x

עמוד 13 מתוך 19 ראשוןראשון ... 31112131415 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 121 עד 130 מתוך 186

נושא: זרקור: פטרוכימיים אגח ו

TBY אתה צודק. וראינו זאת אצל אידיבי. ברגע שיש פניה לבית המשפט הדברים פתאום מתחילים לזוז. כל זמן שאין איום על בעלי השליטה, אין הם מוכנים לקדם הסדר אלא למשוך זמן בתקווה כי הדברים יסתדרו לטובתם. פניה לבית המשפט תתניע התהליכים מהר יותר לטובתנו.

שלום חברים,

טיבי - אני קצת חולק עליך. אכן, פה המצב קצת מסובך בגלל היות בז"ן נכס אסטרטגי של המדינה. אין ברירה, חייבים היתר אחזקה/שליטה ולראייה התערבות המדינה בעבר.
    יחד עם זאת, ברור כי הידיעות על התחמקות מהשקעת בעלים מאד מטרידה.
    הייתי מבקש להצביע על שוני נוסף מהשוואות לנוחי ולמקרי חדלות אחרים לאחרונה.
    לדעתי, פה "הפירמידה" מצומצמת ולא דומה לבניין הקלפים של נוחי.
    השוואה לאחזקות ואפילו לפיתוח לא במקומה, אולי ניתן להשוות לקומה של דסק"ש שמתחתיה החברות היצרניות.

בברכה,
    אודי

שאלת תם (אני באמת לא יודע) - האם חייבים שיהיה בעל שליטה הוני בבז"ן בשל היותו נכס אסטרטגי? מה יקרה אם במקום זה, המניות יחולקו לבעלי האג"ח ללא בעל שליטה הוני?
    בעלי המניות של אז (קרי בעלי האגח של היום) יוכלו במצב כזה לכנס אספה ולמנות דירקטורים ומנכל (שיצטרכו לקבל את אישור מוסדות הביטחון של המדינה, בהיות הנכס אסטרטגי) והחברה תתנהל כחברה ציבורית אמיתית, וללא בעל שליטה. מה רע באפשרות כזו?
    מצב כזה יפתח את האפשרות בפני מועמדים רבים לנהל את החברה, ויאפשר גמישות רבה, ללא התליות מיותרות, וללא צורך להגיד תודה לפדרמן על שהוא מסכים ברוב טובו להחזיק את החברה.

לחלופין, כמחזיק (סדרה ג) אין לי בעיה עם מתווה של דחיית פרעונות בתמורה לפיצוי סביר מסויים וכל עוד הריביות ממשיכות להשתלם. אבל אני לא רוצה דחיה של 5 שנים שהפיצוי עליה הוא רק עוד 2% ריבית. כמי שלוקח סיכון, אני רוצה להינות גם מהסיכוי.

שאלת תם (אני באמת לא יודע) - האם חייבים שיהיה בעל שליטה הוני בבז"ן בשל היותו נכס אסטרטגי? מה יקרה אם במקום זה, המניות יחולקו לבעלי האג"ח ללא בעל שליטה הוני?
    בעלי המניות של אז (קרי בעלי האגח של היום) יוכלו במצב כזה לכנס אספה ולמנות דירקטורים ומנכל (שיצטרכו לקבל את אישור מוסדות הביטחון של המדינה, בהיות הנכס אסטרטגי) והחברה תתנהל כחברה ציבורית אמיתית, וללא בעל שליטה. מה רע באפשרות כזו?
    זו בדיוק דעתי.

אני זוכר מההסטוריה את הדיונים על הפרטת גרעיני השליטה של הבנקים. אחד הרעיונות היה - מי בכלל צריך גרעין שליטה? אפשר לחלק לציבור את המניות ובזה נגמר הסיפור.

כאשר מניות בז"ן יחולקו לנושים - יעלם חלק מגרעין השליטה בבז"ן ובעל המניות הגדול תשאר החברה לישראל - ולכן לא צריך אישור מאף אחד.

אבל בתור תירוץ לנסות לייצר פתרונות שייספקו תעסוקה לתעשיית ההסדרים - זה תרוץ מצויין - כל מי שישתמש בו - תדעו מה האינטרס האמיתי שלו....

שלום רב,

רק לשם השכלה כללית של הקוראים הנאמנים, אציין שהגורם הממשלתי שדחף בזמנו לחלוקת מניות הבנקים לציבור היה החשב הכללי באוצר.
    להלן, מי שמכונה היום ע"י טיבי - "השטויות של זליכה".
    איך שהזמנים משתנים.

בברכה,
    אודי

נכון.

לא רציתי להעלות את זה, אבל אם כבר אז כבר -

זו היתה אחת מהשטויות שלו - ובגלל זה הוא איבד את קצת הקרדיט שהיה לו.

למה לתת מתנות לציבור ועוד בחלוקה שווה לכולם? לעשיר ולעני אותו דבר? ועוד לא לגבות פרמיית שליטה על גרעין השליטה? - זה היה אידיוטי לחלוטין

וכשחשבו רק על מנגנון החלוקה - צריך לפתוח לכולם חשבון ני"ע - וכל אחד יקבל מעט מניות וישלם עמלות מכאן עד הודעה חדשה - ומה עושים רוב האנשים שאין להם מושג מה זה מניות? אז בכלל כולם הבינו שזו שטות ממדרגה ראשונה

הבעיה שהוא יכול היה לחשוב על כל הבעיות הללו לבד, או להציג פתרון ישים - הוא פשוט קידם רעיון בלי לחשוב עליו כמו שצריך - וזה היה טיפשי.

אם לא צריך לתת מניות לציבור שווה בשווה לעשירים ועניים ,
    אזיי למה צריך מעניים לגבות מס מלא ומעשירים כמו טבע וישקר לתת פטור מלא
    או לאפשר עפ"י חוק תיכנוני מס , שמן הסתם מיועדים לעשירים?

לגביי "השטות ממדרגה ראשונה" - מעניין שכשצריך לתת לעם זה שטות , אבל כשצריך לקחת (מיסים מעמ ,קיצוצים) , חייבים , אין ברירה , המערכת תקרוס ועוד...

ביביטיבי

למבו,

אתה ממש ילד קטן.

תכנוני מס "מיועדים " לעשירים?

עניים משלמים מס? בישראל?

את הפטנט של הטבות מס למפעלים המציאו יום? תחפש באינטרנט "פנחס ספיר" ותלמד קצת.

אני מבין ילדים שאומרים "אבל אני רוצה" ו- "מגיע לי" בלי חשבון או אחריות , אבל שמבוגרים אומרים זאת - אני חושב שצריך לשלול מהם את הזכות להצביע בבחירות

למבו - אם אתה פחות מ- 17 - אז אני מבין את ההתיחסות שלך , אם אתה יותר מבוגר - אני מנחש שאתה מגיב בפורום כי אין לך משהו יותר טוב לעשות ולא איכפת לך לעשות מעצמך צחוק.

בואו נשתדל לכבד את כולם. לגיטימי לתקוף רעיונות, פחות לגיטימי בעיני לתקוף אנשים.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות