אינני חסיד גדול של מניות.
עם זאת, יש לעיתים אגחים שמחופשים למניות. הסוג הראשון ברור למדי, מניות דיבידנד יציבות (אלוני חץ, גזית גלוב, כיל, בנקים ועוד). עם זאת יש גם סוג אחר ואליו רציתי להפנות את תשומת לבכם דרך דוגמא ...
אפריקה השקעות מראה התנהלות עסקית מרשימה והאגחים שלה נסחרות אמנם בתשואות טובות (10%+מדד), אך ביחס לשוק יקרות (ולכן אני היום לא מחזיק). עם זאת, בזמנו, רציתי להישאר חשוף לאפריקה.
מדוע לא מניית אפריקה השקעות - משתי סיבות - ראשית, אינה מחלקת דיבידנד וגם לא תחלק עד קץ הימים ולכן בכל מקרה לא הסיגנון שלי. שנית, יקרה משמעותית מהחברות בנות.
אך השאלה המעניינת היא - מהיכן הולכת אפריקה לשלם את האגחים שלה? בטווח הקצר מנכסים עצמיים, אך הם ייגמרו ובטווח הבינוני היא חייבת דרך דיבידנד מהחברות בנות. על כן, השאלה הבאה שנשאלת היא - אם אילו חברות ייכשלו, אפריקה לא תחזיר את האגח שלה? התשובה שלי (לפי סדר החשיבות) היא:
1. אפי פיתוח.
2. אפריקה נכסים.
3. אפריקה מגורים (בשרשור).
מכיוון שכך, במובן מסויים, השקעה במניות אלו כמוה כהשקעה באגח אפריקה. אמנם, מסוכנת יותר, אך ברמה בהן נסחרות חברות אלו, בעלת פוטנציאל רווח הון עצום (שיתממש ברגע שהדיבידנדים יתחילו להגיע). אני אישית, המרתי את רוב אגח כ"ו שלי להחזקה שווה בשלוש מניות אלו.
בברכה,