כן, ראיתי.
פאנאגיה מדווחת על תוכנית בה היא מגדילה אחזקותיה בגרניאק...
אודה על הבהרת המשמעות שאתה מייחס לעניין.
כן, ראיתי.
פאנאגיה מדווחת על תוכנית בה היא מגדילה אחזקותיה בגרניאק...
אודה על הבהרת המשמעות שאתה מייחס לעניין.
הי,
לדעתי, בסופו של יום, העיסקה חיובית מטעם בעלי האגח - מדוע?
ניתן לבחון את העיסקה מכמה כיוונים. מהכיוון הנכסי (מצד בעלי האגח) - במעט מזומנים (3 מליון שקל) ניקנה 65% מנכס ששוויו המשוערך הוא של 25 מליון שקל (שווי-חובות) - נשמע טוב. מהכיוון התזרימי, הבעייה כבדה יותר. הנכס מניב כ-5.8% וההלוואה עולה 5.5%, כל זאת באחוז תפוסה גבוה למדי של 94%. המרווחים אינם מספקים ובהרעה משמעותית בסביבה, עלולים לגרור את החברה להפסדים כבדים.
עם זאת, שווה לבחון זאת גם מפן שלישי - כמה שווה הנכס לגוף יציב יותר פיננסית? תישאל השאלה - מה ההבדל? ובכן, גוף יציב יותר פיננסית יכול לקבל על אותו הנכס (תוך שיעבוד הנכס), הלוואה בריבית של כ-2.75% מה שמעלה את שוויו פלאים (עיסקת הקניון בין אפריקה נכסים לגזית גלוב בצ'כיה, הוא דוגמא למכירה שכזו).
אם נסכם, מבחינה נכסית - משפר את מצב בעלי האגח. מבחינה תזרימית - מרע לטווח הקצר ומשפר לטווח הארוך.
בברכה,
pirate
מה שלומך?
כמעט casi בלבלת אותי זה טוב או זה רע? LOL
טוב לטווח ארוך ............
זה אתה זה לא הכפיל ברור
enjoy whatever u may be doing
amigo mio
Rr
pirtae hi
for u
הקצאה של כ-14.9מ" מניות (9.68%) למשקיעה תמורת כ-15מ"שח .פורסם ב-19/04/2012 09:11
enjoy yr day
Rr
PIRATE שלום רב
בעקבות הדעה החזקה שהיבעת לאחרונה לגבי טאואר ו (וטאואר בכלל), מעניין אותי לדעת כיצד אתה רואה את הכדאיות היחסית בין פאנאגאיה (בפרט ג) ובין טאואר (בפרט ו). נכון, תעשיות שונות, וניירות מסוגים שונים.. אבל אם ההחלטה צריכה להיות בינארית, את מי היית מסווג כמסוכן יותר? אודה על קבלת תובנה ממך בעניין זה ככל שתוכל לפרט.
תודה וש"ש
הי Yoadw,
פניתי בזמנו לנתח את פאנגאיה ואז הגיעה ההודעה על השקעה. נחמד שהתחזית של "תמיד מוצאים את הכסף" מתממשת, אך פחות נחמד כשאני מתחיל להיכנס והיא טסה :-). אז ירדתי מזה בינתיים - אך היא נמצאת כרגע בתודעה.
אם הפרשנות שלי לגבי הקרקע החקלאית בצורן נכונה (שיש לה באמת שווי), אז אגח ג של פאנגאיה הוא לא מאוד מסוכן ואפילו הייתי קורא לו סולידי. עם זאת, זה לא מונע את האפשרות שהחברה עלולה בעתיד להגיע להסדר. אם אין לך חשש עקרוני מלשבת בנייר לא סחיר שנה שנתיים, אז הייתי אומר שהאגח סולידי (שוב - תחת הנחת ערך אמיתי לקרקע בצורן).
אגח Tower ו כבר ברור לך מה אני חושב (פירסמתי גם פירסום המשך).
מעבר לכך, אין לי מושג איך לפרט יותר. כמו שאמרת - איזה בסיס השוואה קיים?
כיוון שאת האחד אני מגדיר כ"סולידי" ואת השני כמסוכן בטירוף - אני חושב שדי ברור מי המסוכן יותר לטעמי. אישית, אם היו מחייבים אותי לבחור אחד מהשניים, הייתי בוחר בפאנגאיה.
בברכה,
תודה על התשובה.
PIRATE שלום
פאנאגאיה פרסמה -- http://maya.tase.co.il/bursa/report....port_cd=736015
החברה תקצה לניצעים מניות... בתמורה ישלמו המשקיעים לחברה תמורה כוללת של 10 מיליון ש"ח.
אודה על התיחסותך מבחינת האינטרס של מחזיקי האגח.. תודה
הי Yoadw,
אי קטן של שפיות ב-thread הזה (פה מרגיש בטוח לצעוד בלי יותר מדי חשש שמישהו ייפגע עקב משהו שאני כותב).
קראת את התוכן?
הנושא הוא משהו אחד והכתוב מצביע על משהו אחר לחלוטין.
שים לב לפיסקה 4 בכתוב, ה"משקיעים" חתמו גם על הסכם לקניית 2/3 מהקרקע בצורן!!!
אם אתה רוצה את הפרשנות שלי לכתוב:
1. המשקיעים קונים 2/3 מהקרקע בכ-50 מליון. אך, זה לא נוח לחברה (כל תמורה עבור השטח משועבדת לאגח ג) ולכן מוכנים לוותר על אחוזים בחברה. לצורך הסבר על חלוקת הכספים, עושים זאת באותו מחיר הקצאה כמו המשקיעה הקודמת (15 מליון - גב' גולדברג). לא כל כך כשר (אם אני צודק כמובן), אך במספרים הללו אין למחזיקי אגח ג יותר מדי על מה להתלונן.
2. מישהו יודע פה משהו ולא מספר לציבור. להערכתי, צפה להודעה בקרוב כי הקרקע הופשרה.
במילים אחרות, כל מי שמחפש משהו "סולידי", הגיע הזמן שיפסיק לחפש "שמות" ויתחיל לחפש שיעבודים (שאלת אם השיעבוד שווה משהו - קיבלת תשובה). Yoadw, לדעתי בחרת פה סוס מנצח (ויש סיכוי סביר לפדיון מוקדם של רוב הסכום - נראית עיסקה מעולה). אני מתכוון ביום ראשון לקנות לי מלוא החופן אגח ג ..... :-)
כה לחי,
<<< 2. מישהו יודע פה משהו ולא מספר לציבור
זה נשמע לי הסבר הגיוני...
תודה וש"ש..