אני חושב שאתה קצת טועה בחישובים שלך. אני צללתי לתוך הדוח"ות (חייב להודות שעשיתי את זה רק פעם שנייה בחיים, לכן אני מודה שאני די חסר נסיון בזה) ושווי שקבלתי דומה מאוד למספר שקיבלו GILGA ו-ORBIT (פורסם בכמה פוסטים למעלה בשירשור הזה).
שתי טעויות (לדעתי) שיישנן בחישובים של שני החברים שהזכרתי הן בכמות המזומן ושווי השיעבודים לבנקים. באופן אירוני שתי טעויות היו בכיוון מנוגד זו לזו ובאותו סכום, לכן בשורה תחתונה אני הגעתי לאותה תוצאה בדיוק.
1. מזומנים בקופה - בדו"ח של הרבעון הראשון (האחרון שפורסם), בעמ' 17 בפיסקה 5.3 (ציטוט):
יתרות מזומנים ושווי המזומנים נכון ליום 31.3.2013 , הסתכמו בכ 235.9- מיליון ש"ח, לעומת כ 245.3- מיליון ש"ח ב- 31.12.2012.
בחישובים של ORBIT היה כ-280M, כלומר כ-50M לרעת המחזיקים.
2. חובות ושיעבודים לבנקים - בדו"ח ישנו איזכור של "תאגיד בנקאי" (אין לי מושג למה אין שם מפורש לבנק המממן) וקרן "בראשית" בתור מקורות של ההלוואות.
החוב הכולל לשניהם הוא כ-440M ש"ח (מתוכם כ-120M ל"בראשית") וכנגדו משועבדות 291,087,697 מניות בז"ן (שיעבוד של "תאגיד בנקאי" ושיעבוד משני של "בראשית") ובנוסף 30,000,000 מניות בז"ן ופקדון של 4M ש"ח לטובת "בראשית". השווי הכולל של השיעבודים (לפי אותו מחיר מניית בז"ן 1,62 ש-ORBIT השתמש) הוא כ-520M ש"ח ובניטרול החוב של כ-440M ש"ח, בעלי האג"חים הלא משועבדים (ה' ו-ו' וחלקים הלא משועבדים של שאר האג"חים) נשארים עם "עודף" של כ-80M ש"ח (ולא 30M כפי ש-ORBIT כתב) - כאן הטעות באותם 50M ש"ח אך הפעם לטובת בעלי האג"ח ו בסך הכל מגיעים לכ-50 אג' לאג"ח שלזה צריך להוסיף הוצאות פירוק. בסופו של דבר (בהיתחשב במחיר של 32-35 אג' לאג"ח בשוק) יש פה UPSIDE יותר נמוך מ-80% (כמובן אני מתייחס למחיר של מניית בז"ן כמשהו סטטי לצורך החישובים. הערכה לגבי כיוון המנייה, זה כבר משהו אחר שכל אחד יחליט לעצמו).
לדעתי, יש שלוש נקודות נוספות שצריך להתייחס אליהן (שלפחות לי לא ברורות לגמרי)
1. היתר שליטה של המדינה.
איך מדינה תגיב אם מחזיקי האג"ח יודיעו שהם משתלטים על הפטרוכימיים והופכים להיות בעלי 30.71% ממניות בז"ן שעבורם פדרמן קיבל אישור מיוחד?
ייתכן שמדינה לא תערים קשיים לאור הכותרות הצעקניות בתקשורת על התספורות, אבל זה לא מובטח ואיך המחזיקים יוכלו לממש אותם אם נדרש "היתר שליטה" מיוחד? ייתכן שזה יקשה על כל התהליך בהמשך.
2. היה בתקשורת איזכור על זכות של חברה לישראל לרכוש מניות של השותף שלהם בנסיבות מסויימות, אך לא הצלחתי להבין על מה בדיוק מדובר ואיך זה משפיע על יחסי סיכוי/סיכון של האג"ח
3. האם ייתכן שמחזיקים של הסדרות עם שיעבודים (ל-ד' יש כיסוי קרוב ל-100% במחיר של מניית בז"ן היום) ייצטרכו להתפשר עם הסדרות ללא שיעבודים (ה' ו-ו') בצורה זו או אחרת בגלל מצב מיוחד בפטרוכימיים שהסדרות הקצרות הן דווקא חסרות שיעבודים לגמרי וסדרות ארוכות הן אילה שמחזיקים בשיעבודים?
בשורה תחתונה הנייר לא נראה לי אטרקטיבי במיוחד מבחינת יחסי סיכוי/סיכון שלו בתימחורו הנוכחי (אולי ירידה של כמה אחוזים טובים תשנה את המשוואה לטובת סיכוי לעומת סיכון)
אשמח לשמוע דעותיכם על הנושא ותודה לכל החברים התורמים מזמנם והידע שלהם.