגנון, מנייה בשם פלואסנס מדיקל, החברה הולכת לבצע מיזוג הופכי משולש ולהימחק מהבורסה בעלי המניות יקבל במזומן 169 אג' למניה בעת המחיקה, המחיקה עתידה להתבצע בסוף אוגוסט,
    מחכים רק לאישור של האסיפה הכללית שתיערך ביום חמישי הזה, אני אספתי סחורה בחודש האחרון בשער 158, ויש כרגע בלוק יחסית לגדול לזה שהמניה לא הכי סחירה ב161.5, אז אם יש לך הרבה כסף נזיל, לעשות 4.5% בחודש נראה לי לא רע, כאמור אני מחזיק בפוזיציה שם אז תבדוק בעצמך אם זה מתאים לך

הפעם ההסדר הגיע מהר מהצפוי וסוף סוף יש בו גם הגיון פנימי ברוח הדברים שכתבתי בעבר - מחזיקים מובטחים - מקבלים את הבטחונות, מחזיקים לא מובטחים משארים עם היתר , מקבלים בעלות על החברה והבעלים הקיימים מדוללים כהוגן אך נשארים עם החזקה תמורת מימון הוצ' החברה לתקופה של מספר שנים שכולם מקווים שתהיה השבחה של בז"ן

כך תשלומי הריבית לנושים המובטחים לא "יאכלו" את הנתח שנותר ללא מובטחים , מבוצע "פרוק מרצון" זול ע"י העברת הבטחונות לנושים המובטחים והבעלם הקיימים של החברה קונים זמן בכסף מבלי לפגוע במחזיקים.

מה לדעתף השוויי של ו' ? (ללא בטוחות)
    כמוכן שים לב שיצא הודעה במאיה שהמתווה לא נחתם עדיין
    http://mayafiles.tase.co.il/RPdf/879...P879345-00.pdf

אני חושב שצריך להבחין בין מה שבעלי החברה היו רוצים שיקרה לבין מה שיתרחש בפועל.

אג"ח א' אינה מובטחת ומוחזקת ע"י מוסדיים. קופת עמיתים מחזיקה 20% מהסידרה ובניגוד למוסדיים האחרים - שם לא נרדמו בשמירה והם מתנגדים להסדר של החברה - לכן גם לא הסכימו לדחות את התשלום

לגבי אגח ה' ו-ו' - למיטב הבנתי תהיה להם נציגות נפרדת ובכל הצבעה , מי שיש לו אינטרסים אחרים (כמו למשל אגח מובטח בכמות יותר גדולה) הצבעתו תיפסל אם ההצבעה אכן כרוכה בניגוד אינטרסים.

אני מאוד מקווה שיש מספיק מסה של נושים לא מובטחים שאיכפת להם מכספם על מנת שההסדר שהחברה מציעה לא יעבור - כפי שבאלביט יש מלחמת עולם של מתנגדי ההסדר שהוצע ע"י החברה - דווקא האינטרס של "תעשיית ההסדרים" מבטיח שיהיה מאבק.....

קצת עידכונים למי שמעוניין

אז אחרי שבנק איגוד קיזז את ההלואה על דעתו ( למרות שלא היו לו בטחונות כנגד ההלואה )

ואחרי מימוש רוב הזכויות בהנפקת בזן האחרונה
    פטרוכימים מחזיקה כעת כ-950 מ' מניות של בזן שמהוות כ-29.74% מהון בז"ן
    כמעט ואין מזומנים אולי מס' בודד של מיליוני ש"ח
    לפי שער של 1.1 לבזן

השיעבודים של פועלים ובראשית בדיוק מכסים את החוב שלהן

ולאגחים נשאר בערך ככה

מניות משועבדות שווי בטוחוחת אחוז החזר של הבטוחות אחוז החזר פירוק כעת
    חוב א 0 0 22.34%
    חוב ב 192.84 212.12 35.75% 50.10%
    חוב ג 95.88 105.46 44.86% 57.18%
    חוב ד 60.18 66.20 74.38% 87.97%
    חוב ה 0 0 22.34%