x

עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 20

נושא: אגחים ומניות

אגחים ומניות

אינני חסיד גדול של מניות.

עם זאת, יש לעיתים אגחים שמחופשים למניות. הסוג הראשון ברור למדי, מניות דיבידנד יציבות (אלוני חץ, גזית גלוב, כיל, בנקים ועוד). עם זאת יש גם סוג אחר ואליו רציתי להפנות את תשומת לבכם דרך דוגמא ...

אפריקה השקעות מראה התנהלות עסקית מרשימה והאגחים שלה נסחרות אמנם בתשואות טובות (10%+מדד), אך ביחס לשוק יקרות (ולכן אני היום לא מחזיק). עם זאת, בזמנו, רציתי להישאר חשוף לאפריקה.
    מדוע לא מניית אפריקה השקעות - משתי סיבות - ראשית, אינה מחלקת דיבידנד וגם לא תחלק עד קץ הימים ולכן בכל מקרה לא הסיגנון שלי. שנית, יקרה משמעותית מהחברות בנות.
    אך השאלה המעניינת היא - מהיכן הולכת אפריקה לשלם את האגחים שלה? בטווח הקצר מנכסים עצמיים, אך הם ייגמרו ובטווח הבינוני היא חייבת דרך דיבידנד מהחברות בנות. על כן, השאלה הבאה שנשאלת היא - אם אילו חברות ייכשלו, אפריקה לא תחזיר את האגח שלה? התשובה שלי (לפי סדר החשיבות) היא:
    1. אפי פיתוח.
    2. אפריקה נכסים.
    3. אפריקה מגורים (בשרשור).

מכיוון שכך, במובן מסויים, השקעה במניות אלו כמוה כהשקעה באגח אפריקה. אמנם, מסוכנת יותר, אך ברמה בהן נסחרות חברות אלו, בעלת פוטנציאל רווח הון עצום (שיתממש ברגע שהדיבידנדים יתחילו להגיע). אני אישית, המרתי את רוב אגח כ"ו שלי להחזקה שווה בשלוש מניות אלו.

בברכה,

אהלן פיראט

מחשבה יצירתית וגמישה, אהבתי.

בהצלחה.

ארז
    ​הטבע האנושי הוא להילחם בשוק, על מנת להצליח בשוק יש להילחם בטבע האנושי.

רעיון טוב, קצת בעייתי לקנות את אפי פיתוח ששם לדעתי הפוטנציאל הכי גדול, יש לי קצת עוד מההסדר, עלויות הקניה גבוהות ואפילו לוקחים דמי משמרת רק על הניר הזה פעם בשנה, לא זוכר כמה.

רעיון טוב, קצת בעייתי לקנות את אפי פיתוח ששם לדעתי הפוטנציאל הכי גדול, יש לי קצת עוד מההסדר, עלויות הקניה גבוהות ואפילו לוקחים דמי משמרת רק על הניר הזה פעם בשנה, לא זוכר כמה.

הי reem,

ראשית, לגבי אפי פיתוח - העמלות שאתה מכיר אינם על המניות, אלא על משהו מעין זכות מניה בקרן (AFID) - לא מבין בעצמי את ההגדרה המדויקת. המנייה עצמה (AFRB) אינה משלמת דמי ניהול (ומה שיותר מעניין - היא תמיד זולה יותר מ-AFID). העמלות בבורסה בלונדון אכן גבוהות יחסית, אך מה זה ביננו 0.2%. הבעייה היותר קשה שם היא הסחירות הנמוכה.

עם זאת, אני רוצה לציין כי איני בטוח שאכן אפריקה מגורים מפגרת בהרבה מאחרי השתיים האחרות. אפריקה מגורים נסחרת ב-500 מליון שקל, הון עצמי של לערך 650 מליון שקל, אך עדיין לא הכירה ברווחים של מאות מליונים (חברה יזמית - מכירה בהוצאות עכשיו ובהכנסות, עם מסירת המפתח). להערכתי, אם שוק הנדלן לא יתרסק לחלוטין, אפריקה מגורים היא בעלת שווי הוגן של כ-900 מליון שח (בהתייחס לתשואות אותן היא משיגה על ההון). דעתי בלבד.

בברכה,

rema1
    אורח
    hi pirate
    like it
    u have already furnished me with this info.
    chapeau
    I prefer shares u know that
    all the best my friend and if u have something good so good
    kindly update
    tnx
    Rr

תודה ארז.

Hey rema,
    it's good to see u again
    Yes, i did, and after a thought, I decided such an idea might be of interest to others
    at any rate, I don't usually deal with shares, but to my opinion, if u do - go for the consensus
    and it better be with high dividend

I personally have shares in:
    Coor - Expected a takeOver by IDB (it came out as a merger offer)
    Liberty - Expect a takeOver soon, but probably not your style - have no volumes
    Elrov Israel - Just as a nostalgy (good company with a leveraged investment in Leumi, Poalim)
    Khill - Good solid agah-share with positive sentiment
    Aloni-Hetz - Good solid agah-share with positive sentiment

Why the English? Just for kicks?

Regards,

הבעיה העיקרית של עם אפריקה מגורים זה הנדלן למגורים בישראל שאני צופה שירד (לדעתי אנחנו בבועה)

הלו reem,

אתה כמובן מודע שהטענה הזו לא כל כך רצינית. למשל, אם הייתי אומר לך שחברת נדלן למגורים הפסיקה לבנות ואוגרת כסף, הרי שאז היא חברה שמכרה בשנות השיא ומחכה לירידת מחירים - כלומר, חברה כזו הרוויחה הון ב"בועה" (לטענתך) וכעת מתנהלת בהתאם למה שאתה מאמין (מרוויחה מכל הכיוונים). ואתה פסלת אותה, בגלל התחום בו היא פעילה ....
    כמשקיעי אגח, אנו פועלים הרבה מאוד כנגד ה"טרנד" המקובל, תוך ניתוח יותר מעמיק של הנתונים. כל מה שהיום כותבים על אפריקה נכסים היה גלוי וידוע מהדוחות, לפני חצי שנה. אך מכיוון שהיא עוסקת ב"מזרח אירופה" היא הגיעה לאן שהגיעה (2200) ומאז הספיקה לעלות 70% עד שהאנליסטים "גילו" ש"מזרח אירופה" אינה מקשה אחת.
    הצעה שלי, קרא את הדוחות של אפריקה מגורים - אתה תופתע. משהו כמו 66% מהדירות בביצוע ובתכנון לפני ביצוע(!!!) כבר מכורות (ואם אתה צודק - במחירי שיא). ישנו גם ניתוח רגישות מלאים למחיר. קרא ותחכים - פסילה של ענף בגלל שאינו "טרנדי", לא מתאים למשקיע אגח.

אני יכול גם לדון עמך לגבי ה"בועה" (כהצהרה גורפת - האם תשואה על נכס של 8% בכרמל חיפה נראה לך כבועה?) ויש לזכור שאנו כבר לאחר ירידת מחירים דה-פקטו של 10%-15% בחלק מן המקומות (אני עוקב ברחובות, מסיבות פרטיות). אך לא זאת הנקודה שאני רוצה להעלות לדיון. אני רוצה דווקא לדון בנקודה מעט יותר פילוסופית (ועימך הסליחה - יש לי נטייה לכאלו).

מתי נכס פיננסי מגיע לתחתית? ישנם הרבה ציטוטים מפורסמים ("כשיש דם ברחובות" הוא המפורסם ביותר כנראה). מבחינה כלכלית, ניתן לאמר שנכס הגיע לתחתית, כאשר כל מי שפועל באופן רציף בשוק - כבר נקט עמדה כנגד הנכס (כיאה לדיעה הרווחת) וכל מי שאינו פעיל בשוק - ניתנה לו הזדמנות מספקת לשנות את הפוזיצייה שלו (במקרה דנן, להחליט אם לקנות או לא לקנות נכס, להחליט אם לתת הנחות או לא, ...). כאשר זהו המצב - לא נותר אף גורם שיפעל כנגד הנכס בשוק ולכן הנכס יתחיל לעלות כברירת מחדל (או יעלם - אך במקרה דנן, דירות למגורים הן בעלות ביקוש קשיח ולכן לא יעלמו).
    במשך השנה האחרונה כל שאני שומע הוא "בועה", "בועה", ו"התרסקות", "התרסקות". נהוג להתייחס ל-cycle יזמי בבנייה (כניסה לנקודת אל חזור בפרויקט ועד השלמה) כשנה וחצי. במילים אחרות, אם תוך כ-4 חודשים לא תראה שינוי דרמטי במצב (ומהדוחות איני רואה כזה, לעת עתה), אתה צפוי לראות עלייה חוזרת של המחירים. למעשה, לאלו ששואלים אותי אם כדאי לקנות היום דירה, אני עונה שכדאי להתחיל לחפש ולקנות אם נקרית בדרכם מציאה.

כרגיל, אתנצל על ההגיג הפילוסופי (אני לרוב משעמם את אלו שבסביבתי ולכן מעמיס את זה עליכם ...).

אוסיף ואציין בפניך, כי שוק ההון שינה דעתו בתקופה האחרונה ואינו מסכים עם הדיעה הציבורית הרווחת (ודעתך) לקיומה של "בועה". הסימן הראשון לכך, תמיד מתקבל ב...אגחים. הבט בגרפים של אגחי חברות נדלן יזמי קטנות, בעלות הון עצמי נמוך ותלות קריטית בשוק הריאלי ותראה מה קורה עימן ב-3 החודשים האחרונים. שתי דוגמאות העונות לתיאור (בהן אני מושקע ולכן עוקב) הן נתנאל גרופ אגח ג, אלמוגים אגח א.

בברכה,

שלום PIRATE,

אני לא בטוח שזה הולך יחד - פילוסוף ומחזיק מניות (בשרשור) בקרדיט סוויס.
    אני אשמח אם תארגן לי (אישית)תשואה של 8% בחיפה, כרגיל כמו בכל מקום תשואת ההשכרה הינה 3%-4% בלבד !!
    אלא אם כן אתה מדבר על משהו מסחרי (להלן: NOI), שהינו מדד מסוים להשוואה אבל אינו מייצג מבחינתי תשואה.

במאמר מוסגר, קצת קשה לי השבוע באתר עם כל זעקות השבר והצילו של אחינו משקיעי אופציות המעוף.
    זה חוזר על עצמו כל כמה חודשים ואני נדהם כל פעם מחדש.

בברכה,
    אודי

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות