x

מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 14

נושא: סיכום חודשיים

Hybrid View

היי פיראט
    סיכום יפה מאוד, ובהחלט גם התוצאות
    מסכים איתך, יש עדיין הרבה "בשר" באגחים איכותיים
    לא כמו ב 2009 אבל יש עדיין פוטנציאל לרווחים נאים...

שמח שהמייל שלי נתן לפורום את הדחיפה אליה הוא נזקק

בוקר טוב לכולם,

aloni,
    מבחינתי, ישנה בעיתיות מאוד גדולה בניהול XLS (גם מבחינת זמן, אך לא רק). הבעייה הגדולה ביותר שלי היא האחריות. לא סתם אני מציין כי איני ממליץ ואיני מציע דבר (וניהול XLS יש בו כדי להצביע בכיוון).
    ניסיתי לעשות זאת בעבר פעמיים מול קבוצות של אנשים (פעמיים) ובכישלון טוטאלי. ראשית, מתברר כי תזמון הוא דבר קריטי. שנית, אופי ואפיון משקיעים שונים חייב לגזור שיטת השקעה שונה:
    1. כמות הכסף: בהיר לך שיש הבדל בין ניהול של 100K שקל ל-5M שקל.
    2. קור רוח/ביטחון עצמי: דוגמא - כמה משקיעים מסוגלים לספוג הפסד של 50% בנייר ולהישאר בו (נמאס לי, אני יוצא ...)?
    3. שיקול דעת: דוגמא - כמה משקיעים מסוגלים לממש הפסדים של 10% (זה הסוף, עכשיו זה יעלה ...)?

שלישית (ואולי החשוב ביותר) קל מאוד להשקיע על הנייר. מאוד קשה אמוציונאלית לנהל השקעה. כ"כ הרבה פעמים שמעתי משפטים כמו: "הכסף הזה מיועד לסיכון גבוה", "אני משקיע לשנים" וברגע של הפסד של 5%, הטון מתחלף והופך להיות נפגע, ציני ואפילו מאשים ("אבל, אתה אמרת" מככב שם). אני את שלי למדתי - איני לוקח כל אחריות (אפילו לא ברמה הוירטואלית).
    מה שאני עדיין כן עושה, זה סוקר תיקי אגח ומחווה דיעה. איני יודע כמה זה ישים במרחב שלנו, אך זה המירב שאני מוכן לעשות בכספם של אחרים. אני מתנצל - אך נכוויתי יותר מדי פעמים.

gimani,
    כמובן שהתוצאות בפועל צריכות להיות הרבה יותר טובות מהמוצג פה. אם תשים לב, כמעט כל ה"מפסידים הגדולים" (למעט סקיילקס) הם אגחים שהתלוו אליהם סימני אזהרה רבתי עם אורות ניאון וכל המרוויחים הגדולים קיבלו סקירה אוהדת מאוד. הבעייה היא כמובן שדווקא האגחים המסוכנים מושכים התענינות רבתי ובכך מתקבל הרושם שהם מאוד מומלצים בעוד האגחים ה"טובים" זוכים למעט מאוד שאלות (ליברטי, חנן מור, נאנט, גינדי, פטרוכימים, אנגל, ...) ומצטיירים כנחותים. לכן החלטתי למשקלם כפי שמושקלו.
    ניהול מושכל של אגחים בתקופה זו יכל להניב הרבה יותר מ-4.4% (איני יודע לגבי החודשיים אחרונים - מתחילת השנה התשואה שלי על התיק היא באזור ה-40%, גם בעזרת המזל - אני חשוף בכ-25% מהתיק לפטרוכימיים ו שעשתה מהלך של כ-120%).

אכן,
    בהצלחה לכולנו ...

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות