x

עמוד 5 מתוך 19 ראשוןראשון ... 3456715 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 41 עד 50 מתוך 186

נושא: זרקור: פטרוכימיים אגח ו

היי tby, מדוע אתה מעדיף את מניית בזן על פני האגח של חברת האם? אני גם בחנתי את שניהם בזמנו והתשואה של כ- 45% נראית הרבה יותר מבטיחה בסיכוי- סיכון. במידה ובזן תתפקד היטב פטרוכימיים ו נותנת תשואה גבוהה לאורך זמן. במידה ובזן לא תתפקד היטב גם בשנת 2014 לפטרוכימיים תהיה אפשרות לשעבד מניות שלה ושל חברה לישראל כדי למחזר חובות, ואילו המניה עלולה לדשדש. אשמח לשמוע את שיקוליך

אני לא מעדיף אחד על פני השני אני מחזיק בשניהם

הערכת השווי של בזן לפני 6 חודשים היתה 2.4 מליארד דולר , עכשיו זה 1.7 מליארד דולר - התנודיות באומדן נובעת בעיקר ממרווחי זיקוק

אני מעריך שאנו בדרך ליציאה מהמשבר - בארה"ב יש סימנים ברורים של התאוששות - וזה יביא עליה בביקושים לתזקיקים ופלסטיקה - במקרה זה בזן שווה הרבה יותר מ - 2.4 מליארד
    - האומדנים מהוונים עפ"י 11.5% ריבית - אך בפועל מכפיל הרווח יהיה משמעותית יותר גבוה בהתאוששות הכלכלה / בורסה.
    בנוסף חברת הבת - כרמל אוליפיניים תהיה מועמדת להנפקה כאשר המחזור העיסקי יהיה בשיא וזה יישיא ערך נוסף לבעלי המניות של בזן

בפטרוכימים אגח ו' יש אפשרות לרווח של 100% כרווח הון עד 2018 + 22 אג כריבית - כלומר 122 אג על 50 השקעה

עד 2018 להערכתי בזן תעלה יותר מ - 122% וחוץ מזה תשלם דוידנדים - עפ"י דוחות פטרוכימיים הצפי הוא 200 משח ב 2014 - חלק פטרוכימיים בדוידנד - כלל הדוידנד - 650 משח - תשואת דוידנד על בסיס המחיר היום - 13%.

אינני יודע לתפוס מניות בתחתית, אך בזן זה נייר העל מאפיינים המתאימים להשקעה ארוכת טווח ובמחיר מתאים .

תודה רבה. החכמתי. לא הכרתי את כל הערכות השווי הללו. בנימה זו, אם אתה מאמין בבזן ומאמין שבהערכה שמרנית שווה מעל 9 מיליארד ש״ח אז למה לא להשקיע במניה של פטרוכימיים? היא נסחרת בשווי נמוך מ-200M ובהנחה של פירעון אגחים שוטף בעזרת דיבידנד מבזן בשילוב עם אחזקה באבגול ( זניח) לחברה יש פוטנציאל שווי עצום. אני אישית נמנע מזה כי אני לא עד כדי כך בטוח בשווי של בזן, וזה בניגוד לפוזיציה דומה שנכנסתי אליה בביקומיוניקיישנס מול בזק
    נערך לאחרונה על ידי kelazar, 03.12.2012 בשעה 16:15

אז למה לא להשקיע במניה של פטרוכימיים? היא נסחרת בשווי נמוך מ-200M ובהנחה של פירעון אגחים שוטף בעזרת דיבידנד מבזן בשילוב עם אחזקה באבגול ( זניח) לחברה יש פוטנציאל שווי עצום
    זה עניין של תזמון ומינוף - כרגע פטרוכימיים היא אופציה על בזן, אך אופציה שיכולה להיגמר ב - 0 במקרה של הסתבכות . אני לא פשוט לא רוצה להיות ממונף עכשיו - יש עוד הרבה אי וודאות

http://maya.tase.co.il/bursa/report....port_cd=787712

בז"ן מדווחת כי מתקן המיד"ן החל לפעול בכמות מסחרית

זה הרגע לו חכינו.

ב - 2013-2014 לבזן צפויה להיות "סופה מושלמת" חיובית -

מיד"ן פעיל - שיפור מרווחי זיקוק - יתרון תחרותי
    חידוש אספקת גז - הורדת עלויות משמעותית שיביא לשיפור נוסף במרווחים
    מהלך התייעלות בכ"א שנובע ממיזוג חברת הבת - כרמל אוליפינים

אם השוק העולמי יחזור לצמיחה ב - 2014 - המניה תעלה במאות אחוזים

לא בטוח כי הכל ורוד.
    בזן לוקחת על עצמה את כל חובות כרמאל אולפינים ולכן השאלה אם תוכל לחלק דווידנדים לפטרוכימיים

איך הנפקת אגח של בזן יכול להשפיע על פטרוכימים? (על הדיבדנד שפטרוכימים מחכים לו).

בזן בוחנת גיוס של 500 מיליון שקל
    http://www.calcalist.co.il/markets/a...594158,00.html

לא משהו אקוטי לדעתי (בהנחה שהריבית נורמלית). זה צריך בטווח הארוך לשפר את מצב החברה, כי היא נוטלת חוב כחלק מהארגון מחדש עם כרמל אולפינום, כך שבעתיד היא תהיה יעילה יותר. בטווח הקצר (אגח ה+ו של פטרוכימיים) אני לא רואה שינוי מהותי.

שלום לכולם
    אשמח לשמוע את דעתכם על מצב החברה לאור הדוחות האחרונים של בזן ופטרוכימים ולאחר פירסום הכתבה הפחות אופטימית
    http://www1.bizportal.co.il/article/355832

תודה מראש
    אייל
    נערך לאחרונה על ידי etomer, 01.04.2013 בשעה 22:10 סיבה: הוספתי קישור

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות