שלום רב,

מכל כיוון אותו אני בוחן, שווי פטרוכימיים בפירוק מגיע לאיזור 56-57 אגורות לכל 100 אגורות ע.נ.
שווי הנכסים של החברה לאחר תשלומים לבעלי השעבודים (והשעבוד השני במקרה החוב לבראשית) עומד על 550 מ' ש"ח (כולל מזומן 265 מ -נכון ליום 23.06.2013, 113.7 מיליון מניות לא משועבדות בשווי 186 מ' ש"ח - לפי שער 1.64 ויתרת מניות לאחר תשלום חוב הבנק ובראשית בהיקף של 125 מ' ש"ח).
מול הנכסים יש התחייבויות בהיקף של 985 מ' ש"ח (לאחר תשלום הבנק, בראשית, אג"ח ד' , ותשלום בגובה השעבודים לאגחים ב' ו-ג').
כלומר 550/985 = 56% .

עכשיו ניתן להניח הנחות:
תשלום לרשויות המס ועלויות פירוק בהיקף של 100 מ' ש"ח (פרוע ביותר - הגזמתי בכוונה) מביא אותנו ל 45.3% ------------> עכשיו נפרק לגורמים את הטענות : גם אם פטרוכימיים קנו את כל יתרת המניות החופשיות בשיא המשבר בשער של 90 אגורות (נניח שהיו מאוד מוכשרים) , המס המקסימלי על רווח של כ- 70 מ ש"ח הוא 17.5 מ ש"ח. עלויות פירוק: צריכות להיות מינימאליות - למעשה לחברת פטרוכימיים אין כל נכסים מלבד האחזקה בבזן יחד עם מזומנים - תנו את המפתחות , חלקו את העוגה בהתאם לסדר הנשייה וסלאמת ויאללה ביי......
תנודתיות בנכס הבסיס כלומר בז"ן - אגרות החוב מסדרות ה ו-ו נסחרות במחיר של 32-33 אגורות, שווי מניית בזן צריך לרדת ביותר מ- 25% כדי להצדיק מחיר כזה של אגרות החוב. -------------> פירוק הטענה: לטעמי מחיר מניית בזן מאוד נמוך יחסית לצעדים שנעשו בחברה בשנים האחרונות. השוק לא מתמחר מספיק את זרימת הגז הטבעי ואת הפעלת מתקן המידן - השווי של בזן יצוף בקרוב וגם אם השוק יהיה תנודתי, אני לא רואה ירידה כזאת בשווי החברה.

במקרה של פירוק - המפרק לא מציף את המניות בשוק - ולכן שווי המניות לא יצנח, אלא אותו מפרק עורך מכרז מסודר ואני מאמין שיהיו מספיק גופים שירצו שליטה בבזן - יותר מכך - יהיו מוכנים לשלם בעבור כך פרמיה עודפת.

ולכן נותרו לי 2 אפשרויות ולכן אני פונה אליכם:
1. טעות בחישוב - נפלה טעות בדרך החישוב - אשמח אם מישהו יתקוף את הדרך ויעלה עליה.
2. השוק מתמחר הברחה של נכסים בידי בעלי השליטה?!?! להערכתי אין פה עיוות בשוק מכיוון שהגאפ נשאר יותר מידי זמן - פוטנציאל התשואה באגחים מסדרות ה ו -ו עומד על כ- 70%!!!!!

מה קורה פה?
אשמח לתשובה מהוותיקים / מנוסים...