x

עמוד 5 מתוך 8 ראשוןראשון ... 34567 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 41 עד 50 מתוך 74

נושא: אלביט הדמייה

ציטוט פורסם במקור על ידי Yoadw צפה בהודעה
    ההסכם שחתם זיסר לאחרונה עם בנק הפועלים (לאחר זמן ארוך בו הקשיח הבנק את עורפו) תומך בהשערה.
    אנסנ לגשש היום במחלקה האנליטית של הבנק עמו אני עובד.
    עידכון משיחה שנערכה הבוקר --- אנליסט הבנק לא בעניין.

ציטוט פורסם במקור על ידי pirate צפה בהודעה
    רק לתשומת לבכם, קיומה של עוד עיסקה גדולה (200M ש"ח וצפונה תזרים), תקפיץ לשמיים את כל האגחים של אלביט הדמייה. כלומר, ייתכן וכדאי לשבת גם באגחים הארוכים יותר (ג, ד הם המועדפים עלי במקרה זה). זוהי רק ספקולצייה שלי, אך יש מספר רמזים המצביעים לכיוונה.

מה דעתכם?
    הי פיראט

גם במקרה שבאמת תהיה עסקה כזו עדיין אני לא רואה סיבה לשבת בסדרות ג' ו ד'. גם ללא היוון הכסף (התעלמות ממח"מ) ובדיקת הרווח הסופי לאחזקה עד הפירעון עדיין אגח 1 עדיף על ג' ו ד' (89.24%, 52.1%, 83.36% בהתאמה ע"פ שערי סגירה של היום ותשואה נטו).

האגח היחיד שמציג תשואה לפדיון גבוהה מאגח 1 הוא אגח ז' (120.63%) אך המח"מ הארוך שלו שם אותו בסקאלה אחרת לגמרי.

בקיצור לא יכול להגיד למה הפער קיים, רק יודע להגיד שמכל בחינה אגח 1 עדיף כרגע על האחרים.
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

הי gimani,

לא כל כך ברור לי איך הגעת לזאת. סתם בדקתי (רק לראות שאני לא איבדתי את הצפון) - ד == 54 אג ופארי 120, 1 == 53 אג ופארי 100. המספרים שקיבלת לא נכונים (או לא מעודכנים).

הי Yoadw,

תודה על הניסיון :-).

הי jsphs,

ראשית, אתה צודק - התכוונתי פועלים. שנית, אתה אומר דברים נכונים, אך יש לדעתי משהו שהתעלמת ממנו ...

בהפוך על הפוך, אם המצב ישתפר מאוד באלביט הדמייה (מבחינה נכסית), אף אחד מהנושים לא יסכים להסדר והחברה תלך לפירוק אם לא תהייה עמידה בזמני חוב.

דיברנו בזמנו על חברת ליברטי שהיו פירסומים על בעייה בתשלום האגח הקרוב. התפתח דיון שבו ניסיתי להרגיע את הנוכחים שלא קרה דבר (אתה יכול לעקוב אחרי ה-thread ההוא).

התגובה של reem היתה:
    ציטוט פורסם במקור על ידי reem8 צפה בהודעה
    הם הולכים להסדר כשזה מתחיל אתה לא יודע איפה זה נגמר.
    והתגובה שלי על כך היתה:
    הי reem,

לדעתי אתה לא קורא את המפה נכון.

לדעתי, בליברטי לא יהייה הסדר. יש להם יותר מדי נכסים לא משועבדים. אחת משניים, או שיהייה תשלום או שיהייה פירוק. כפי שנכתב בהקדמה, פירוק רק יעשה טוב לאגח ג (יקצר את המח"ם).

.....

בצורה דומה - אם תשפר את מצב אלביט הדמייה מאוד ולא תעמוד בתזרים, אתה עלול לאבד את החברה כולה (כי מי רוצה הסדר בחברה שקל לפרק ....) ולכן אני עדיין טוען שייתכן ויש עסקה.

בברכה,

הי פיראט

נראה לי שלא הובנתי נכון ואנסה להסביר.
    אתה צודק שאלו הם הנתונים ושאגח ד נסחר במחיר נמוך יחסית לשער הפארי מאגח 1. בדיקה של המרחק מהפארי טובה לדעתי לבדיקת אפסייד באגח במצב של הסדר ופחות במקרה זה (קצת מצחיק לדבר על זה בהקשר של אלביט הדמייה אך אגח בסה"כ יכול להסחר מעל הפארי).
    כיוון שאנו מעלים פה ספקולציות של עתיד ורוד בדקתי מה יהיה הרווח בפדיון של אדם שיקנה היום כל אחד מהאגחים ואת היחס מחיר/פארי

תשואה נטו מחמ רווח בפדיון מחיר פארי %
    אגח 1 44.28% 1.74 89.24% 52.6 100.27 52.46%
    אגח א 24.15% 0.74 17.36% 101.76 121.22 83.95%
    אגח ב 20.69% 0.75 15.15% 72.17 85.49 84.42%
    אגח ג 23.46% 1.99 52.10% 69.21 118.38 58.46%
    אגח ד 27.57% 2.49 83.36% 54.09 120.35 44.94%
    אגח ה 26.05% 2.88 94.79% 51.37 115.22 44.58%
    אגח ו 28.38% 1.28 37.68% 79.3 116.81 67.89%
    אגח ז 23.99% 3.68 120.63% 45.39 107.15 42.36%

כפי שאפשר לראות מהטבלה אגח ג' מציג תשואה, רווח לפדיון ויחס מחיר/פארי גרועים מאגח 1.
    אגח ד' נותן יחס מחיר/פארי טוב יותר, אך הרווח לפדיון דומה (טיפה טוב יותר) ולא מצדיק את הסיכון שבמח"מ ארוך.

נ.ב.
    הנתונים מתעלמים מנושא ההצמדה אך ההפרש אינו משנה את התמונה הכללית.
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

לגימני ולפיראט,

ראשית אם החברה קונה - ההגיון אומר לקנות זאת דרך חברת בת,

ברגע שהחברה תקנה כדואלית מספיק היא תקטין מאוד את חובותיה. דווח בורסאי כי החברה מחזיקה 500M ע.נ מכל הסדרות חייב להקפיץ את מחיר האגרות. כשהיא תצא בדווח שכזה ונניח כולם יראו שלחברה יש הון עצמי משמעותי - אמיתי האג"ח הקצר יתקרב לפארי מאוד והבינוני במרחק מה - במצב כזה החברה תוכל למכור אג"ח ארוך ולקנות קצר כשההפרש באגורות בין קצרה לארוכה לא יהיה משמעותי.

היא גם לא תהיה מחוייבת לדווח.

כיום אגרות א,ב יקרות - במצב של קניה רבתי לאחר ששלמו את 2012-2013 ובקופה 500M ע.נ יהיה אפשר או להמיר במחיר השוק את הארוכות בקצרות ולהמשיך להתנהל או ללכת להסדר מיטבי.

לא עושה רושם שהמוסדיים כה ששים לפרק חברות - אני מעריך ששום מוסדי שפוי לא יפרק חברה אם במקום זאת הוא יקבל 7% צמוד למח"מ של עוד כמה שנים קדימה.

הסדר יכול להיות מלווה בהסדר עם בנק פועלים שהוא גם נושה וגם בעלים (דרך זיסר).

תראה מדובר בחובות של מאות מיליונים, אני לא רואה את כולם רצים לפרק אם האלטרנטיבה היא לקבל הרבה יותר על הכסף ומהר יותר - פירוק מפעיל מנגנונים של אוכלי הנבלות שמשמידים ערך לבעלי האג"ח.

הפעלת פירוק תפעיל את הבנקים שהלוו לחברות הבנות.

גם כשהמצב טוב תחת פירוש שיקח שנים, תחת אוכלי הנבלות גם מחברה עם הון עצמי של מאות מיליונים לא ישאר יותר מדי לבעלי האג"ח. זה שאיזה משרד עו"ד הולך לקבל הכנסה של עשרות מיליונים משך הפירוק - זה ברור - השאלה מה נשאר לבעלי האג"ח?

הי gimani,

לא כל כך ברור מדוע:
    ציטוט פורסם במקור על ידי gimani צפה בהודעה
    בדיקה של המרחק מהפארי טובה לדעתי לבדיקת אפסייד באגח במצב של הסדר ופחות במקרה זה (קצת מצחיק לדבר על זה בהקשר של אלביט הדמייה אך אגח בסה"כ יכול להסחר מעל הפארי).
    פדיון של אגח נעשה בערך לפי פארי (הפארי כולל בתוכו הצמדה ארוכת שנים). במילים אחרות 1ע.נ. ד אכן שווה בקירוב 1.2 ש"ח ו-1ע.נ. 1 אכן שווה בקירוב 1 ש"ח. כלומר, לטעמי, רווח לפדיון חייב להיות מחושב ביחס לפארי. דרך אגב, לא כל כך הבנתי מה הקשר בין העובדה שאגח יכול להיסחר מעל פארי לשווי שלו בפדיון.

הי jsphs,

רק הערה קטנה -
    ציטוט פורסם במקור על ידי jsphs7 צפה בהודעה
    לא עושה רושם שהמוסדיים כה ששים לפרק חברות - אני מעריך ששום מוסדי שפוי לא יפרק חברה אם במקום זאת הוא יקבל 7% צמוד למח"מ של עוד כמה שנים קדימה.
    זאת כמובן, מהסיבה הפשוטה שחברות "לא בעיתיות" לא מגיעות להסדרים. זו בדיוק הסיבה להרגעה שלי בנושא ליברטי, בה טענתי שאין סיכוי שהמצב יגיע לכך. אם אלביט הדמייה תשפר את מצבה מספיק, היא בהחלט יכולה להיות מועמדת לפירוק.

אם תבדוק - למיטב ידיעתי כל נושא הבנקים כמעט ואינו רלוונטי במקרה זה. למיטב ידיעתי, אין התניית שליטה בפלאזה סנטרס ואין חובות (ולכן אין התניית שליטה) בהודו (לגבי המלונות איני יודע). אלביט הדמייה היא חברת אחזקות ולכן קלה מאוד לפירוק.

בברכה,

פדיון של אגח נעשה בערך לפי פארי (הפארי כולל בתוכו הצמדה ארוכת שנים). במילים אחרות 1ע.נ. ד אכן שווה בקירוב 1.2 ש"ח ו-1ע.נ. 1 אכן שווה בקירוב 1 ש"ח. כלומר, לטעמי, רווח לפדיון חייב להיות מחושב ביחס לפארי. דרך אגב, לא כל כך הבנתי מה הקשר בין העובדה שאגח יכול להיסחר מעל פארי לשווי שלו בפדיון.
    ניתן דוגמה ,אומנם קיצונית אך המטרה היא להבהיר נקודה.

נניח שלאלביט היו 2 סדרות של אגחים ובציפייה למימוש גדול בקרוב אנו מנסים לבדוק באיזה אגח האפסייד גדול יותר.
    סדרה X נסחרת במחיר של 75 אג', פארי 100, מחמ 3 ריבית נקובה 2%.
    סדרה Y נסחרת במחיר של 80 אג', פארי 100, מחמ 3 ריבית נקובה 10%.
    סדרה X נסחרת במחיר נמוך יותר ביחס לפארי מסדרה Y, אך בסדרה Y האפסייד גדול יותר.

דוגמה אחרת

סדרה X נסחרת המחמ 1, תשואה שנתית 40%.
    סדרה Y נסחרת במחמ 3, תשואה שנתית 30%.
    סדרה X מציגה תשואה שנתית גבוהה יותר אך האפסייד בסדרה Y גדול יותר.

לכן במקרים כאלו אני נוהג לחשב גם רווח בפדיון, כעוד מימד לחישוב אפסייד. ביצוע העסקה לא תביא לפדיון האגח במחיר הפארי אלא תתן את היכולת לעמוד בתשלומים השונים. ערך הפארי עוד יגדל, עתיד ורוד יכול לגרום לאגחים להסחר מעל הפארי ובקיצור הסתמכות על יחס מחיר/פארי בלבד יכולה לתת תמונה שקרית בקשר לאפסייד באגח כלשהו.

ציטוט פורסם במקור על ידי gimani צפה בהודעה
    ניתן דוגמה ,אומנם קיצונית אך המטרה היא להבהיר נקודה.

נניח שלאלביט היו 2 סדרות של אגחים ובציפייה למימוש גדול בקרוב אנו מנסים לבדוק באיזה אגח האפסייד גדול יותר.
    סדרה X נסחרת במחיר של 75 אג', פארי 100, מחמ 3 ריבית נקובה 2%.
    סדרה Y נסחרת במחיר של 80 אג', פארי 100, מחמ 3 ריבית נקובה 10%.
    סדרה X נסחרת במחיר נמוך יותר ביחס לפארי מסדרה Y, אך בסדרה Y האפסייד גדול יותר.
    סדרה Y יכולה להיות בפארי 100 רק יום אחרי תשלום ריבית (וסביר מאד להניח שהיא לא צמודה) אחרת הפארי יהיה מעל 100 (הפארי כולל בתוכו ריבית יחסית עד הפדיון).
    בוא נקח את הדוגמה שנתת ונניח שמחר בבוקר ממשלת ישראל נותנת גיבוי לאלביט הדמיה, מה לדעתך יקרה? מי ירוויח הכי הרבה?
    תשובה: האגח שהכי זול כי כל האגחיים יקפצו ויתומחרו כמו אגח מדינה במחמ זהה
    כלומר במקרה הדמייוני שלנו אלביט הדמיה ז' ו ד' ירוויחו רווח הוני גדול יותר מאגח 1 כי יחס של המחיר לפארי טוב יותר ב ז' ובד' מאשר ב 1
    נערך לאחרונה על ידי reem8, 18.07.2012 בשעה 14:59

מתמטית/כלכלית אתה צודק לגבי הפארי אך אתה לגמרי מפספס את הנקודה. כשם שרשמתי פארי 100 זה היה יכול להיות גם 105 ו 116.58 ודבר לא היה משתנה.
    אם נקח את הדוגמה שלך והאגחים יתומחרו כמו אגח מדינה (נגיד 2% תשואה שנתית) אז אגח X יעלה עד לשער הפארי שלו בעוד שאגח Y יתפס הרבה מעל שער הפארי.
    הדוגמה הראשונה הייתה להראות שיחס מחיר/פארי יכול להטעות כי הוא לא מתחשב בגורמים של ריבית נקובה והצמדה (בא לידי ביטוי יותר כשהמחמ ארוך).
    הדוגמה השניה הייתה להראות שגם תשואה שנתית יכולה להטעות בגלל התלות במחמ.
    בדוגמה הדמיונית שלנו אגח ז' יציג רווח הוני עדיף משאר הסדרות, ד' תציג תשואה דומה לאגח 1.

בדוגמה שלנו ז' יהיה הכי רווחי אחרי זה ד' וה' ורק אחרי זה 1 - יחס מחיר לפארי.
    יש לי רעיון בשבילך תבדוק את המחירים של כל האגחים של אלביט הדמיה לפני שהתחיל כל הבלאגן בוא נאמר 16/01/2011 אם תרצה תאריך אחר בכיף.
    כך תוכל להסיק פחות או יותר מה יהיה המחירים של האגחים בהנחה שהדמיה חוזרת לשפיות במהירות יחסית, ההצמדה שהיא לטובת הצמודים עליי :-)

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות