לחברי הפורום המקצוענים: מה דעתכם על האג"ח. קניתי אותו ב- 86.25 האם כדאי לדעתכם לממש?
תודה על העזרה
לחברי הפורום המקצוענים: מה דעתכם על האג"ח. קניתי אותו ב- 86.25 האם כדאי לדעתכם לממש?
תודה על העזרה
הי,
אני מוצא רק א, ב בגלובס ...
בכל מקרה, באופן כללי, אני חושב שהחברה תשלם את חובותיה. היא נידרשת למימוש נכסים עד 2014, אך יש לה לא מעט נכסים טובים. לגבי - האם למכור או לא? אין לי תשובה רצינית (במיוחד לאור העובדה שלא מצאתי אגח ג ...).
בברכה,
תודה על ההתיחסות שלך לשאלתי וגם מתנצל על הטעות שלי: מדובר באג"ח ב'. האם אתה יכול בבקשה להתייחס לשאלב שלי לגבי נושא מכירת הנייר בעיתוי הזה? ושוב תודה
הי,
אוקי, ועדיין - אין זה סגנוני לתת תשובות של "תמכור" / "תקנה".
לדעתי, יש אגחים יותר בטוחים שנותנים תשואות גבוהות יותר (ולכן לדעתי, במכירו הנוכחי, הוא נחות משהו ביחס לשוק), אך אין זה פוסל את פלאזה ב במסגרת תיק כללי - האגח עדיין "ראוי" לתפיסתי.
אם אתה מחפש אלטרנטיבה בעלת אפיונים ראשיים דומים (שווי נכסי גבוה משמעותית מהחוב, בעייה אפשרית בתזרים בעוד שנה-שנתיים), אתה יכול לבדוק את ליברטי אגח ג (יש זרקור והוא די רלוונטי). באפיונים המינוריים ליברטי אגח ג נראה עדיף:
1. יותר תשואה (24% צמוד לליברטי, 21% צמוד לפלאזה).
2. חובות בסכומים אבסלוטיים יותר נמוכים (מאות מליונים לליברטי, מליארדים לפלאזה).
3. מיקום נכסים (רוב נכסי ליברטי בארץ, רוב נכסי פלאזה במקומות "בעייתיים").
4. בעל בית נזיל (ליברטי נמצאת בידי אחת מקרנות המנוף ולכן מאוד נזילה, פלאזה בידי אלביט הדמייה ולכן מאוד לא נזילה).
5. מח"ם (2.41 ליברטי, 1.53 פלאזה) - ישנם צדדים לכאן ולשם בהקשר של מח"ם ארוך מול קצר.
ישנן עוד דוגמאות - נתתי אחת (ליברטי אגח ג) לצורך המחשה של דברי.
בברכה,
תודה רבה רבה!