הי reem,

רק דבר אחד - המלצה חמה ממני - תתעלם מכל כתבה בעיתון בכל נושא שהוא.

עכשעו לגופה של הכותרת (ותראה כמה מגוחך העניין). הכותרת אומרת: "כמחצית מבכירי ענף הנדל"ן: מחירי הדירות יירדו עד 20%". אז כמחצית אומרת אחרת. אז הנה לך כותרת של אינטרסנט מהכיוון השני (לפי הכתבה): "מעל מחצית מבכירי ענף הנדל"ן: מחירי הדירות יעלו עד 15%". אז בנושא הזה, צר לי - אבל נפלת לדמגוגיה זולה של הכותב. מהכיוון השני, כתבה עם סימוכין בדוחות:
http://www.calcalist.co.il/markets/a...571834,00.html ובעיתון הכלכלי האמין ביותר היום (כלכליסט - וגם הוא לא מי יודע מה אמין).

אז אחזור להצעה - תתעלם מהעיתונות והכותרות. תתרכז בנתונים ותנסה להסיק לפי הבנתך, שיכולה להיות שונה לחלוטין משלי. לדעתי, מה שקורה היום זו התנגשות בין פסיכולוגייה למציאות. פסיכולוגייה יכולה לעיתים לנצח (ראה לאן הגיעו אגחי אידיבי פיתוח), אך הנתונים אומרים שהיא מפסידה כיום בתחום הנדלן.

באשר לאפריקה נכסים, יש לה נכסים מניבים בישראל (מפורט יפה בדוחות), אין לה כלל פעילות למגורים בישראל (יש לה בטימבקטו ובסביבה - כ-3% מהפעילות).
:-)

ולסיום, אני אישית מקווה:
1. שאתה לא אחד מאלו שמחכה לירידת מחירים (מכיוון שלדעתי יקרה ההפך).
2. אם אתה כן אחד מאלו - אני מקווה בשבילך שאתבדה (אינני מתעסק בנדלן ואין לי כוונה גם בעתיד - לטעמי, התחום יותר מדי איטי ולחלוטין לא רווחי - כך שאין לי כל עניין אישי מעבר לסקרנות אם הניתוחים שלי נכונים או לא).

בברכה ובהצלחה,