x

מציג תוצאות 1 עד 5 מתוך 5

נושא: מתי לא לקנות

מתי לא לקנות

לא פעם אנחנו אומרים לעצמנו: אוף למה לא קניתי את אפל, תראו איך המדדים עולים בעולם ללא מעצורים למה אני לא שם, שים לב כמה כסף עושה אילן שידע לקנות בזמן.
    בצד היותר מתלהם יש לנו חישובים כל היום וכל הלילה Y Y אם הייתי קונה את אפל ב 319.36 במליון דולר, והייתי מוסיף בכל יום אדום עוד מליון דולר הייתי כבר ברווח של 27.5M דולר

חברים יקרים במסחר בשוק ההון ללא כללי פלדה אין אפשרות להצליח.
    הכללים מתי לא לקנות הם חשובים ביותר אי לכך אנסה להביא כמה כללים שעונים לקטגוריה הזאת

שימו לב היות שאי אפשר לכתוב בו זמנית את הכל ביחד אין זה אומר שהמספור מייצג משהו (העליתי את זה בסדר שעלה לי בראש, ואין זה אומר שמס' 1 יותר חשוב ממס' 4)

1) לא קונים נכס כשהיחס סיכון / סיכון הוא פחות מ 1 ל 3 וההסבר הוא מתמטית

הכלל לקנות או לא לקנות נכס מסויים צריכה להיות כמה אחוז אני יכול להרוויח לעומת כמה אני מוכן להפסיד והיא צריכה להיות 1 ל 3 ויותר ובכל מקרה לא פחות מ 1 ל 2

דוגמא נכס מסויים נמצא כרגע במחיר של 10 שח והסטופ שלי אמורה להיות ב 8 שח אז אסור לקנות את הנכס אם היעד הוא פחות מ 16 (כי אם אני מוכן להפסיד בסטופ בשער של 8 = הפסד של 2 שח הרווח אמורה להיות פי 3 - דהיינו 6 שח = שער 16 ולא פחות מפי 2 = שער 14) וזאת למה כי בשוק ההון כמו בשוק ההון אף אחד לא יכול לדעת מה יילד מחר, ואולי טעיתי וכו' לכן אם עובדים לפי הכלל הזה יוצא שאם 2 מתוך 3 עיסקאות יהיו מופסדות עדיין לא הפסדתי.

2) לא קונים נכס בקניות יתר

נכס שנמצאת בקניות יתר הסיכוי שתצא לתיקון היא יותר מ50 אחוז (ולמרות שיש מקרים יוצאים מהכלל) יוצא שהיחס סיכוי / סיכון הוא פחות מ 1 ל 2 ולכן בקניות יתר (וכמובן בשורט מכירות יתר) לא קונים.

3) לא קונים נכס במגמת ירידה (לא לנסות לתפוס שיאים ותחתיות – זה לא עובד, וזה לא מצליח באחוז גבוה מהמקרים)

נכס שנמצא במגמת ירידה תמשיך במגמה הזאת עד שיתהפך המגמה ולכן יחס הסיכוי שלנו לא טוב ביחס לסיכון והטיעון הקלוש ירדה כבר המון זאת קלישאה שאין לה איפה להאיחז (לא חסר דוגמאות, אינטרנט זהב, אל על, ועוד).

4) לא קונים נכס בהנחה שאוטוטו זה הולך לקרות

דוגמה: אנחנו מזהים תבנית :wolf פרפר או AB = CD, ובתבניות טכניות: דבל (או טריפל וכו') טופ, רו"כ, M או כל תבנית אחרת, לעולם לא נעשה הנחות לעצמנו ונאמר: "הסבירות הגבוהה היא שזה יהיה, מה אתה עוור ? אתה לא רואה שזה קורה ?" לא ולא, כל עוד שהתבנית לא נתנה את האישור הסופי, לא קונים, לא חסר דוגמאות שכמעט היתה תבנית ובשניה האחרונה הכל התהפך, אז, חברים יקרים ............

שורה התחתונה, בשוק ההון חייבים שיקולי ביזנס טהורים כמה אני יכול להרויח וכמה אני מוכן להפסיד, כמו שאני לא יקנה חנות שהרווחים שלה יהיו מועטים ביחס להשקעה אותו דבר לא נקנה נכס מסויים בשוק ההון אם היחס סיכוי לרווח לא תהיה רווחית ביחס לסיכון שלקחנו (סטופ).

עוד כלל שלא קשור לניתוח טכני
    לא קונים נכס בגלל שהיה כתוב בעיתון או בגלל שחבר אמר.

לפעמים אנחנו קונים נכס רק בגלל שראינו בפורום מסויים שמנדי המליץ או היה כתבה בביז וכו' מה שנקרא תופעת העדר,
    חבר'ה כמו שאף אחד לא שותף ברווחים שלכם (או שכן) אם זה הצליח, אף אחד לא ישתתף בהפסדים שלכם קונים נכס אם אנחנו החלטנו לקנותו, ולא משום סיבה אחרת.

יש רעה חולה ראיתי תחת השמש (קהלת ה, יב)
    קונים נכס לפני או אחרי הודעה בהנחה מסויימת לדוגמא אישור FDA או דוח שיצא.

חבר'ה, זה לא עובד, מנסים לדפוק קופה בשניה אחת, ולרוב זה לא מצליח, כי לא הבנו כראוי בין השורות את תוכן ההודעה או שהציבור החליט שזה פושר מדי או פספסנו נקודה מסויימת, או כל סיבה אחרת שתהיה, ובל נשכח שיש את הגדולים שתמיד ינסו לעבוד עלינו ולאכול לנו את הסטופ וכו', חברים יקרים אנחנו לא נצליח להדביק את מכונות האלגו בשום פנים ואופן.

נראה לי שזה כבר מתחיל להיות ארוך מידי אז אסיים
    שיהיה לכולנו מסחר פורה, רגוע ומורווח
    דעתי בלבד, תקנו אותי אם אני טועה.

הטבע האנושי הוא להילחם בשוק, על מנת להצליח בשוק יש להילחם בטבע האנושי.

תודה אבי
    מילה שלך אצלי לא סלע רק שתיים

rema1
    אורח
    שלום אבי 1
    יפה לך איזה יפה ולפעמים כל כך נכון שזה מצחיק ....
    שכחת להוסיף את באפט: קונים בשמועה וכו'.....

לקנות כי מישהו המליץ הרי כ1,000 איש נהו אחרי מנדי, ו......נפלו
    יש להשקיע אחרי בדיקה מעמיקה ולא סתם כמו שאמרת אתה.
    יש לקנות בירידה ולמכור בעליה. לא תמיד זה עובד ככה אבל זה
    הכלל כאשר היוצא מן הכלל בא להוכיח הכלל LOL
    ו...מכונות האלגוריתמים בשוק הישראלי כרגע הן מנצחות אבל ........
    ננצח אותן בעתיד כאשר הזרים יחזרו.
    איימן.

המשך שבוע טוב

אהבתי.
    כתוב יפה ולעניין.
    אכן מאמרים פוריים כאלו מוסיפים לפורום.

כן ירבו.

יום טוב

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך