x

מציג תוצאות 1 עד 8 מתוך 8

נושא: אלדן טק

Question אלדן טק

הי PITATE

אם זיכרוני אינו מטעני בזמנו עקבתה אחרי אלדן טק.
    השלד נמכר לא בורר לי מה קורה ברילון
    האם יש אור בקצה המנהרה?

תודה

אלון

הי aloni,

אכן, בזמנו אפילו האמנתי כי עשיתי עסקה טובה. אך הדברים הסתדרו בסנאריו יותר גרוע גם מהגרוע ביותר שדמיינתי ...

ישנם 22 מליון אגח ומה שקורה הוא כדלקמן:
    1. השלד נמכר ב-2.7 מליון שח (כ-12 אגורות לאגח).
    2. תוגש כנראה תביעת נזיקין כנגד המשקיע הקודם (על סך של כ-5 מליון שח) ואני מניח שיגיעו לפשרה באזור 2.5 מליון ש"ח (כ-11 אגורות לאגח).

הבעייה העיקרית היא שרילון נכנסה לפירוק (בעידוד מחזיקי האגח של אלדן-טק). כנראה שרובם מעריכים כי בפירוק רילון תניב סכום נאה (אחרת לא ניתן להבין את ההתנגדות להכנסת משקיע ברילון), שהרי נושי רילון קודמים ל-38 המליון שח הראשונים לערך. ההערכה הזו נובעת מהחישוב הבא (פגשתי אותו באחד הפירסומים הלא רשמיים באינטרנט):
    1. נכסי רילון (הון עצמי רשמי 46 מליון): לפחות 28 מליון.
    2. שלד בורסאי: כ-4 מליון ש"ח.
    3. תביעת דירקטורים (ביטוח - אכן היתה ברילון רשלנות רבתי): כ-15 מליון ש"ח.

לא אחווה את דעתי על התמחור של 2,3 (כנראה סבירים), אך 1 לא נראה לי סביר ורגישות התמורה לאלדן-טק היא עצומה. מעבר לכך, גם אם הכל נכון, מדובר על לוחות זמנים של שנים ולכן היום לא הייתי משערך 1ענ של אלדן-טק ביותר מ-25 אגורות (וגם זה אם אני מרגיש large).

באשר נפלנו,
    מאחל לך ולי הצלחה רבה יותר מאשר במקרה זה ...

מישהו יכול להסביר מה קורה באלדן טק?

הלו yin,

המעשה שהיה כך היה.

לאחר שבעלי האגח משתלטים על אלדן-טק, נחתם הסכם עם משקיע לרכישת השלד (אגב הסדר נושים) שמחזיר באזור 38 אג לאגח. בהסתמך על הסדר זה, מוסכם בין בעלי האגח של אלדן-טק לאלו של רילון על הסדר חובות ברילון.
    אלא מהי, במשך הזמן שנדרש לביצוע התנאים המתלים עם המשקיע, ערך השלד יורד דרמטית ומתקבל הרושם כי המשקיע שוקל לסגת מהסכמתו. בעלי האגח ברילון, הממתינים לתזרים ולביצוע ההסדר, נמאס להמתין ומחפשים להגיע להסדר חוב אחר. בעלי אגח אלדן-טק מתנגדים לדילול מאסיבי באמצעות משקיע חדש (בטענות שונות) ומהון להון, בין כל המריבות, מביאים את רילון לבית המשפט. בעלי אגח רילון מבקשים פירוק ובעלי אגח אלדן-טק (הבעלים דה-פקטו של רילון) לא מתנגדים והנה רילון נמצאת בפירוק, עם סיכוי אפסי להחזיר ערך לבעלי אגח אלדן-טק (לדעתי).
    מנגד המשקיע באלדן-טק נסוג מההסכמות 6 שבועות לפני שהשלד מאבד הרבה מערכו. הנאמן מוציא את השלד לשוק, למכירת בזק ומשקיע חדש + .... המשקיע הישן מציעים הצעות.
    ההצעה של המשקיע החדש מתקבלת בסך כ-12 אג לאגח. אני מניח שבגלל הנזק העצום שגרם המשקיע הישן בהתנהלותו, תביא לידי תביעה כנגדו ואני מניח שתהייה פשרה איפה שהוא באמצע (לפי הצעתו השנייה - אני מניח שיתקבלו לפחות 11 אג לאגח). אך בתהליך הקלוקל הנ"ל, איבדו בעלי האגח של אלדן-טק את הנכס היחיד שיכל להחזיר את מלוא החוב - הרי היא רילון.

בברכה,

משום מה האגחים שהחזקתי, "נעלמו" לי מחשבון הבנק ואין לי מושג לאן
    למי הפתרונים?

לא,

הם פשוט יצאו ממסחר לפני מספר ימים (בטח נכנסו ל"ניע לא סחירים" אצלך בתיק). חפש הודעה במאיה.

בברכה,

אכן בחלק מהברוקרים יש הפסד של 100% על האגח הזה (אני במגדל) וזה קרה היום.

תכלס מתי רואים שם כסף (13 אג אמרת לא ?)

ואז נשאר להתפלל שמשהו טוב יקרה עם רילון

הי reem,

אז גם אתה בצרה הצרורה הזו .... - ואני חשבתי לתומי שרק אני נתקעתי פה.
    בכל מקרה, איני יודע את התשובה למתי תראה כסף. ע"פ ההסכם, הנאמן ייראה את הכסף בצורה הבאה: 1/3 עם ההשלמה (קרה), 1/3 בעוד חודשיים ו-1/3 בעוד ארבעה חודשים. אני מניח שאתה תראה את הכסף במהלך החצי שנה הקרובה (12 אג לאגח), אולי בשלבים ...
    בנוגע לרילון, אני מאמין שיש לך סיכוי יותר טוב (ובמהירות גבוהה יותר) לראות כסף מתביעה כנגד המשקיע הישן, מאשר לראות משהו ברילון. אך זוהי דעתי ורבים חולקים עליה.

בהצלחה,

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות