x

מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 186

נושא: זרקור: פטרוכימיים אגח ו

Hybrid View

תודה על הסקירה.
    לגבי החישוב, הוא באופן כללי נראה לי תקין. לי יצא 53% מהפארי, אבל "לא זה הסיפור".
    אני חושב שיש פה 2 נקודות מרכזיות, אחרות. האחת - השוק נוטה לתמחר תמחור יתר לעלויות פירוק, ברגע שברור שהחברה לא יכולה לעמוד בהתחייבויותיה. במקרה של פטרוכימיים זה בהחלט נכון.
    לצד זה, זה אג"ח שנשען על נכס אחד, והנכס הזה נמצא בפרשת דרכים. האפקטיביות של המיד"ן + הגז וביטויה בתוצאות בז"ן תתברר תוך חודשים ספורים.
    אני מעריך שפני בז"ן לא למטה, אבל עדיין זה נייר מסוכן. כשם שאנחנו יכולים לראות אותו בסוף השנה בשער 220, כך אפשר לראות אותו בשער 120 גם.
    אני אישית מחזיק בפטרוכימיים ו', מכיוון שאני חושב שרוב הסיכויים שפני בזן לדשדוש וצפונה. מי שחושב שבזן תרד בחדות, צריך לברוח מפטרוכימיים כמובן. מי שחושב שבזן תעלה בחדות - יכול להחזיק במניה ו/או באג"חים הלא מובטחות.

שוב מתחילים משחקי "הסדרי חוב" ....

במידה רבה דומה פטרוכימיים לאלביט הדמיה - שוויה הנוכחי שלילי, יש פוטנציאל עיסקי בנכסיה אך זה גם טעון הוכחה ואין שום ערובה ששוייה אי פעם יחזור להיות חיובי. נדרש ארגון מחדש של חוב - דחיית חוב והמרת חוב למניות - ללא תרומת בעל שליטה.
    באלביט אחרי הרבה דברת הגיעו לדילול של 95% מבעלי המניות תמורת קיצוץ של 75% בהיקף החוב של הנושים הלא מובטחים.

עכשיו פטרוכימיים באותו מסלול - בעלי השליטה פועלים לשמר את השליטה בידם , ללא תרומה כספית. זה מהלך חסר תוחלת ורצוי שמשהו יסביר זאת להם על מנת שלא תהיה משיכת זמן וביזבוז כסף -

פטרוכימיים מסכימה עם בנק לו שיעבוד על כ 12% ממניות בז"ן על דחייה של תשלומי הקרן המיועדים ל 2013-2016 ל 2017 במספר התניות:

1. שכל תשלומי הקרן לבעלי החוב האחרים ידחו גם כן ל 2017, למעט אגח ד' (שלו יש שיעבודים)
    2. פיצוי שיוסכם
    3. יחסי בטוחה חוב

זה בדיוק סוג "ההסדרים" שהנושים הלא מובטחים צרכים להתרחק כמו מאש - שום "פיצוי" שהם יקבלו לא יטיב את מצבם אם אחרי ההסדר החברה שוב תיכנס לקשיים או לא תוכל לעמוד בהתחיבוניות כלפיהם (כולל "הפיצוי שקיבלו") - הפיצויים שניתנים לנושים המובטחים "אוכלים" את שיעור הכיסוי לנושים הלא מובטחים.

אם בעל השליטה לא מזרים כסף שיאפשר פיצוי אמיתי ושיוויוני בין הנושים המובטחים והלא מובטחים, מדוע שהנושה הלא מובטח יסכים לתת לבעל השליטה אופציה על חשבונו - אם יהיה טוב - בעל השליטה הרוויח, יהיה רע - הנושה הלא מובטח הפסיד.

כמו באלביט הדמיה - על הנושים הלא מובטחים להמיר חלק משמעותי מהחוב כלפיהם למניות שידללו את מחזיקי המניות הקיימים ל- 0% , להשאיר חוב בכמות שהחברה תוכל לשאת וזהו.

אחרי אידיבי אחזקות ואלביט הדמיה - ההסדר הנדרש בפטרוכימיים ידוע וברור - צריך רק לממש ובזריזות
    נערך לאחרונה על ידי tby, 17.07.2013 בשעה 12:46

TBY אני מסכים איתך בכל מילה
    אבל עושה רושם שאף אחד לא ממש מקשיב לנו, אגחים ה' ו-ו' השתפנו וחברו לנציגות משותפת שבתהליכי בחירה כרגע
    נציגות משותפת אומרת שהם יסכימו לדחייה

מהרגשה שלי עקרונות ההסכם שנחתמו עם הפועלים יהיו ההסדר שייחתם בסוף

ואם אני אנסה להסתכל על הצד החיובי, אז האגחים עולים היום, ואני אכן מאמין שהמעבר לגז ומתקן הפצחן ישנו לטובה את ביצועי בז"ן

ציטוט פורסם במקור על ידי orbit צפה בהודעה
    TBY אני מסכים איתך בכל מילה
    אבל עושה רושם שאף אחד לא ממש מקשיב לנו, אגחים ה' ו-ו' השתפנו וחברו לנציגות משותפת שבתהליכי בחירה כרגע
    נציגות משותפת אומרת שהם יסכימו לדחייה

מהרגשה שלי עקרונות ההסכם שנחתמו עם הפועלים יהיו ההסדר שייחתם בסוף

ואם אני אנסה להסתכל על הצד החיובי, אז האגחים עולים היום, ואני אכן מאמין שהמעבר לגז ומתקן הפצחן ישנו לטובה את ביצועי בז"ן
    אז טיבי מה שאתה בעצם מציע זה שהנושים הלא מבוטחים ימירו את כל החוב שלהם ל 100% מפטרוכימיים וכל השאר יקבלו את התשלום בזמן?

אני לא יודע לגבי ההצעה הזאת בעיניים שלי כמחזיק אחזקה מהותית באג"ח ג, אני אדיש לגביה.

אני בעד ההסכם כי לא משעבדים שום דבר ורק דוחים תשלומי קרן (לאחרים). ברגע שיתחילו לשעבד נכסים אני מתחיל להרגיש לא בנוח.

מה שמטריד אותי בהסכם הוא שהבנק מקבל הבטחה שהשווי הסחיר של החוב כלפיו תמיד יכוסה על ידי מניות בזן. מה המשמעות הכלכלית של הסעיף הזה?

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות