הי reem,
אהבתי את התשובה - אמת צרופה :-).
הי gimani,
כמו תמיד, אוהב לקרוא את דעתך (גם אם לא תמיד מסכים) - תמיד מנומקת ורציונאלית. מכאן, אדבר עליך מעט בגוף שלישי - עמך הסליחה :-).
הי avi,
לפני שניכנס לאגחי אלביט הדמייה - אגחי פלאזה סנטרס הם לדעתי אגחים טובים מאוד אם אתה רוצה להוריד סיכון (וכמובן גם להוריד תשואה).
אני חושב שהתשובה של gemini היא התמצית של כל הניתוח (מה הן ההנחות שלך) - אין די בלאמר ש"אלביט הדמייה תגיע להסדר". במטרה להחליט איזה אגח עדיף, עליך גם להעריך מתי זה יקרה. כפי ש-gemini טוען, היה ועסקת הקניונים תעבור (ואין ערובה לכך שאכן היא תעבור), אין בעלי האגח הארוך יכולים לקרוא לפירעון מיידי. תזרים המזומנים לשנתיים הבאות אותו אתה יכול למצוא פה: http://www.elbitimaging.com/contentM...-%20HEBREW.pdf תופס מים, עם הרבה margins - אין עילה לפירעון מיידי.
בנוגע לטענתו של gemini שאגח א הוא הכדאי ביותר - אני איני חושב כך. ההסבר שמוצג לעיל (post שלישי ב-thread הנוכחי) עדיין תקף לטעמי (בהתאמות הראויות). אם אסכם, במידה שעסקת הקניונים יוצאת לפועל, יבוא ההסדר (אם יבוא) בשנת 2014 ואם עסקת הקניונים לא תיסגר, יהייה הסדר עד סוף השנה. בשני המקרים המתוארים, אג 1 עדיף על אגח א. הסיכוי שעיסקת הקניונים לא תקרה הוא די נמוך (הייתי אומר 15%) שזהו המקרה היחיד בו עדיפים האגחים הארוכים על האחרים ולכן גם פה עדיף אג 1. כלומר, האגח העדיף עלי הוא אג 1.
במאמר מוסגר אומר שבניגוד אליך (ובניגוד לתקשורת ול"פרשנים"), אני מאמין שהסיכוי להסדר באלביט הדמייה הוא נמוך למדי (לא יותר מ-20%) ואלביט הד אג 1 הוא אחד ה-favorites שלי (8% מהתיק). אמנם קניתי אותו הרבה יותר נמוך (ממוצע 44), אך עדיין לא מימשתי ולו נייר אחד (משמע - אני מאמין שעדיין נסחר נמוך מאוד ביחס לשוק).
הי rema,
אני מסכים עם gemini לגבי כך שאלביט הד אגח א הוא אגח טוב מאוד. עם זאת, הוא סובל מבעיות של ניירות אחרים (בעל בית מפוקפק ותזרים לא לחלוטין ברור) וניתן למצוא טובים ממנו (לדעתי) בסיכון-סיכוי שהוא מייצג (עד שיוכרז גורל עסקת הקניונים בארהב). דוגמא לנייר המייצג בעייתיות דומה הוא נאנט אגח ג (ניחן בדיוק באותן בעיות, נסחר בערך באותו מח"ם ומייצג יחס סיכוי-סיכון עדיף משמעותית לדעתי).
בברכה,