הצטרפת לחדר
(20:06) אבי1:ואז אמרתי שלא
(20:06) אלון פיאדה:וakuo kfuko
(20:06) rema1:ואבי 1 אז לא העיקר שכתבת לי
(20:06) אלון פיאדה:ושלום לכולם
(20:06) rema1:ואלון היי
(20:06) אבי1:ומיסטר גרין הנה מר פיאדה הגיע
(20:07) rema1:ובבקשה: אברות, פאנגיה, בסר
(20:07) אלון פיאדה:ומקווה שהחג עבר על כולם בשלום �
(20:07) rema1:ותודה
(20:07) Mr.Green:ושלום
(20:07) rema1:ואלון היה משגע והיה טניס עם דודי סלע ואחיו
(20:07) אלון פיאדה:ולאחר פרק זמן די ארוך אנו נפגשים פעם נוספת
(20:07) Mr.Green:ואלון, מה נושא ההרצאה היום? סקירה?
(20:0אלון פיאדה:ואשמח לעמוד לרשותכם ולענות על שאלות בנוגע לנושאי אג"ח - כלליים ופרטנים
(20:0rema1:וחבל שברשי לא רוצים לבוא ל chat
(20:0אלון פיאדה:ובצאט אני נוהג לענות בעיקר על שאלות פתוחות.
(20:0rema1:ואלון כתבתי למעלה: אברות, פאנגיה, בסר
(20:0rema1:ווגם אפריקה כ"ו ההסדר
(20:0אלון פיאדה:ואומנם בהתחלה העברתי שיעורי בסיס, אך ניתן לקחת את זה עד מידה מסויימת ללא חזרה.
(20:0rema1:ושעדיין לא אושר
(20:0אלון פיאדה:ווכאשר יש נושא בוהר אני מציג אותו
(20:09) אלון פיאדה:ואך מיכוון שאנו אחרי חג, ואין משהו על סדר היום
(20:09) אלון פיאדה:ואנו חוזרים לנושא השאלות - או כפי שאני אוהב לקרוא לכך - במה פתוחה
(20:09) rema1:ואלון כתבתי למעלה
(20:09) Mr.Green:ואפריקה בבקשה
(20:09) rema1:ופאנגיה, אברות, בסר ואפריקה כ"ו
(20:11) Mr.Green:ווגם אלביט
(20:12) אלון פיאדה:ונה לציין מספרי ניירות
(20:12) Mr.Green:ואלון?
(20:12) אלון פיאדה:ובנוגע לאברות:
(20:12) rema1:ובפעמים הקודמות לא צוינו מספרי ניירות
(20:12) אלון פיאדה:ועל פניו (וללא התעמקות יתרה) נראה כי עומד על גבול הכדאיות במקרה הטוב
(20:13) אלון פיאדה:וחלוקת התשלומים נוחה, אך החברה בבעיה תזרימית ולכן גם שתלום קטן יכול להוות בעיה, במיוחד כאשר מסתכלים על הטווח הארוך
(20:13) אלון פיאדה:וכלומר המחיר הנמוך בפני עצמו אינו אינדיקציה להשקעה (כפי שכבר אמרנו פעמים רבות)
(20:14) אלון פיאדה:ובסר - נא לציין איזה, יש מספר חברות �
(20:14) אלון פיאדה:ואפריקה כ"ו:
(20:15) אלון פיאדה:ואפריקה שלאחר ההסדר (לפחות במבט קדימה של טווח מספר שנים) הינו לעניות דעתי "שחקן בטוח
(20:15) rema1:ומה זה שחקן בטוח?
(20:15) אלון פיאדה:והנייר עצמו אומנם עומד על תשואה טובה באופן יחסי, אך המחיר לא באמת אטרקטיבי
(20:16) אלון פיאדה:ו"שחקן בטוח" -= סיכון נמוך בהשקעה על פי הקריטריונים שלי
(20:16) rema1:ותודה
(20:16) אלון פיאדה:ואבל שים לב להתנייה!
(20:16) אלון פיאדה:ובמחיר נוכחי אני לא בטוח שיש טעם בהשקעה, למעט לטווח ארו
(20:17) אלון פיאדה:ושכן בעוד הנייר יכול לעלות במחיר השוק שלו מספר אגורות, הוא יכול ליפול בטווח הבינוני (או הקצר אם יהיה חזרה של משבר עולמי - ויש סבירות לתרחיש זה)
(20:17) אלון פיאדה:ו... הוא יכול ליפול בטווח הבינוני - סדר גודל יותר מהרווח הפוטנציא
(20:17) אלון פיאדה:וכך שמי שמשקיע לטווח ארוך - מאוד יכול להיות כי יוכל למצוא את הנייר במחיר טוב יותרי
(20:1אלון פיאדה:וומי שמשקיע לטווח קצר, הרווח ההוני הפוטנציאלי (באסטרטגיית גריפה) אינו כדאי במיוחד
(20:1אלון פיאדה:וכן יש פה מעט בשר על העצם, אך לא באחוזים גבוהים מספיק בשביל להצדיק השקעה לטווח קצר
(20:1אלון פיאדה:וכן שווה לעקוב, שכן השוק תנודתי, ואם יירד יחד עם השוק ולא מסיבה קוארנטית - בהחלט אז יכול להיות שווה להשקעה
(20:19) אלון פיאדה:וכלומר זה יותר נייר של רכיבה על הגלים
(20:19) אלון פיאדה:ווראינו גל כזה ב-4-6 החודשים האחרונים
(20:20) אלון פיאדה:וכרגע אומנם יש עוד פוטנציאל של כמה אחוזים, אך גם גל זה יבוא לידי סיום
(20:20) Mr.Green:ויש ממשלתי אטרקטיבי?
(20:20) אלון פיאדה:ולא יכול להיות שהנייר יעלה 10-15% על מחיר נוכחי ללא אירוע משמעותי, ובעוד הפתעות תמיד יכולות להיות, אנו לא יכולים לבנות על כך או לצפות אותם
(20:21) אלון פיאדה:ולפחות ללא ניתוח מעמיק יותר (האם צפוייה הודעה לדוגמה על השלמת פרויקט או מכירה של אחד כזה?)
(20:21) אלון פיאדה:וכדוגמה ניתן לקחת את ההשפעה של פתיחת הקניון ברוסיה על מחיר השוק של האגח/המנייה של אפריקה ישראל
(20:22) אלון פיאדה:וממשלתי לדעתי כמעט אף פעם לא אטרקטיבי באופן מוחלט. כן הייתי שם לב לאפשרות של ירידת ריבית בנק ישראל
(20:22) אלון פיאדה:ותרחיש בו אני מאמין (אך אני אומר זאת כבר קרוב לשנה)
(20:22) אלון פיאדה:ושל ירידה חזרה של ריבית בנק ישראל
(20:23) אלון פיאדה:ובמידה ואתה מאמין כמוני בתרחיש זה - השקעה באגחים של המדינה בעלי מחמ ארוך בהחלט אופציה טובה
(20:23) rema1:ואלון קח שחרים LOL
(20:23) rema1:ואלון פאנגיה כך מה שתרצה יש שם כמה נסה לחוות דעה
(20:23) rema1:ותודה
(20:23) אלון פיאדה:וכמו שהיה בסיבוב הקודם, ירידה של 1 אחוז באגח עם מחמ 10 שנים - יכול להביא לעלייה של 8 אחוז במחיר הנייר (פלוס מינוס 2 אחוז)
(20:24) rema1:וצ'רלי מה שלומך?
(20:24) אלון פיאדה:ווזאת בהנחה שהתשואה האפקטיבית של הנייר תואמת את רמת הריבית בשוק (כלומר השוק לא מתמחר ירידה בריבית עדיין)
(20:24) אלון פיאדה:וואני מניח שיש לא מעט אגחים ממשלתיים שקיים בהם הפוטנציאל הזה
(20:25) אלון פיאדה:ואני אישית לא בשוק האגחים הממשלתיים, כי למעט התרחיש המדובר, התשואות נמוכות ואין כמעט יכולת גריפת רווח הוני ממסחר בניירות הנ"ל.
(20:26) Mr.Green:והאם ניתן/כדאי להשקיע באגח חו"ל?
(20:26) אלון פיאדה:וכמובן שהסיכון בהם נמוך (שוב תחת כל אותם ההנחות שכבר הרבתי לדבר אליהם - כמו הוצאת תרחישי קיצון של מלחמה וקריסת השוק הישראלי - שכן במידה וכך הדבר לשום דבר לא יהיה ערך אמיתי בטווח המיידי)
(20:26) rema1:ובברזיל זה מעניין
(20:26) אלון פיאדה:ובנוגע לאגח חו"ל:
(20:26) אלון פיאדה:ואני מאמין כי אין טעם בדבר.
(20:27) אלון פיאדה:ואני אומר זאת כי מעבר לכך שאני מאמין שתמיד יהיה יתרון למקומי אליך כסוחר - ולכן מלכתחילה אתה סוחר בעל פחות אינפורמציה (דבר המטה כלפי מטה את יכולתך לעשות רווח)
(20:27) אלון פיאדה:ויש סיכוני מטבע
(20:27) אלון פיאדה:ועמלות גבוהות יותר
(20:27) אלון פיאדה:וסיכוני פשיטת רגל
(20:2אלון פיאדה:ואי הצמדה למדדים
(20:2rema1:ואני מדברת על אגח ממשלתי ברזיל
(20:2אלון פיאדה:ו(דבר המאפיין את ישראל ועוד מספר מועט של ארצות בעולם)
(20:2אלון פיאדה:ווסיכונים נוספים שהסברנו אליהם בע
(20:2אלון פיאדה:וואין זה משנה אם זה ברזיל או יוון
(20:2rema1:וLOL
(20:29) אלון פיאדה:ומדינות דרום אמריקה כבר הכריזו בעבר על אי תשלום, תספורת ואף שמיטת חובות
(20:29) אלון פיאדה:ואם זכרוני אינו מטעה אותי ברזיל עשתה זאת יותר מפעם אחת
(20:29) אלון פיאדה:ובנוסף - בניגוד לאגחים בישראל בהם יש הצמדה למדד (בהנחה שאתה מתמקד באותם ניירות)
(20:30) אלון פיאדה:ובאגחים של מדינות חוץ (כולל ארה"ב) אין הדבר כך
(20:30) אלון פיאדה:וכך שלמעשה ערך הכסף שלך לאורך זמן לא נשמר
(20:30) אלון פיאדה:ואם אתה לוקח בחשבון שמדד בארץ עומד על 3-4% לשנה
(20:31) אלון פיאדה:ואתה צריך לקזז את זה מההפרש בין התשואות של אגח מדינת ישראל לזה של חו"ל
(20:31) אלון פיאדה:וואם אתה לוקח בחשבון כי לברזיל יש מדדים גבוהים אף יותר (מה שאומר שהכסף שלך נשחק לאורך זמן) - אתה מגלה כי התשואות הגבוהות יותר באותם מדינות כבר לא כל כך אטרקטיביות
(20:32) אלון פיאדה:וכמו כן - מדינת ישראל לא יכולה להרשות לעצמה לא לשלם את חובותיה, בעוד מדינות רבות בעולם יכולות (תחת אילוצים) לעשות כן
(20:32) אלון פיאדה:ואף אחד לא חשב לפני כמה שנים שיוון לא תשלם את החוב
(20:33) אלון פיאדה:וגם היום אנו מתקשים להאמין כי ספרד, פורטוגל, ואיטליה יבצעו תספורת
(20:33) אלון פיאדה:ואך התרחישים הנ"ל אינם בגדר האבסורד
(20:33) מומחה:והיי אלון קצת אחרתי מבקש בכל מקרה להעלות את הכל אחרי לאגח תודה
(20:33) אלון פיאדה:ולמעשה הסבירות לכך גדלה מיום ליום - כאשר לא נמצא פתרון ממשי לבעיית הנזילות של אירופה
(20:33) אלון פיאדה:ובוודאי - תמיד �
(20:34) אלון פיאדה:ופאנגיה? איזה מספר נייר?
(20:34) אלון פיאדה:ובסר? איזה מהם?
(20:35) אבי1:ומר פיאדה שאלה לי אליך, אם מדינות כמו יון ספרד פורטוגל ואיטליה שלא חשבו שיכולים לעשות תספורת, למה אתה חושב שמדינת ישראל לא תוכל
(20:35) מומחה:וחנן מור אגח ג
(20:35) אלון פיאדה:וכי מצבנו שונה לחלוטין מאותם מדינות
(20:35) אבי1:וומי מבטיח לנו שנשאר ככה לעולמים
(20:36) אלון פיאדה:ואף אחד לא מדבר על עולמים - רק בטווח של שנה שנתיים מהיום
(20:36) אבי1:וOK
(20:36) אלון פיאדה:ושכן זהו טווח ההשקעה
(20:36) אלון פיאדה:ומי שחושב שיכול לחזות מה יהיה בשוק בעוד 10 שנים
(20:36) אלון פיאדה:ואו אפילו בעוד 5 שנים הוא או רמאי או חסר הבנה - אנו רק יכולים לדבר על תרחישים
(20:37) אלון פיאדה:ווככל שאנו מתרחקים יכולת החיזוי של ההסתברויות לתרחישים יורדת
(20:37) אבי1:ואז גם מי שחשב בסוף 2007 שיכול לחזות את השוק לשנתיים קדימה ............?
(20:37) אלון פיאדה:וולכן אנו רק יכולים לדבר על תרחיש אך לא לשכלל אותו (לבצע אליו תוחלת) ולכן אין לנו יכולת לבצע השקעה לטווח ארוך בסיכון נמוך
(20:3אלון פיאדה:ושנתיים זה לא 10 שנים
(20:3אלון פיאדה:ווגם אז (אם הערה מופנית כלפי �) לא דיברתי על זמן אלא על סבירות (ובטווחי זמן קצרים הרבה יותר משנתיים)
(20:3אלון פיאדה:ומה שיתברר בסופו של דבר כנכון
(20:39) אלון פיאדה:ווגם אז רק דובר על סבירויות
(20:39) אלון פיאדה:ואם כי גבוהות
(20:39) אלון פיאדה:ואני אתן דוגמה
(20:39) אלון פיאדה:וכאשר מרבית הניירות בשוק (ואני בכוונה מדבר על אג"ח - שכן הסברתי את ההבדל בין אג"ח למניות בטווח הזמן הקצר-בינוני)
(20:40) אלון פיאדה:וכאשר מרבית האגחים בשוק הצביעו על כך שמרבית העסקים עומדים לפשוט את הרגל - הדבר לא היה סביר
(20:40) אלון פיאדה:וולכן התרחיש בעל הסבירות הגבוהה ביותר היה כי יהיו עליות
(20:40) אלון פיאדה:וואכן כך קרה
(20:40) אלון פיאדה:ומרבית הניירות עלו וחלק קטן אכן הגיע להסדר או פשיטת רגל
(20:41) אלון פיאדה:ובהנחה שביצעת פיזור סביר
(20:41) אלון פיאדה:וובררת את הניירות טרם כניסתם ע"פ הקריטריונים להשקעה
(20:41) אלון פיאדה:ויכולת עשיית הרווח (גריפת ההון שלך) היתה גבוהה מאו
(20:41) אלון פיאדה:ווכפי שאתם יודעים במספר סבבים, עשינו עשרות ומאות אחוזי רווח מהשקעה בודדת
(20:42) אלון פיאדה:וחלק קטן מאותם השקעות נפל בסופו של דבר
(20:42) אלון פיאדה:ואך גם מרבית אלו שנפלו לא הביאו הפסדים כבדי
(20:42) אלון פיאדה:ושכן גם הסדר של 40 אגורות על מול נייר שנקנה ב-30 אגורות אינו הפסד ממשי למשקיע
(20:42) אלון פיאדה:ווגם ניירות שנמחקו לחלוטין - היו צריכות להוות אחוז קטן באופן יחסי מסך ההשקעה
(20:43) אלון פיאדה:וכך שהמשקיע שפעל לשיטתי יצא ברווח אבסולוטי גדול על התיק
(20:43) אלון פיאדה:ותראו - אנ ייכול להבטיח לכם כי בטווח זמן לא מוגדר השוק יהיה גבוה ממה שהוא עכשיו וכן נמוך ממה שהוא עכשיו - ובאופן מעותי
(20:44) אבי1:וד.א. לא היתה שום הערה מופנית כלפיך, אינני מכיר אותך מלפני שאתה כאן באתר הכוונה היתה לכלל השוק
(20:44) אלון פיאדה:והשוק תמיד נע ונד בין עליות והתנפחות בועות לירידות וקריסות
(20:45) אלון פיאדה:ואנו צריכים להבדיל בין ירידות ועליות מוצדקות לבין כאלו שנגרמות בגלל חוסר איזון
(20:45) אלון פיאדה:והנפילות של 2007 היו לא סבירות בגודלן
(20:46) אלון פיאדה:והיה ברור כי ענפים מסויימים יסבלו (כמו הנדלן לפיתוח) אך כיצד הדבר משפיע על חברות יצרניות? האם אנשים יפסיקו לצרוך לחלוטין דברים כמו מזון וביגוד - לא סביר בעליל
(20:47) אלון פיאדה:וולכן ההשקעות באותה תקופה היו בסבירות גבוהה לרווח הון משמעותי
(20:47) אלון פיאדה:וומה המצב היום?
(20:4אלון פיאדה:והיום מרבית השוק במצב של תשואה נמוכה, בעוד יש מספר קטן של חברות שהאגחים שלהן נסחרים בתשואה גבוהה. מרביתם עם הצדקה לכך - ולכן ללכת להשקיע רק בגלל שנמוך לא יהיה נכון
(20:4אלון פיאדה:וכן, יש ניירות שיש בהם סיבה לירידה שניתן להגיד כי בסבירות גבוהה (או לפחות סבירה) הן יתאוששו
(20:4אלון פיאדה:ואת הניירו תהנ"ל צריך לחפש
(20:49) אלון פיאדה:והאם אנו לקראת ראלי או ירידות?
(20:49) אלון פיאדה:ודעתי לאורך החודשים האחרונים היתה כי צריכים להיות עוד עליות
(20:49) אלון פיאדה:וראינו עליות עלו בעולם אך מסיבות כאלה ואחרות זה לא קרה בארץ
(20:50) אלון פיאדה:וכעת האם השוק בארץ ידביק את השווקים בחול
(20:50) אלון פיאדה:ו?
(20:50) אלון פיאדה:ובמידה והשווקים בחול ימשיכו לעלות לדעתי כן!
(20:51) אלון פיאדה:והפער שנוצר חייב יהיה להסגר, כי ככל שהפער גדל האטרקטיביות של השוק הישראלי עולה ביחס לחלופות, ותגיע הנקודה שהחסרונות שהועמסו על השוק בישראל יהיו פחותים ביחס לפוטנציאל
(20:51) אלון פיאדה:והבעיה עם כל מה שכתבתי הוא שאנו יוצאים מנקודת הנחה שהשווקים בעולם ימשיכו לעלות
(20:52) אלון פיאדה:וובעוד תרחיש זה קיים, תרחיש של חזרה לירידות סביר לפחות שאותה מידה
(20:52) אלון פיאדה:ובתרחיש זה להערכתי, זה לא שהשווקים בחו"ל ירדו והשוק בארץ ישאר כמו שהוא כי פתח פער
(20:52) אלון פיאדה:ולהערכתי השוק בארץ יירד יחד עם השווקים בחו"ל וישמור על הפער שנוצר
(20:53) אלון פיאדה:וולכן - ברמת המחירים הקיימת (ואני שוב מדגיש כי אני מדבר על אגחים אך ניתן להטיל את זה גם על מניות)
(20:53) אלון פיאדה:והשקעה רחבה בשוק לדעתי אינה כדאית בטווח הבינוני-ארוך
(20:54) אלון פיאדה:ולכן, יש לברור יירות מסויימים, ולבצע השקעות קצרות מועד (מבוססות הודעות/אירועים)
(20:54) אלון פיאדה:ו*ניירות = יירות
(20:54) אלון פיאדה:וכפי שנלמד בקורס
(20:54) אלון פיאדה:ומשהו לסיום?
(20:56) אלון פיאדה:וטוב אם לא, נראה לי שנסיים כאן
(21:01) אלון פיאדה:ואז אם אין עוד שאלות, הזמן שלנו תם
(21:01) אלון פיאדה:ואשמח אם תשתתפו יותר גם בפורום ואתם מוזמנים להעלות שאלות
(21:01) אלון פיאדה:וונתראה שבוע הבא