ציטוט פורסם במקור על ידי tby צפה בהודעה
בהחלט.

דחית תשלומי חוב מובטח עולה כסף ("פיצוי" לדחיה ויותר הוצ' ריבית רק בגלל הדחיה עצמה) , ומגדילה את הסיכון לנושים הלא מובטחים.

אין מה לשחק ב"נדמה לי" . החברה לא סולבנטית - משמע היא שייכת לבעלי החוב. מכיוון שהנושים המובטחים מכוסים, החברה שייכת לנושים הלא מובטחים.

בעלי השליטה מוכנים לחלק "הטבות" תמורת דחיית תשלומים - אך "ההטבות" הן מכיסם של הנושים הלא מובטחים, מכיוון שבעלי השליטה לא מזרימים כלום , לפיכך אין מקום לדבר על דחיות - אלא רק המרת חוב למניות.

לאחר הארגון מחדש של החובות , והירידה החדה במינוף של החברה מחד והגידול בהון העצמי מאידך, תאפשר לחברה לבצע מימון מחדש של החובות הקיימים בריבית נמוכה ולחלק את כל ריווחיה כדוידנד לבעלי המניות שלה - ללא קשר אם קיבלה דוידנד מבז"ן.

כהשקעה ממונפת בבז"ן, כאשר בזן תתאושש , ערך המניות יעלה משמעותית וכך הנושים השלא מובטחים יקבלו כספם חזרה, מה גם שהורדת הלחץ מבז"ן לחלק דוידנדים יעשה למניות בזן רק טוב
היי, כיוון שאין לנו דרך לשלוט על מתווה ההסדר.
ייתכן וראוי להכנס לפוזיציה באג"ח ד אם הוא לא נהיה בינתיים יקר מידי בשביל תשואה נאה בסיכון נמוך.
אני לא לגמרי בשל להחלטה הזאת, אבל האינטואיציה אומרת שעל זה שצריך לשלם את אג"ח ד בזמן אין יותר מידי ויכוח.

כיוון שאני לא רואה כרגע את העמדה של טיבי נדחפת על ידי מישהו ייתכן ויש שם הזדמנות.