x

מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 186

נושא: זרקור: פטרוכימיים אגח ו

Hybrid View

היי, אני מקווה שאף אחד לא נעלב. אני אישית נהנה מזה שיש גם מי שלא מאמין בבזן שטורח לכתוב לנו את דעתו. זה גורם לאנשים לנמק יותר טוב ולבחון מחדש הנחות. וסך הכל זה כוח מאוד חיובי, לגבי הסגנון כדאי טיפה להרגיע כי חבל שאנשים יפגעו.

באופן אישי, אני עוד מבין שבלי מידן וגז בזן עסק שמפסיד כבר זמן רב. ככה שזה שהדברים האלה אמורים לחסוך 200 מליון דולר לא אומר בהכרח שיהיה רווח של 200 מליון דולר. בסופו של דבר, אולי בזן זה בית זיקוק - אבל מבחינת הדוחות הכספיים ראוי להסתכל על בזן כעל חבית נפט ענקית בשווי של מאות מליוני דולרים.

נפילה חדה במחיר הנפט יכולה למחוק את כל הרווחים של בזן באותה שנה ולהכניס את החברה להפסדים כבדים וזינוק רווחים כבדים, ועוד דולר פחות דולר על זיקוק ישפיע על התוצאות הכספיות כמו שמאוורר יגביר את העוצמה של הוריקן.

בגלל זה יכול גם להיות, שמצד אחד כל הניתוחים יתקיימו ומצד שני פטרוכימיים תפורק ותגרום למי שמחזיק בה הפסדים כבדים ולו בגלל שזו אופציה על הערך הסחיר של בזן בשנים הקרובות וזה יכול גם להיות נמוך מאוד בגלל סיבות "זמניות"

שימו לב שגם סטנלי הגן עלינו מעצמנו משכנתא צמודת פריים (שהרי אוטוטו הריבית עולה)
    ובינתיים מי שלקח משכנתא כזאת עשה את עסקת חיו ויקבל מימון לדירה בריבית ראלית שלילית.
    דברים זמניים יכולים להיות ארוכים הרבה יותר ממה שנדמה לנו.

שלום
    אני לא כלכלן אבל אודה לך אם תפרט למה צניחה במחיר הנפט תפיל את ריווחיות בזן.
    בזן קונה נפט במחיר מסויים גוובה עמלה על הזיקוק ומוכרת את הנפט.
    אולי בפרק הזמן של הזיקוק מחיר הנפט השתנה אבל השינוי מוגבל לפרק זמן מסויים
    כמו כן יש ירידות ויש עליות
    בזמן מפולת כמו ב 2008 זה חשבון אחר
    אייל

ציטוט פורסם במקור על ידי etomer צפה בהודעה
    שלום
    אני לא כלכלן אבל אודה לך אם תפרט למה צניחה במחיר הנפט תפיל את ריווחיות בזן.
    בזן קונה נפט במחיר מסויים גוובה עמלה על הזיקוק ומוכרת את הנפט.
    אולי בפרק הזמן של הזיקוק מחיר הנפט השתנה אבל השינוי מוגבל לפרק זמן מסויים
    כמו כן יש ירידות ויש עליות
    בזמן מפולת כמו ב 2008 זה חשבון אחר
    אייל
    אם בהנחה ומחיר הנפט נשאר קבוע מהרגע שהוא נקנה עד לרגע שהוא נמכר בזן מרוויחה נניח 5 דולרים. אבל בפועל מחיר הנפט ירד ביותר מחמישה דולרים מאותה תקופה - אז בדוחות הכספיים יהיה הפסד ולא רווח ולכן בזן לא יכולה לחלק דיבידנד.

בזן גם בנוסף לשאר הצרות שלה חברה ממונפת - וחלק משמעותי מהשווי שלה הוא גם רזרבות הנפט שיש לה כדי להבטיח פעולה רציפה של המפעל. בטווח הקצר בינוני. הרזרבות האלה שוות המון כסף ששערוך השווי ההוגן שלהם נכון ליום פרסום הדוח עלול לשנות את השורה התחתונה.

זה דומה לNSI שמבחינתה תזרימית מרוויחים לא מעט כסף, אבל כל פעם שיש דוחות כספיים הם משערכים כלפי מטה את הביניינים שלהם ולכן בשורה התחתונה יש הפסד הון.
    העניין הוא שאני לא בטוח שבזן תחלק דיבידנדים בלי רווחים. הבעייה השניה גם נפוצה של חברות שמחלקות דיבידנדים על סמך שערוכים ואז קורסות כשהשערוכים עובדים לכיוון השני.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות