אין קשר בין המזומן בקופה לחדלות פרעון.
כחברת אחזקות , מה שקובע זה ערך האחזקות ויכולתם לשרת את חובות חברת האם
בזן יצרה הרבה מזומנים ברבעון האחרון ואני מניח שתייצר הרבה יותר מזומנים ברבעון הבא החסכון הצפוי בהוצאות בגין המעבר לגז ב 2013 החל מאפריל הוא כ 100 מליון דולר - החסכון אמור להגיע ישירות לשורת הרווח ב - 2014 החסכון יגיע לסביבות ה 200 מליון דולר , לפיכך בזן מתכננת דוידנד של 76 מליון דולר .
לגבי מחזיקי האגח של פטרוכימיים, השאלה אינה האם פטרוכימיים תצליח לשרת את החוב ב 2013/2014 אלא מה שווי האחזקות של פטרוכימיים במידה ופטרוכימיים לא תצליח לשרת את החוב - מה יהיה שיעור ההחזר על האגח - אם בז"ן תהפוך לחברה המרוויחה -200150 מליון דולר בשנה - שזה רק החסכון מהגז , ללא התועלות של המיד"ן - לפטרוכימיים לא תהיה בעיה להשיג מימון ל 2014.
אם בז"ן, לאחר כל ההשקעות והשימוש בגז , לא תעבור לריווחיות משמעותית ביותר - אין משמעות למה יקרה ב 2014 - פטרוכימיים תיפול.
אם תבדוק את הפוסטים כאן אחורה , תראה שאני מעדיף השקעה ישירה בבז"ן על השקעה באגח של פטרוכימיים בגלל שלדעתי האפסייד שבמניה גדול הרבה יותר מהאפסייד באגח ומבחינת סיכון, אינני רואה הבדל .