x




עמוד 9 מתוך 19 ראשוןראשון ... 7891011 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 81 עד 90 מתוך 186

נושא: זרקור: פטרוכימיים אגח ו

  1. #81
    אין קשר בין המזומן בקופה לחדלות פרעון.

    כחברת אחזקות , מה שקובע זה ערך האחזקות ויכולתם לשרת את חובות חברת האם

    בזן יצרה הרבה מזומנים ברבעון האחרון ואני מניח שתייצר הרבה יותר מזומנים ברבעון הבא החסכון הצפוי בהוצאות בגין המעבר לגז ב 2013 החל מאפריל הוא כ 100 מליון דולר - החסכון אמור להגיע ישירות לשורת הרווח ב - 2014 החסכון יגיע לסביבות ה 200 מליון דולר , לפיכך בזן מתכננת דוידנד של 76 מליון דולר .

    לגבי מחזיקי האגח של פטרוכימיים, השאלה אינה האם פטרוכימיים תצליח לשרת את החוב ב 2013/2014 אלא מה שווי האחזקות של פטרוכימיים במידה ופטרוכימיים לא תצליח לשרת את החוב - מה יהיה שיעור ההחזר על האגח - אם בז"ן תהפוך לחברה המרוויחה -200150 מליון דולר בשנה - שזה רק החסכון מהגז , ללא התועלות של המיד"ן - לפטרוכימיים לא תהיה בעיה להשיג מימון ל 2014.

    אם בז"ן, לאחר כל ההשקעות והשימוש בגז , לא תעבור לריווחיות משמעותית ביותר - אין משמעות למה יקרה ב 2014 - פטרוכימיים תיפול.

    אם תבדוק את הפוסטים כאן אחורה , תראה שאני מעדיף השקעה ישירה בבז"ן על השקעה באגח של פטרוכימיים בגלל שלדעתי האפסייד שבמניה גדול הרבה יותר מהאפסייד באגח ומבחינת סיכון, אינני רואה הבדל .

  2. #82
    לניו בי נודה לך אפ תשמור על שפה נקיה יותר לאחר ששחקן כבר העיר על כך . אם תטבל את תשובותך בנימוקים מקצועיים זה כבר יותר טוב

  3. #83
    היי, אני מקווה שאף אחד לא נעלב. אני אישית נהנה מזה שיש גם מי שלא מאמין בבזן שטורח לכתוב לנו את דעתו. זה גורם לאנשים לנמק יותר טוב ולבחון מחדש הנחות. וסך הכל זה כוח מאוד חיובי, לגבי הסגנון כדאי טיפה להרגיע כי חבל שאנשים יפגעו.

    באופן אישי, אני עוד מבין שבלי מידן וגז בזן עסק שמפסיד כבר זמן רב. ככה שזה שהדברים האלה אמורים לחסוך 200 מליון דולר לא אומר בהכרח שיהיה רווח של 200 מליון דולר. בסופו של דבר, אולי בזן זה בית זיקוק - אבל מבחינת הדוחות הכספיים ראוי להסתכל על בזן כעל חבית נפט ענקית בשווי של מאות מליוני דולרים.

    נפילה חדה במחיר הנפט יכולה למחוק את כל הרווחים של בזן באותה שנה ולהכניס את החברה להפסדים כבדים וזינוק רווחים כבדים, ועוד דולר פחות דולר על זיקוק ישפיע על התוצאות הכספיות כמו שמאוורר יגביר את העוצמה של הוריקן.

    בגלל זה יכול גם להיות, שמצד אחד כל הניתוחים יתקיימו ומצד שני פטרוכימיים תפורק ותגרום למי שמחזיק בה הפסדים כבדים ולו בגלל שזו אופציה על הערך הסחיר של בזן בשנים הקרובות וזה יכול גם להיות נמוך מאוד בגלל סיבות "זמניות"

    שימו לב שגם סטנלי הגן עלינו מעצמנו משכנתא צמודת פריים (שהרי אוטוטו הריבית עולה)
    ובינתיים מי שלקח משכנתא כזאת עשה את עסקת חיו ויקבל מימון לדירה בריבית ראלית שלילית.
    דברים זמניים יכולים להיות ארוכים הרבה יותר ממה שנדמה לנו.

  4. #84
    שלום
    אני לא כלכלן אבל אודה לך אם תפרט למה צניחה במחיר הנפט תפיל את ריווחיות בזן.
    בזן קונה נפט במחיר מסויים גוובה עמלה על הזיקוק ומוכרת את הנפט.
    אולי בפרק הזמן של הזיקוק מחיר הנפט השתנה אבל השינוי מוגבל לפרק זמן מסויים
    כמו כן יש ירידות ויש עליות
    בזמן מפולת כמו ב 2008 זה חשבון אחר
    אייל

  5. #85
    ציטוט פורסם במקור על ידי etomer צפה בהודעה
    שלום
    אני לא כלכלן אבל אודה לך אם תפרט למה צניחה במחיר הנפט תפיל את ריווחיות בזן.
    בזן קונה נפט במחיר מסויים גוובה עמלה על הזיקוק ומוכרת את הנפט.
    אולי בפרק הזמן של הזיקוק מחיר הנפט השתנה אבל השינוי מוגבל לפרק זמן מסויים
    כמו כן יש ירידות ויש עליות
    בזמן מפולת כמו ב 2008 זה חשבון אחר
    אייל
    אם בהנחה ומחיר הנפט נשאר קבוע מהרגע שהוא נקנה עד לרגע שהוא נמכר בזן מרוויחה נניח 5 דולרים. אבל בפועל מחיר הנפט ירד ביותר מחמישה דולרים מאותה תקופה - אז בדוחות הכספיים יהיה הפסד ולא רווח ולכן בזן לא יכולה לחלק דיבידנד.

    בזן גם בנוסף לשאר הצרות שלה חברה ממונפת - וחלק משמעותי מהשווי שלה הוא גם רזרבות הנפט שיש לה כדי להבטיח פעולה רציפה של המפעל. בטווח הקצר בינוני. הרזרבות האלה שוות המון כסף ששערוך השווי ההוגן שלהם נכון ליום פרסום הדוח עלול לשנות את השורה התחתונה.

    זה דומה לNSI שמבחינתה תזרימית מרוויחים לא מעט כסף, אבל כל פעם שיש דוחות כספיים הם משערכים כלפי מטה את הביניינים שלהם ולכן בשורה התחתונה יש הפסד הון.
    העניין הוא שאני לא בטוח שבזן תחלק דיבידנדים בלי רווחים. הבעייה השניה גם נפוצה של חברות שמחלקות דיבידנדים על סמך שערוכים ואז קורסות כשהשערוכים עובדים לכיוון השני.

  6. #86
    הנה התחילו הפאלטות והתירוצים לדו"ח הבא, מוגש בברכה לכול אלה שלא יודעים לקרוא דוחות(אני אחד מהם) ולא מבינים לעומק חברות.
    11 מיליון דולר ועוד סופרים...


    חברת בזן דיווחה הלילה כי התגלתה תקלה באחד ממתקני השירותים במפעלה של החברה, וכתוצאה מכך הופחתו תפוקות בחלק ממתקני הייצור של מגזר הזיקוק של החברה. החברה הזמינה מומחים מחו"ל, אשר הגיעו בימים אלה, על-מנת לבחון את התקלה ואופן הטיפול בה והיא פועלת באופן רציף לתיקון התקלה והשבת המתקן הנ"ל לפעולה מלאה מוקדם ככל הניתן. בבזן מעריכים כי תיקון התקלה יסתיים סביב מחצית חודש יוני. מניתוח השפעות התקלה שביצעה החברה מאז נתגלתה התקלה עולה, כי בשלב זה, היא מעריכה את היקף ההשפעה של הפחתת התפוקות כאמור על הרווח הנקי בכ-11 מיליון דולר.

  7. #87
    אי אפשר להבין חברה כמו בזן. רק חברות מאוד פשוטות אפשר להבין, וגם זה במידה והם לא מנסים בכוח להסתיר ממך את המידע.

  8. #88
    רציתי לשתף אתכם בחישוב שעשיתי לגבי פטרוכימיים ה שלאחריו נכנסתי לנייר ולדעתי הוא הכי מעניין בפירמידת בזן-פטרוכימיים. הנייר נסחר ב46 אגורות לאגח. הנייר משלם 33.33% קרן ב1 לספטמבר + 1.36% ריבית. כלומר מקבלים כ35 אגורות ברוטו עבור כל אגח או 30 אגורות נטו עבור כל אגח.

    אם יהיה פדיון ב1 לספטמבר אזיי נשארים אם אגחי פטרו שנקנו במחיר של כ15 אגורות. (חצי ממה שנסחרת אג"ח ו שנסחרת ב30 אגורות). כאשר כל תשלום ריבית רבעוני החל מהפדיון מהווה כ10% למה שנשאר מההשקעה(40% ריבית בשנה)...לדעתי בטווח הקצר אגח פטרו ה יציג תשואה גבוה יותר מאשר השקעה ישירות במניית בזן.

    למה אני חושב שהאגח ישלם?
    1. פטרו עשתה מימוש שהכניס לקופתה עוד כ40M שח.
    2. הדוחות פורסמו והבאים יפורסמו לקראת סוף אוגוסט גם אם תהיה הפתעה בדוחות היא תהיה קרובה מאוד למועד התשלום.
    3. לדעתי אין אינטרס לארוכות לעשות בעיות בינתיים...יש להם בטחונות שמכסים את השווי הסחיר אז למה למהר.

    בגלל הסיכוי הגבוה לתשלום אני חושב שאגח ה שווה להשקעה הרבה יותר מאגח ו ויותר ממניות בזן (שכאמור לא תתן לדעתי תשואות כאלה גבוהות בזמן הקרוב).

    מבחינת סיכון במקרה של אי תשלום האגח יכול לצנוח לרמות של אגח פטרו ו (30%) אם כי לדעתי הסיכוי לכך נמוך.


    גילוי נאות
    רכשתי היום אגח פטרו ה.
    אין באמור המלצה לקניה או מכירה של ניירות ערך כלשהם ככלל וניירות ערך של פטרוכימיים, בזן בפרט.

  9. #89
    אתה צריך לחשב מה יישאר לך במידה והחברה פושטת רגל היום כדי להעריך את האג"ח ואם הוא משתלם, להמר אם החברה תשלם או לא זה טוב לקזינו.

    כיום יש לחברה 280 מיליון ₪ פלוס 103.7 מיליון מניות בז"ן לא משועבדות ששוות 171 מיליון ₪
    סך הכול 450 מיליון ₪

    החובות של החברה הם 1,380 מיליון ₪ לאג"ח + 528 לבנקים ותאגידים פיננסים

    לאחר קיזוז בטחונות שיש לאג"חים מסוימים נשארים עם חוב של 920 מיליון ₪ למחזיקי האג"ח כאשר השעבודים לבנקים ותאגידים פיננסים מכוסים פלוס מינוס עם השעבודים שלהם.

    מה שנשאר זה 450 מיליון ₪ על חוב של 920 מיליון ₪ שהם כ-48% על פארי של 100 לאג"ח ה אתה מקבל 48 אג' שזה כמעט המחיר כיום.
    מסקנה 1: האג"ח לא זול והוא ממש לא מציאה כמו שהרבה חושבים
    מסקנה 2: במידה והחברה תכנס לסחרור ולמריבות בין הנושים יש לצפות להוצאות ענק(תסתכל על אידיבי ואיך המזומן הולך ונגמר שם) והכול כמובן מקופת החברה או יותר נכון מהתקבולים של האג"ח בעוד המניה חסינה מה שנותן עדיפות למניה בבחירה בין השניים
    מסקנה 3: מאחר ואנחנו לא מהמרים על קבלת הפדיון הקרוב אזי אג"ח ו' עדיפה על אג"ח ה מאחר והיא מכוסה מבחינת אחוזים יותר ומכילה רווחי הון גדולים יותר.

    נ.ב: יש לקחת בחשבון את מצבה הנוכחי של מניית בז"ן שיורדת מה שגורע מהביטחונות ומעלה את יתרת החוב לאחר קיזוז הביטחונות.


    הערה: חלק מהמספרים מעוגלים וחלקם נשלפו מהזיכרון ולא בהכרח מדויקים, יש לבדוק מהדוחות.

    גילוי נאות: לא מחזיק פטרו או בזן ומחכה לאג"ח ו' במחיר של 15 ומטה

  10. #90
    כמה נקודות שראויות להתיחסות:


    1. בידי פטרוכימיים מזומנים לפרעון חובותיה בשנת 2013. (ראו דוח תזרים מזומנים ל- Q1/13)
    2. לחברה 104M מניות בזן לא משועבדות שיכולה לשעבד לאשראי לטובת פרעון בשנת 2014.
    3. החברה לישראל תסייע לפטרוכימיים בעת מצוקה (בצורת שעבוד מניותיה בבזן לטבת אשראי לפטרוכימיים)
    4. סביר להניח שהפצחן והזרמת הגז יחזקו משמעותית את שורת הרווח בדוחות בזן הקרובים, שכמובן ישליכו על המניה והאגחים של פטרוכימיים

    מחזיק ה + ו

הרשאות

  • אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות