אג"ח ממשלתיהמסחר באיגרות החוב הממשלתיות התנהל השבוע במגמה מעורבת. איגרות החוב רשמו עליות שערים בעוד שהאפיקים האחרים רשמו ירידות שערים. ירידות השערים המהותיות ביותר נרשמו באיגרות החוב הממשלתיות השקליות בריבית קבועה שהושפעו מעליית התשואה על אג"ח ממשלת ארה"ב ל- 10 שנים, שהגיעה לרמה של מעל ל-2.25% לאחר שבמשך זמן רב היתה נמוכה מ- 2%.
ירידות השערים החדות ביותר נרשמו באיגרות הארוכות, כאשר מדד האיגרות השקליות הארוכות ירד בכחצי האחוז ומדד האיגרות הצמודות הארוכות ירד בכ- 0.2%.
חשוב לציין שעליית התשואות על אג"ח ממשלת ארה"ב מגיעה לאחר חודשים בהם מתפרסמים נתונים חיוביים בקשר לכלכלה האמריקאית. בנוסף, התשואה על איגרות חוב של ממשלת ספרד ואיטליה חזרו לרמה של 5%. לכן, עליית התשואות על האג"ח האמריקאיות מצביעות לדעתינו על אמון המשקיעים בהמשך התאוששותה של הכלכלה הגדולה בעולם.
מסקנה: אנו לא צופים רווחי הון משמעותיים באפיק הממשלתי. לכן אנו מעדיפים להשקיע במח"מ ממוצע קצר. ברמת ציפיות האינפלציה הנוכחיות, אנו לא רואים עדיפות ברורה לאחד האפיקים (שיקלי או צמוד), ומעדיפים לשלב את שניהם בתיק ההשקעות.
אג"ח קונצרני
בניגוד לאפיק הממשלתי, מדדי איגרות החוב הקונצרניות רשמו עליות שערים שהביאו לצמצום בפער התשואה שבין מדדי התל בונד לאיגרות חוב הממשתיות המתאימות. צמצום פערי התשואה מחזק לדעתינו את ההנחה שהמשקיעים מצפים להמשך התאוששות בכלכלה העולמית.
פערי התשואה בין איגרות החוב הקונצרניות לממשלתיות עדיין מהוות מבחינתינו הזדמנות השקעה אטרקטיבית. אנו מעיריכים שאיגרות החוב של חברות רבות נסחרות בתשואות גבוהות ביחס לסיכון הגלום בהן. מרווח התשואה קיים גם באיגרות חוב בעלות דירוג גבוהה.
מסקנה: לאור פער התשואות בין איגרות החוב הקונצרניות לממשלתיות אנו ממשיכים להחזיק בדעה שיחס הסיכוי סיכון שגלום באפיק הקונצרני, ממשיך להצדיק השקעה באפיק. למרות זאת אנו חושבים שעדיין צריך להיות ערים למשבר החוב האירופאי ולכן אנו מעדיפים להשקיע באיגרות מקבוצת הדירוג של A ו- AA בהחזקה ישירה ודרך מדדים.
מניות
מדדי המניות רשמו השבוע עליות שערים חדות בהובלת מדד הבנקים שרשם עליה של יותר מ- 9% בעקבות הודעת בנק ישראל שיגמיש את דרישות הלימות ההון. הגמשת הדרישות תאפשר לבנקים לנסות ולהשיג תשואה גבוהה יותר על ההון שלהם.
אחת הטענות בקשר לשוק המקומי היא שתהליכים של התגברות הרגולציה גורמות לאי וודאות בכל הנוגע להכנסות ולרמות רווחיות עתידיות של חלק מהחברות. אי וודאות כזו מקטינה את האטרקטיביות של ההשקעה בשוק המקומי ביחס לשווקים אחרים.
לראיה, הקלה בדרישות הרגולציה, בדמות הגמשת הדרישות להלימות ההון של הבנקים, גרמה לאפקט חיובי בשוק המקומי ולעליות שערים חדות.
על אף העליות שנרשמו בשבוע האחרון, קיימות לדעתינו מניות של חברות שאינן נסחרות במחיר מלא.
מסקנה: אנו ממשיכים להעריך שקיימות בשוק חברות שנסחרות במחירים נוחים להשקעה ושבחירה סלקטיבית של חברות כאלה מהווה הזדמנות השקעה אטרקטיבית לטווח הבינוני והארוך.בנוסף, אנו מעדיפים להשקיע גם במדדי מניות זרים לצורך פיזור סיכונים.