x

מציג תוצאות 1 עד 5 מתוך 5

נושא: אקסטרא אג"ח

אקסטרא אג"ח

נסחר ב 38 אגורות, אמור לשלם תוך חודש ומשהו 55 אגורות (50 קרן + 5 ריבית).
    שער האג"ח ירד לאחרונה בתלילות אחרי דרישת רשות ניירות ערך לסווג מחדש הלוואה שנטלה, ובעקבות כך להקטין ב 25 מ"ש את ההון החוזר.
    השאלה היא האם החברה תשרת את חובה לבעלי האג"ח בחודש מאי. אם כן, זו עסקת המאה. אם לא, הלך הכסף.
    אשמח לשמוע דעות

http://www.globes.co.il/news/bond.as...rumentid=19797

יש פה כאלה שחושבים שהאגח הזה אטרקטיבי?
    מתנהל דיון פורה על האגח הזה בפורום של מנדי לדוגמה מישהו שם כותב.
    "אנחנו מדברים על חברה עם מחזור פעילות בארץ ובחול בסדר גודל של כ 100 מליון שח. לא בהרבה פחות משנים קודמות. החברה חתומה על שיקים (שטרי חוב לצורך הענין), לא תשלם ולא תציע הסדר הם יוגשו להוצאה לפועל. אף בעל מניות שפוי לא יסכים שם לפירוק . אגב לחברה אין נכסים לא מוחשיים. הפארי 120 והשער היום 38. אני לא מתלבט וקניתי 100,000 יחידות. מזמין אותכם לעקוב איתי אחרי משך ההתפתחויות. אם זו לא הזדמנות אז אינני יודע מתי כן.
    שמעון אתה שואל כמה ישלמו? זה תלוי בכושר המיקוח של הנציגות ובהרבה פרמטרים ששנינו לא יודעים ואולי הנציגות יודעת. כמו למשל הצעות רכש של מתחרים אחרים מחוץ לתדביק ועוד פרמטרים רבים. הכי קל זה לא לעשות כלום. אני מציע שתקראו היטב את המאזן שפורסם לפני כמה ימים. עשו הפרשות רבות להפחתה מהרכוש ועדיין נותרה יתרת הון שלא מביישת פירמות יותר חזקות."

הי reem,

אני עוקב אחרי אקסטרא. אסביר ברמה יותר כללית ואגזור לגבי אקסטרא.

כל חברה באשר היא מתוארת ב-3 רמות רווחיות.
    1. רווחיות גולמית - הכנסות ישירות פחות הוצאות ישירות על פעילות.
    2. רווחיות תפעולית - רווחיות גולמית פחות הוצאות הנהלה וכלליות.
    3. רווחיות ברוטו - רווחיות תפעולית פחות הוצאות מימון (כולל שיערוכים).

ברור לשנינו כי עסק לא יכול לשרוד לאורך זמן אם הוא בעל רווחיות גולמית שלילית (מועדון 365 כדוגמא - אם אני זוכר נכון) ולכן בעיקרון חסר ערך. עסק אולי יכול לשרוד אם הוא בעל רווחיות גולמית חיובית ורווחיות תפעולית שלילית (כל עסק נדרש לרמה מסוימת של overhead), אבל עדיין צריך לפקפק בכדאיותו (אברות כדוגמא - אם אני זוכר נכון). עסק יכול לשרוד ובעל שווי אם הוא בעל רווחיות תפעולית חיובית (ללא קשר לרווחיות ברוטו, סקיילקס כדוגמא).

כאשר אתה בוחן את אקסטרא, מתגלה תמונה קשה. כן הון עצמי, לא הון עצמי - הכל בבלת, בסופו של יום אקסטרא היא חברה תעשייתית (נכסיה שווים הרבה פחות כנכס עובר למוכר) שמציגה לאורך זמן רווחיות גולמית מאוזנת!!!. חברה כזו אין לה זכות קיום במצבה כמו שהוא.
    אבל, תמיד יימצא החכמולוג שמאמין שהוא ה-joker שיודע איך לשפר את המצב (ראה פטרו-גרופ כדוגמא לחברה מושכת jokers). רובם כושלים כקודמיהם, אך חלקם הקטן הם אכן jokers אמיתיים (איתוראן כדוגמא). לכן, גם חברה תעשייתית מפסידה יש לה איזה שהוא ערך ספקולטיבי. כלומר, השווי של אקסטרא נגזר בעיקרו מספקולצייה ולא מכלכלה ולכן הסיכון מטורף. האם 40 אגורות מחיר ראוי? לא לי פתרונים, אך אני אישית החלטתי שלפני 20 אגורות אף איני שוקל כניסה.

בברכה,

rema1
    אורח
    priate
    כרגיל יפה לך.
    מה שלומך? מיעטת אתמול
    אין עוד איזה אגחים לדוגמא? או אולי נעבור לאיזה "שחר" קטן LOL
    או לאיטליה וספרד ......
    יש לי משהו לשאול אבל אעשה זאת בפרטי (לא הכל גלוי)
    חג שמח לך ולמשפחה ושקט לכלם אימן
    חבל מכבי הפסידה בכזאת קטנה ממש חבל ......

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות